(c) Vali Bărbulescu

Photo Talks – Reset cu Vali Bărbulescu

Ce înseamnă Photo Talks? O serie de transmisii LIVE, alături de fotografi cunoscuți din comunitate, în care abordăm subiecte diverse din mai multe domenii. Photo Talks s-a consolidat din dorința de a fi alături de comunitatea de fotografi și videografi, de a descoperi împreună cum ne reinventăm și cum ne adaptăm strategiile.

Ne dăm întâlnire în spațiul virtual, LIVE pe contul de Facebook al F64, în fiecare zi de miercuri și vineri, începând cu ora 21:00, alături de invitații și moderatorii proiectului, unde vom dezbate atât contextul actual, cât și o multitudine de subiecte interesante pentru fotografii și videografii din comunitatea românească.

Moderatorul acestor transmisii LIVE este nimeni altul decât Marius Tudor, fotograf de nuntă de mai bine de 10 ani și pasionat de fotografie de stradă, sport și călătorie.

Photo Talks – Reset cu Vali Bărbulescu și Marius Tudor

Pe data de 27 martie l-am avut ca invitat la Photo Talks pe Vali Bărbulescu.

Vali Bărbulescu a descoperit fotografia în urmă cu 10 ani și de atunci se află într-o călătorie vizuală continuă. Fascinat de frumusețea umană, fiecare portret realizat de el se constituie într-o poveste spusă într-o fracțiune de secundă. Atracția pentru estetic în forme și spatiu l-a dus către fotografia de fashion, pe care Vali o realizează natural, într-o manieră clasică dar cu o rezonanță contemporană puternică.

Pasiunea, determinarea și munca susținută au făcut ca fotografiile sale să fie recunoscute în marile epicentre ale modei ca Paris, Milano, Londra sau New York.

Canon
(c) Vali Bărbulescu

Tema LIVE-ului a fost: Reset. Care ar fi ramurile fotografiei care pot inflori/ se pot dezvolta in această perioadă?

Perioada asta de izolare trebuie respectată cu strictețe și o putem folosi pentru a acumula cunoștinte despre fotografie. Indiferent că este un documentar, un tutorial sau un webinar despre foto, ele se vor “imprima” mult mai bine în această perioadă de liniște. Ne putem revizui stilul fotografic și putem reconsidera utilitatea acestuia în perioada următoare. De exemplu, fotografii de event vor trebui să migreze probabil către portret/documentar sau altceva. În plus, sunt binevenite în această perioadă autochallenge-urile, cum ar fi “sunt acasă, hai să văd cum pot fotografia mai bine o ceașcă de cafea, un ou, o plantă, pe membrii familiei sau un apus la care am acces de pe geam sau balcon. În mod cert, această perioadă va “decanta” mulți dintre fotografii actuali. Prim motivație, nevoie, bani și răbdare.

Canon
(c) Vali Bărbulescu

Din culisele LIVE-ului

Întreaga lume pare că a primit un reset. Redescoperim solidaritatea la o scară largă. E nevoie mai mult ca oricând de integritate, iar o vorbă bună valorează acum mai mult ca oricând.

Pasiunea pentru fotografie este ceea ce ne unește la orice nivel. Este alegerea noastră cum ne regrupăm, cum ne organizăm, cum reușim să depășim această periadă. Este o vreme prielnică să privim în noi, să ne autoevaluăm. Cât de buni suntem în ceea ce facem?  Dacă suntem buni, vom fi buni mai departe. Dacă suntem doar profesioniști trebuie să ne reajustăm planul de business.

Sunt foarte mulți oameni care ar trebui să se reorienteze. Este un timp prielnic pentru noi, un timp în care putem să ne dezvoltăm mai bine. Trebuie să încercăm să ne găsim un echilibru al nostru.

Canon
(c) Vali Bărbulescu

Care ar fi ramurile fotografiei care pot inflori/ se pot dezvolta in această perioadă?

Fotografia documentară

Imaginile sacre pe care noi le admirăm de la toți marii fotografi nu au fost generate în ideea de a crea conținut. Sunt oameni care documentează timpurile, oameni care scriu prin imaginile lor o istorie adiacentă. Noi asta căutăm: răspunsurile timpurilor pe care le trăim. Fotografia asta ar trebui să facă: să dea răspunsurile la aceste întrebări pe care și le vor adresa oamenii peste zece, douăzeci, cincizezci de ani.

Fotografia de produs și macro

Fotografia de produs poate prospera în acest moment și poate fi cizelată fie că ești fotograf de produs deja fie că nu ești fotograf de produs. Și această fotografie de produs are cumva nevoie de o mai mare atenție decât această situație de criză.

De asemenea, universul macro este unul infinit.

Atunci când vorbim despre fotografia de stradă, vorbim despre libertatea omului de a se afla pe stradă în acel moment, de a trăi o clipă și de a fi martorul acelui moment. Fotografii de stradă sunt cei care reușesc prin mărturia lor să recreeze evenimentul.

Autoportretul este o provocare pentru mulți fotografi obișnuiți să se afle în spatele camerei.

VSLO
(c) Vali Bărbulescu

Ramurile de fotografie nu se vor schimba atât de mult, iar evenimentele și nunțile vor fi reluate. Trebuie să gândim pe termen lung, dar trebuie să acționăm acum.

Vali Bărbulescu

Te invităm să urmărești în întregime acest LIVE:

Urmărește-ne în continuare pe sitepe blog și pe pagina de Facebook, pentru a descoperi ce evenimente mai pregătim. 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.