7 sfaturi pentru fotografii wildlife reușite
În prezent, inovațiile în domeniul fotografiei digitale ușurează mai mult ca niciodată captarea imaginilor uimitoare în sălbăticie. De la obiectivele folosite la modul în care alegi să te camuflezi, ți-am pregătit 7 sfaturi pentru realizarea de fotografii wildlife reușite!
Explorează locuri unde poți găsi animale sălbatice
Pentru a realiza fotografii wildlife reușite, este important să explorezi locuri cât mai variate și să ieși din zona de confort. În cazul în care bugetul nu îți permite să vizitezi locuri exotice în care poți surprinde animale în habitatul lor natural, poți vizita rezervații naturale de la noi din țară și chiar grădini zoologice pentru a exersa abilitățile necesare unui fotograf wildife.
Utilizează teleobiective
Cele mai multe animale sălbatice preferă să păstreze distanța față de oameni, deci este indicat să folosești un teleobiectiv în fotografia wildlife. Dacă fotografiezi cu o cameră DLSR sau mirrorless, îți recomandăm obiective cu zoom cu distanța focală de cel puțin 200 mm.
Nu utiliza blițul
În majoritatea situațiilor, fotografii profesioniști din mediul sălbatic evită utilizarea unui blitz. Pe lângă faptul că folosirea blitzului ar putea speria sau agita animalele sălbatice, aceasta poate produce o iluminare aspră și nenaturală. Dacă aparatul pe care îl folosești are un blitz încorporat, nu uita să îl dezactivezi înainte de a începe să fotografiezi.
Camuflează-te
Pentru a fotografia animalele sălbatice în starea lor naturală, este necesar să știi cum să te camuflezi. Poți purta haine de camuflaj și poți opta pentru utilizarea unui aparat cu un obturator silențios.
Fotografia macro
Un obiectiv macro este un instrument excelent pentru fotografierea reptilelor și a insectelor, care de obicei pot trece neobservate. Aceste obiective sunt disponibile pentru majoritatea modelelor de aparate DLSR și mirrorless.
Fotografiind macro, te poți apropia de subiect, deci nu uita să te miști încet și să eviți mișcările bruște.
Evită să fotografiezi în jurul amiezii
Când vine vorba de fotografia wildlife, primele ore ale dimineții și ultimele ore din zi sunt cele mai indicate momente pentru a fotografia. Nu numai că vei evita orele când soarele bate cu putere, dar cele mai multe animale sunt active în aceste intervale, deoarece temperatura tinde să fie mai rece.
Păstrează distanța
Nu uita să nu te pui în pericol în timp ce fotografiezi animalele sălbatice. Cel mai sigur mod de a fotografia animalele mari ( urșii, felinele etc) este dintr-un vehicul. Dacă această opțiune nu este valabilă, utilizează teleobiective.
S-ar putea să te intereseze și: