Foto-documentarea faunei, cu Dan Dinu și Cristian Goga, la F64!
Avem bucuria de a te invita la un eveniment special, miercuri, 14 iunie, începând cu ora 19, alături de Dan Dinu și Cristian Goga, la sala expozițională F64.
Înscrie-te la eveniment!
Fotografia documentară este extrem de importantă din punct de vedere istoric, pentru că ne reflectă o lume care la un moment dat poate să nu mai existe, însă în același timp este foarte importantă și pentru studiu.
Invitații noștri din această întâlnire, Cristian Goga și Dan Dinu, vă vor povesti despre ce înseamnă pentru ei fotografia wildlife și de ce este importantă și o abordare documentară a acestui subiect.
Cristian se ocupă aproape exclusiv de acest gen de fotografie, poate și datorită pasiunii lui pentru păsări, pe care vrea să le ilustreze în toată splendoarea lor. Dan folosește fotografia documentară în diverse proiecte în care este implicat și în care abordarea faunei în acest fel este esențială.
Cei doi fotografi au mers în multe ture împreună și se completează foarte bine când vine vorba de abordarea animalelor în fotografie.
Pe 14 iunie 2017, ai ocazia să-i cunoști, să le pui întrebări, să afli ce înseamnă cu adevărat documentarea faunei, să faceți schimb de idei și, de ce nu, să poți închega noi prietenii cu oameni care au aceeași pasiune ca tine.
Dan Dinu practică fotografia de mai bine de 20 de ani. În 2007 a fondat PhotoLife, una dintre cele mai vechi și mai mari școli de fotografie din țară, unde a organizat în cei 10 ani de existență foarte multe cursuri și workshop-uri. În prezent este membru fondator și presedintele Forona (Organizatia Fotografilor de Natură din România) și se implică în numeroase proiecte fotografice ce vizează protecția mediului, alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu precum WWF sau Propark.
În ultimii ani a avut ocazia să colaboreze în proiecte importante de fotografie, cum ar fi Wild Wonders of Europe sau Rewilding Europe și este fotograf colaborator al WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizație de protecția mediului din lume. În 2010 a inițiat România Salbatică, cel mai mare proiect de fotografie de natură creat până acum în țară.
Te invităm să descoperi și aceste sfaturi video pentru fotografia de natură, pe YouTube:
De asemenea, s-ar putea să te intereseze și:
- Filtrele fotografice și rolul lor în fotografia de peisaj
- Filtrele fotografice – filtrul de polarizare
- Filtrele fotografice – Filtrul gradual neutru
- Filtrele fotografice – Filtrul neutru și alte sfaturi
2 Comments
A-si dori sa știu ce setări ar trebui sa fac intr-o biserica sa iasă o fotografie ff buna.Am un Nikon D3400 cu 18-55 Mulțumesc!
Buna, Catalin. Din pacate nu iti putem da o reteta exacta a succesului. Fiind mai multi factori implicati: bisericile pot fi mai luminoase/intunecoase, in functie de geamuri, lumini interioare etc. Obiectivul tau, cel de kit, nu este unul foarte luminos. Doar la focala de 18mm iti permite sa deschizi diafragma la f/3.5. Solutia ar fi sa gasesti combinatia ideala intre timpul de expunere/valoarea diafragmei si valoare iso, care functioneaza in conditiile de iluminare de acolo. Recomandam sa testezi in modul manual. De asemenea, iti recomandam si aceste articole: https://blog.f64.ro/2015/04/03/expunerea-corecta-c… , https://blog.f64.ro/2015/02/11/expunerea-piatra-un… https://blog.f64.ro/2015/02/19/expunerea-piatra-unghiulara-fotografie-ii/ si https://blog.f64.ro/2014/10/23/obiective-care-fac-… . Speram sa iti fie de folos!