fotografie wildlife

Sfaturi și impresii de la workshopul de fotografie wildlife și sesiunea touch & try, cu Dragoș Stoica și Sony

Pe 18 septembrie, de la ora 14:00 a avut loc Workshopul dedicat fotografiei wildlife în Delta Văcărești și sesiunea touch & try, alături de Dragoș Stoica și Sony România.

Delta Văcărești reprezintă un loc bun de antrenament vizual, practică și inspirație pentru fotografi. Pornind de la acest gând, participanții au luat parte la un workshop dedicat fotografiei wildlife, susținut de Dragoș Stoica, dar și la o tură foto dedicată cu o sesiune touch&try echipamente Sony (aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective). 

Ce echipamente au testat participanții?

Sony Alpha A6400
Sony Alpha A6600
Sony A7R III
Sony A7R II
Sony 16-55mm f/2.8
Sony 24-70mm f/2.8
Sony 50mm f/1.8
Sony 85mm f/1.8

Impresii și sfaturi de la workshopul dedicat fotografiei wildlife

Workshopul susținut de Dragoș Stoica a avut loc la locația Alouette, în apropiere de Delta Văcărești. Participanții s-au bucurat atât de atmosfera plăcută, cât și de modalitatea de prezentare interactivă. În cadrul seminarul dedicat fotografiei wildlife s-a povestit despre: 

  • Sfaturi pentru fotografii wildlife reușite
  • Cele mai potrivite echipamente pentru fotografia wildlife
  • Sfaturi legate de compoziție și editare

Dacă nu ai putut ajunge la eveniment, stai fără griji, Dragoș Stoica îți împărtășește câteva sfaturi esențiale pentru fotografia wildlife

Cunoaște locația și speciile de animale pe care urmează să le fotografiezi. Mergi pregătit cu lecțiile făcute de acasă. Nu uita că cea mai bună lumină o ai la răsărit și la apus, mereu cu soarele în spatele tău și pe subiect.

Dragoș Stoica

Viața sălbatică necesită timpi rapizi de expunere, deci încearcă să ai echipamente pe măsura, cât mai performante la ISO mare și obiective cât mai luminoase.

Dragoș Stoica

Focusul este esențial. O fotografie blurată, out of focus sau mișcată este un cadru ratat. Mai bine un cadru cu ISO mai ridicat și mai granulată (se poate îmbunătăți mult la procesarea RAW-ului), decât un cadru neclar din start. Alege combinațiile de camere și obiective ce au o performanță foarte bună la acuratețea și viteza focusului.

Dragoș Stoica

Încearcă să fii cât mai camuflat și nedetectabili posibil. Pune pe silent telefoanele mobile, fără suprafețe lucioase sau reflectorizante pe îmbracaminte și aparatură.

Dragoș Stoica

Fotografia de viață sălbatică necesită imens de multa răbdare. Uneori poți pândi ore întregi până să surprinzi ceva de calitate.

Dragoș Stoica

Orice ai face, fă-o cu plăcere și nu o sa îți pară rău nici de timpul, nici de banii investiți, atâta timp cât obținerea unor cadre buna, îți dă o satisfacție pe măsura.

Dragoș Stoica

Impresii de la sesiunea touch & try

Sesiunea touch & try a avut loc în Delta Văcărești, unde pasionații de fotografie au putut testa și o serie de aparate mirrorless APS-C sau full frame și obiective, subiectele fotografice fiind variate în delta dintre blocuri: libelule, perdeaua de trestie, pâlcuri de sălcii şi răchite sau trunchiuri contorsionate, păsări de tot felul, detalii abstracte din natură, un apus superb șamd.

Participanții și-au dat frâu liber imaginației, iată cum au reușit să pună în valoare fermecătoarea locație și care a fost atmosfera: 

Participanții au fost foarte încântați, prin urmare ne-au lăsat și feedback constructiv:

Evenimentul a fost unul bine organizat, Dragoș a explicat pe îndelete și pe înțelesul tuturor, particularitățile fotografiei de wildlife. Totodată am avut oportunitatea de a cunoaște oameni ce împărtășesc aceeași pasiune. Asteptăm cu interes mai multe evenimente de genul. Mulțumim!

Dan-Gabriel Ilinca

Workshopul a fost foarte interesant, modalitatea de prezentare interactivă, formatorul foarte bine pregătit și deschis solicitărilor. Atmosfera a fost foarte plăcută. Am învățat mai multe lucruri despre fotografie iar testarea teleobiectivelor Sony m a ajutat să îmi fac o idee despre ceea ce îmi doresc să fac mai departe.

Mafteiu Doina Cristina

Echipamentul deținut de Dragoș Stoica

Dragoș Stoica este utilizator Sony, iată ce echipament deține în trusa de fotograf wildlife:

Sony Alpha 1
Sony A7R IV
Sony A9 Mark II
Sony 200-600mm G OSS
Sony 600 mm f/4 GM OSS
Sony 400mm F2.8 GM OSS

Pe Dragoș Stoica îl găsiți pe site-ul  Creative Wizards.

Ție de ce îți place fotografia wildlife și ce echipamente ai în trusa ta? Lasă-ne un comentariu mai jos!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.