Concurs: Luna Fotografiei!

Cum tocmai am lansat campania “Sărbătorește Ziua Fotografiei la lumina reducerilor”, ne-am gândit să organizăm un concurs pe pagina de Facebook F64, în perioada 1-21 august 2018, având în vedere că în fiecare an, pe 19 august este aniversată Ziua Mondială a Fotografiei. 

Ziua marchează inventarea de către Louis Jacques Mande Daguerre (1787—1851) și Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) a unui procedeu de realizare a fotografiei, denumit „daghereotipie”.

Cea mai veche fotografie care a supraviețuit zilelor noastre datează din 1826: „View from the window at Le Gras”, realizată de către francezul Joseph Nicéphore Niépce. Povestea acesteia o poți citi mai pe larg aici

Așadar, anul acesta vom sărbătorii Ziua Mondială a Fotografiei, alături de pasionații foto prin acest concurs. 

Citește regulamentul aici!

luna fotografiei

Mecanismul concursului Luna Fotografiei

 • Concursul va aborda 3 teme (Astrofotografie, City Lights și Expunere Lungă),
 • Participanții pot înscrie câte o singură imagine în comentarii la postarea aferentă fiecărui gen de fotografie din concurs și va intra în concurs pentru următorul premiu de categorie, oferit de F64 în urma jurizării fotografiei înscrise.
 • Se poate înscrie orice persoană fizică sau juridică care a împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii campaniei.
 • Fiecare Participant va putea participa la fiecare din cele 3 teme cu câte o fotografie.

luna fotografiei

Jurizarea și alegerea câștigătorului

Alegerea câștigătorului va avea loc în urma jurizării realizate de echipa F64. Jurizarea va avea loc pe data de 22 august. Juriul va desemna 3 câștigători conform criteriilor fotografice (compoziție, cromatică, încadrare, emoție, poveste etc.) și un număr de 3 rezerve pentru fiecare premiu. Rezultatele vor fi făcute publice prin intermediul unei postări publice pe pagina de Facebook F64 în data de 31 august 2018.

Premii

 1. Premiul va fi trimis catre castigator în urma jurizării.
 2. Premiul nu poate fi preschimbat in bani, total sau partial.
 3. Pentru a putea intra in posesia premiului, castigatorul trebuie sa trimita o copie CI, lizibilă în mailul de confirmare.

luna fotografiei
 

Condiții de validare

Pentru ca un Participant să fie considerat valid, trebuie să indeplinească cumulativ următoarele:

 • Să posteze o fotografie în comentariile postării aferente temei alese (Expunere lungă, Astrofotografie, City lights), pe pagina de Facebook F64

Astrofotografia este un tip specializat de fotografie ce constă în fotografierea imaginilor obiectelor astronomice și a altor porțiuni din cerul nopții.
City Lights reprezintă fotografierea luminilor orașului pe timp de noapte.
Fotografiile cu timpi lungi de expunere pot crea imagini dinamice suprarealiste. Printre fotografii de peisaje sau alb-negru, această tehnică are un tipar caracterizat prin compozițiile simple și expunere până la câteva minute ce blurează elementele în mișcare precum apa sau cerul. Dar nu excludem nici efectele fantomatice bine cunoscute, plus contribuția acestei tehnici în fotografia fine-art.

luna fotografiei

 • Participantul să nu fie declarat descalificat, ca urmare a nerespectării condițiilor prezentului regulament;
 • Participantul să fie de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu prevederile prezentului Regulament;
 • Participantul trebuie să facă dovada identității sale, să prezinte toate documentele solicitate;
 • Participantul trebuie să respecte condițiile de desfasurare a Campaniei; în acest sens, Organizatorul își rezervă dreptul de a nu onora solicitările venite din partea participanților care încalcă condițiile de organizare a Campaniei printr-un act de rea-credință care poate fi considerat o fraudă, o tentativă de fraudă sau un abuz. Prin fraudă se înțeleg: orice acţiune sau inacţiune a participantului care constituie o încălcare sau o tentativă de încalcare a obligațiilor sale legale sau a celor asumate prin participarea la Campanie, inclusiv prin exercitarea unui abuz de drept, cu intenția de a produce fie Organizatorului și magazinelor participante sau fie unui terț, un prejudiciu de orice natură sau de a obține un folos necuvenit pentru sine sau pentru o altă persoană sau acțiunea/ inacțiunea participantului care are drept consecință producerea unui asemenea prejudiciu sau obținerea unui asemenea avantaj;
 • Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare dintr condițiile stabilite în prezentul regulament în perioada desfășurării Campaniei, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunța publicul despre aceste modificări.

Citește regulamentul aici!

Iar dacă ai nevoie de inspirație și sfaturi, descoperă mai jos materiale utile:

Astrofotografie – noțiuni de bază și exemple

Fotografia de noapte: istoric, repere şi sfaturi

Ți-am stârnit interesul? Atunci ce mai aștepți? Participă și tu la concursul “Luna Fotografiei” și ai șansa de a câștiga premii faine!

[products ids=125025462,125011121,125019559]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

 • Doamne, visul meu!

 • Imi place foarte mult sa fac poze si sa filmez!

 • Doresc sa fac fotografie , dar nu am cum si fara smartphone .Imi plac tare mult sa filmez si doresc sa primesc premiul.

 • super

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *