Light painting în 6 sfaturi simple

Tehnica light painting implică mult exercițiu dar și multă distracție plus satisfacții pe măsură, dacă reușim să obținem rezultatul dorit.  Păstrează lucrurile în limitele jocului, fără să te iei prea în serios, iar ideile creative vor apărea cu siguranță.

Ce este light painting? O definiție la obiect, din dicționar, ne spune că aceasta este o tehnică fotografică ce implică utilizarea unor surse de lumină într-un spațiu întunecat. Astfel, se poate ilumina, din afara cadrului fotografic, un subiect sau chiar poate fi creat un subiect prin „desenarea” lui cu diverse surse de lumină, folosind o expunere de lungă durata.

light painting

6 sfaturi simple pentru un light painting reușit

#1 Majoritatea regulilor fotografiei de noapte se aplică cu brio și în cazul fotografiei de tip light painting, așa că nu uita de trepied, telecomandă, blocarea oglinzii pentru a înlătura vibrațiile, timpul lung de expunere șamd.

#2 Câteva setări generale ar fi:

  • timp de expunere între 10 și 30 de secunde
  • diafragma 8, 11 sau chiar mai mică
  • ISO 100 sau 200
  • format RAW de preferat

Aceste setări nu vor fi potrivite pentru orice imagine de tip light painting, însă reprezintă niște repere, un punct de plecare în această joacă frumoasă cu lumina.

#3 Nu picta totul cu aceeași lumină. Prin analogie cu pictura pe pânză, încearcă să folosești pensule diferite, în cazul tău lumini diferite, atât ca mărime, cât și ca intensitate sau timp de utilizare.

#4 Pregătește-te să faci mai multe fotografii! Până găsești setările potrivite, s-ar putea să fie nevoie de realizarea unor cadre de test. Nu te impacienta dacă nu obții din prima ce vrei, încearcă în schimb să înțelegi unde greșești și ce ar putea fi îmbunătățit. Dacă ai reușit din prima, felicitări!
**Există de asemenea situația în care s-ar putea să-ți dorești să lucrezi zonele din imagine separat, pentru a suprapune ulterior imaginile în Photoshop.

#5 Dacă fotografiile se realizează într-o cameră întunecată, încearcă în prima fază să faci focusul cu lumina aprinsă, după care să îl muți pe focus manual, astfel încât aparatul să păstreze subiectul în focus și pe întuneric. Dacă schimbi distanța sau unghiul de fotografiere, nu uita să refocalizezi!

#6 Nu uita că aparatul foto înregistrează doar lumina, așa că te poți plimba prin cadru fără griji pentru a lumina zonele care te interesează, mai ales dacă porți niște haine neutre sau de culoare închisă.
Pe de altă parte, uneori poate fi interesant să apari și tu sau persoana care pictează cu lumină în fotografie, așa că totul ține de rezultatul la care vrei să ajungi.

Acum, așteptăm picturile tale cu lumină! Ne poți lăsa un comentariu be blog, la acest articol, cu link către galeriile tale.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.