Concursul de fotografie Naturopolis, prima ediție, 2023

Pasionat de fotografie de natură? Nu rata acest concurs! Inspirat de biodiversitatea ce ne înconjoară, concursul Naturopolis și-a propus să încurajeze locuitorii orașelor să exploreze natura urbană printr-un concurs inedit.

Sub motto-ul “Natura de lângă noi” Primăria Municipiului Brașov și FORONA, Organizația Fotografilor de Natură din România, lansează un concurs de fotografie de natură urbană numit Naturopolis, dedicat tuturor fotografilor amatori și profesioniști din România.

Concursul Naturopolis - Condiții de participare

Pentru a putea participa la concurs, participanții trebuie să înscrie un număr de maximum 5 fotografii, alb-negru sau color, prin intermediul cărora să fie scoasă în evidență prezența și adaptarea animalelor sau a plantelor sălbatice în mediul antropic, sau imagini care prezintă aspectele benefice ale coabitării omului cu viața sălbatică în zonele locuite.

Înscrierea fotografiilor în concurs se va face în perioada 17 iulie – 13 august 2023, câștigătorii urmând să fie anunțați public în data de 27 august. Câștigătorul marelui premiu va primi Trofeul Naturopolis, dar și un premiu în bani în valoare de 1000 de lei. Vor fi premiate de asemenea locurile 2 și 3, cu 500 și respectiv 300 de lei, dar vor exista și 2 categorii speciale: Premiul Junior și Premiul Publicului, ambele fiind premiate cu 300 de lei.

Misiunea administrației noastre este de a construi un oraș verde pentru brașoveni. Ne-a bucurat propunerea Asociației FORONA de a organiza împreună un concurs de fotografie pe teme de integrare a florei și faunei sălbatice cu mediul urban. Sperăm ca publicul larg să fie cât mai interesat de a participa la această activitate și că imaginile selectate ne vor ajuta să învățăm cum putem integra armonios natura în orașele noastre. Fotografiile vor fi expuse în cadrul unei expoziții în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Allen Coliban, primar Brașov

Un concurs fotografic și o expoziție pe tema relațiilor om-natură, într-un context de conviețuire, ca 'Naturopolis', este o noutate și cu siguranță o premieră în România. Acesta are un potențial uriaș de a educa și poate și mai important - de a inspira cât mai multe persoane să învețe despre valorile naturale care ne înconjoară în locurile urbane și nu numai. Biodiversitatea țării se reflectă și în varietatea și bogăția speciilor urbane, iar concursul Naturopolis nu numai că le aduce în centrul atenției, dar subliniază și importanța conservării mediului - un lucru esențial și pentru noi ca oameni.

Zoltán Gergely Nagy, vicepreședinte FORONA

Detalii importante despre înscrierea în concurs

Înscrierea în concursul Naturopolis este gratuită, iar realizarea și editarea imaginilor înscrise trebuie sa fie conformă cu cerințele etice și tehnice ale concursului, precum și cu Codul Etic FORONA, ce poate fi consultat aici https://forona.ro/cod-etic.

Persoanele care doresc să se înscrie la concursul Naturopolis sunt rugate să consulte întregul Regulament de Participare, iar pentru înscriere pot folosi acest link: https://tinyurl.com/2p9fzxxd.

După încheierea concursului, se va organiza o expoziție în care vor fi expuse toate fotografiile finaliste. Expoziția se va putea vedea între 4 și 10 septembrie, în Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi (FOV), cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu.

Alături de organizatorii concursului sunt partenerii: Grupul Milvus, Nikon România, Propark – Fundația pentru Arii protejate, Rețeaua pentru Natură Urbană, Asociația România Sălbatică, Societatea Ornitologică Română (SOR).

Despre FORONA

Organizația Fotografilor de Natură din România, a fost înființată în 2015 cu scopul de a dezvolta și promova domeniul fotografiei de natură. Membrii asociației sunt fotografi profesioniști sau amatori care documentează aspecte ale vieții sălbatice și care sprijină și se implică în proiecte de conservare a zonelor naturale. Asociația a elaborat și primul cod etic din România referitor la fotografia de natură, un set de reguli și principii de comportament și de fotografiat în natură.
FORONA este o asociație deschisă către colaborări sau proiecte care să ajute la promovarea naturii și la protejarea acesteia.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.