Puterea ascunsă a unui Sigma 50mm F1.4 II DG DN Art

Alegerea obiectivului perfect depinde de mai mulți factori în funcție de necesitățile pe care le ai ca și fotograf sau videograf. Obiectivele kit ce oferă oportunitatea de a te folosi de zoom în situații complexe reprezintă o alegere foarte bună.Totusi, alegerea unui obiectiv cu o distanță focală fixă poate aduce mai multe beneficii pentru tine, iar Cristi Kerekes ne va oferi mai multe informații despre acest avantajele acestui tip de obiectiv prin intermediul Sigma 50mm F1.4 II DG DN Art

Obiectivul Sigma 50mm F1.4 II DG DN Art Sony FE

Obiectiv cu zoom sau cu distanță focală fixă?

Obiectivele pe care le utilizăm în proiectele noastre foto–video au ca scop să ne ajute în obținerea cadrelor dorite, însă pentru a ajunge la acest pas, trebuie să înțelegem mai exact care este diferența dintre un obiectiv cu o distanță focală fixă și un obiectiv care îți oferă oportunitatea să te folosești de zoom. 

Obiectivele kit sunt menite să ne ajute în situații în care știm că avem nevoie de flexibilitate, fie pentru a curpinde un unghi de vizualizare mai larg, fie pentru a curpinde un unghi de vizualizare mai îngust. Pe de altă parte, obiectivele cu o distanță focală fixă vin cu un beneficiu imens, mai exact cu posibilitatea de a utiliza o diafragmă foarte deschisă, precum F1.4.

De ce să alegi obiectivul Sigma 50mm F1.4 II DG DN Art?

Sigma Art 50mm F1.4 II DG DN este un obiectiv excelent pentru iubitorii de fundal blurat și claritate maximă în imagini.

Acest obiectiv vine cu foarte multe beneficii pentru a te ajuta în realizarea fotografiilor și videoclipurilor dorite. Construcția sa îi conferă o lungime de 11.5 cm și o greutate de 660 grame, cifre absolut perfecte pentru portabilitate. Totodată, acesta dispune de un inel lat pentru focusul manual, cât și de un inel rotativ pentru schimbarea diafragmei ce te ajută să te simți confortabil în momentul în care pozezi sau filmezi. 

Diafragma de F1.4 îți permite să obții un fundal fin și blurat, fără a fi nevoit să te bazezi foarte mult pe ISO și îți permite așadar să realizezi cadre perfecte pentru a evidenția un subiect, fie că ne referim la portrete sau elemente din natură. 

Comparație a fundalului blurat între un obiectiv cu zoom la F4.5 (stânga) și Sigma 50mm F1.4 (dreapta)

Tu deții un obiectiv cu o distanță focală de 50mm și o diafragmă de F1.4? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.