7 sfaturi pentru fotografii wildlife reușite

În prezent, inovațiile în domeniul fotografiei digitale ușurează mai mult ca niciodată captarea imaginilor uimitoare în sălbăticie. De la obiectivele folosite la modul în care alegi să te camuflezi, ți-am pregătit 7 sfaturi pentru realizarea de fotografii wildlife reușite!

Explorează locuri unde poți găsi animale sălbatice

Pentru a realiza fotografii wildlife reușite, este important să explorezi locuri cât mai variate și să ieși din zona de confort. În cazul în care bugetul nu îți permite să vizitezi locuri exotice în care poți surprinde animale în habitatul lor natural, poți vizita rezervații naturale de la noi din țară și chiar grădini zoologice pentru a exersa abilitățile necesare unui fotograf wildife.

Utilizează teleobiective

Cele mai multe animale sălbatice preferă să păstreze distanța față de oameni, deci este indicat să folosești un teleobiectiv în fotografia wildlife. Dacă fotografiezi cu o cameră DLSR sau mirrorless, îți recomandăm obiective cu zoom cu distanța focală de cel puțin 200 mm.

Nu utiliza blițul

În majoritatea situațiilor, fotografii profesioniști din mediul sălbatic evită utilizarea unui blitz. Pe lângă faptul că folosirea blitzului ar putea speria sau agita animalele sălbatice, aceasta poate produce o iluminare aspră și nenaturală. Dacă aparatul pe care îl folosești are un blitz încorporat, nu uita să îl dezactivezi înainte de a începe să fotografiezi.

Camuflează-te

Pentru a fotografia animalele sălbatice în starea lor naturală, este necesar să știi cum să te camuflezi. Poți purta haine de camuflaj și poți opta pentru utilizarea unui aparat cu un obturator silențios.

Fotografia macro

Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea reptilelor și a insectelor, care de obicei pot trece neobservate. Aceste obiective sunt disponibile pentru majoritatea modelelor de aparate DLSR și mirrorless.

Fotografiind macro, te poți apropia de subiect, deci nu uita să te miști încet și să eviți mișcările bruște.

Evită să fotografiezi în jurul amiezii

Când vine vorba de fotografia wildlife, primele ore ale dimineții și ultimele ore din zi sunt cele mai indicate momente pentru a fotografia. Nu numai că vei evita orele când soarele bate cu putere, dar cele mai multe animale sunt active în aceste intervale, deoarece temperatura tinde să fie mai rece.

Păstrează distanța

Nu uita să nu te pui în pericol în timp ce fotografiezi animalele sălbatice. Cel mai sigur mod de a fotografia animalele mari ( urșii, felinele etc) este dintr-un vehicul. Dacă această opțiune nu este valabilă, utilizează teleobiective.


S-ar putea să te intereseze și:

Doru Panaitescu despre fotografia wildlife

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.