Review – geanta foto Hubba Hubba Hiney de la Think Tank

La o prima privire aruncata in zona de “Genti / Rucsacuri / Huse” pe site-ul www.f64.ro vom descoperi peste 700 de obiecte care ne pot acomoda aparatura. De la huse, tocuri pana la rucsacuri si veste. Care este cea mai buna varianta pentru nevoile fiecaruia? Asta depinde atat de numarul obiectelor pe care le dorim fiecare alaturi de noi si de subiectul pe care dorim sa-l fotografiem. In randurile care urmeaza vom discuta despre una dintre variantele gasite, o geanta a celor de la Think Tank numita “Hubba Hubba Hiney”. Desi nu pot spune ca sunt un fan al denumirii, haide sa vedem daca in spatele numelui se ascunde ceva mai mult.

Ce nevoie isi propune sa rezolve aceasta geanta?

Totdeauna incerc sa privesc un obiect din 2 puncte de vedere: ce scop are si cat de bine reuseste sa il indeplineasca? Prima parte este relativ simpla si se poate deduce din materialul de marketing care este alaturat gentii: sa gazduiasca 2-3 obiective de dimensiuni medii sau un 70-200 f/2.8 cu parasolarul inversat. Geanta poate fi purtata pe umar cu ajutorul curelei din pachet sau poate fi atasata la o curea (fie una obisnuita, fie una de la Think Tank). Pe langa compartimentul principal mai exista si un buzunar cu fermoar in partea din fata care are la randul lui diverse compartimente in interior pentru eventuale pixuri, agende, portofel sau telefon. Un alt compartiment in partea de jos gazduieste husa de ploaie.

Cat de bine isi indeplineste scopul?

Dupa cum am spus, poate gazdui 2-3 obiective de dimensiuni medii si reuseste acest lucru cu mare usurinta. Accesul la ele se face usor datorita fermoarului bine gandit si usor de operat. Evident dezavantajul este ca poate fi operat usor si de alte persoane care ar putea incerca sa ne usureze geanta, deci aveti grija in locurile aglomerate. Dar noi ca purtatori de aparatura scumpa stim deja asta, nu?

Dar cum este geanta in folosirea de zi cu zi? Pe scurt, foarte utila si usor de folosit. Materialul aderent folosit pe interiorul curelei de umar este cu adevarat bine facut si se va “lipi” de majoritatea materialelor extrem de bine. Desi la inceput am avut emotii sa nu-mi scape in momentul nepotrivit, in scurt timp am realizat ca geanta pur si simplu sta la locul ei fara mari eforturi.

Dupa cum spuneam, fermoarul ajuta foarte mult la folosirea gentii. Se poate opera cu o singura mana astfel incat schimbarea obiectivelor este usoara. Am folosit de asemenea buzunarele exterioare cu elastic pentru plasarea capacelor de la obiective, usurand si mai mult procesul. Practic, dupa 2 zile puteam face toata operatiunea fara sa ma mai uit la geanta.

Carui stil de fotografie i se potriveste?

Pana acum am identificat 2 cazuri: fie persoanele care vor sa se miste rapid si fara a fi incarcate cu 5 obiective + 3 aparate, fie celor care au nevoie de anumite obiective sau accesorii la indemana. Prima varianta arata cam asa: un aparat pe un umar si geanta pe celalalt. Fie in concediu, fie la evenimente, fie un fotojurnalist. Cu un obiectiv pe aparat si 2 in geanta se pot acoperi multe nevoi.

Varianta 2 este (poate) fotograful de peisaj si animale salbatice care are obiective de la 14mm la 600mm. Pentru majoritatea acestor obiecte se poate folosi o alta geanta sau un rucsac substantial mai voluminos, iar Hubba Hubba Hiney poate adaposti un obiectiv wide, un teleconvertor si cateva filtre. Toate acestea pentru a nu fi nevoie sa dam jos rucsacul (eventual in noroi sau pe ploaie) pentru a scoate acel declansator cu cablu sau acel filtru ND de care aveam nevoie in acel moment.

Poate gazdui si un aparat? Da, un body mai mic cu obiectiv atasat sau un body pro (cu grip) fara obiectiv atasat, dar asezat alaturi. Unii poate vor prefera aceasta varianta, desi eu nu i-am vazut utilitatea.

Cel mai mare avantaj al acestei genti?

Faptul ca mi-a amintit ca fotografia trebuie sa fie distractiva si placuta, fara a fi nevoie de kilograme intregi de metal, sticla si plastic. Cu aparatul pe umar si 2 obiective in geanta pot surprinde aproape orice moment care se desfasoara in fata ochilor. Geanta si-a gasit un loc permanent in arsenalul meu si sunt sigur ca pe parcursul celor 420 de luni de garantie oferite de Think Tank, o buna parte din ele vor gasi geanta pe umarul meu. Si pentru cei ingrijorati de calitate si care nu au apucat sa intinda mana dupa un calculator, asta inseamna 35 de ani.

Un articol scris de Andrei Giurescu

Echipament utilizat:
[products ids=1051849]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.