Clash of the Titans: Cele mai noi trenduri în fotografie

Urmărește evenimentul Clash of the Titans 2023

Pe data de 8 iunie, la ora 19:00, pe canalul de YouTube F64, se va desfășura o dezbatere foto în care reprezentanții brand-urilor de top: Sony (Marian Sterea), Nikon (Gina Buliga), Canon (Mircea Maieru) și Panasonic (Horia Stan), vor împărtăși cunoștințele și perspectivele lor asupra lumii fascinante a fotografiei. 

Evenimentul se concentrează pe subiecte importante, precum: pasiune și storyelling, tehnologie și echipamente foto, promovarea fotografiei în 2023, sfaturi pentru cei aflați la început de drum și modalități de monetizare.

Despre speakeri

MARIAN STEREA

Marian Sterea este pasionat de fotografie și înconjurat de tot ceea ce înseamnă în jurul lui fotografia. Este fotograf profesionist de nuntă de aproximativ 13 ani. Marian Sterea este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Comunity, și unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop. Cum se prezintă Marian Sterea pentru cei care nu îl cunosc?

“Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și oamenii din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă este vorba despre lumini. Pentru mine, chiar și astăzi rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.”

GINA BULIGA

 

Gina Buliga s-a născut în București în anul 1979 și a absolvit Universitatea de Drept și Școala de Arte Dalles. Gina Buliga este o fotografă talentată, un om cu o energie debordanta şi de un optimism contagios. Povestitor talentat, reuşeste să captiveze atenţia publicului şi descrie cu umor întâmplări din călătorii sau viaţa de zi cu zi. În fotografiile ei, subiectele favorite sunt oamenii şi în special copii, cele 2 fetiţe ale ei fiindu-i adesea modele. 

Ea consideră că o fotografie bună trebuie să trezească în mintea privitorului, în prima fază, o emoție, o vibrație, o stare de bine. O fotografie bună este acel cadru pe care îți dorești să îl mai vezi și a doua oară și care îți transmite de fiecare dată parcă altceva, e acea imagine pe care îți dorești să o pui undeva unde să o vezi mereu. O fotografie bună este un cadru pe care îl descoperi de mai multe ori, care te enervează, dar care te și atrage.

MIRCEA MAIERU

”Îmi place să cred că mi-am format un stil propriu ca fotograf, încerc să nu copiez. Genurile de fotografie abordate de mine sunt foarte diverse, dar pot spune că sunt pasionat în primul rând de fotografia de stradă, care, pentru mine, reprezintă iîmbinarea perfectă între adevăr și fantezie, între surprinderea stării emoționale, înghețarea în timp a momentului și sculptarea acestuia după voia fotografului prin geometria realizată de lumină și umbre. 

Portretul este de asemenea un gen abordat des de mine, fie că este un instantaneu de stradă sau o expresie surprinsă la un eveniment, chiar și un cadru regizat poate străbate spre inima privitorului dacă ne arată esența sufletului personajului și fotograful construiește o poveste în jurul lui cu ajutorul fundalului și a luminii

HORIA STAN

 

 

Horia Stan este un fotograf român specializat în fashion, beauty, lifestyle și portret, având o experiență de peste 10 ani. Părăsind domeniul financiar în 2013, a dedicat anii următori lucrând cu pasiune pentru clienți mari nu numai în România, ci și în străinătate. Ambițios și entuziast, Horia încearcă să treacă dincolo de lucrurile tehnice și să se concentreze asupra părților nevăzute ale fotografiei și videoclipurilor, cum ar fi conceptul și procesul de storytelling.

Lucrările sale au fost publicate în reviste precum: Revista Unica, Luxury, Revista Etiquette, Revista Elements, Revista Shuba, Revista Imute. Printre clienții săi se numără Elena Perseil, Letita Lele, Cristallini, Stilli Deligiani, Mark Bumgarner și mulți alții. Este de asemenea pasionat de muzică și a contribuit la proiectarea coloanei sonore a câtorva din producțiile sale video.

Subiecte abordate în cadrul evenimentului

Despre pasiune și storytelling

În cadrul dezbaterii, vei afla cum poți transforma pasiunea pentru fotografie într-o poveste captivantă. Reprezentanții fiecărui brand vor discuta despre importanța conectării emoționale cu subiectul și cum pot fotografiile transmite mesaje puternice. Vei afla, de asemenea, cum să-ți dezvolți propriul stil și cum să transpui emoții în fiecare cadru capturat.

Despre tehnologie și echipamente foto

Pe măsură ce tehnologia avansează, echipamentele foto devin din ce în ce mai performante. La dezbatere, vei avea ocazia să descoperi cele mai recente inovații în materie de camere, obiective și accesorii. Reprezentanții brand-urilor Sony, Nikon, Canon și Panasonic vor analiza cele mai recente tehnologii apărute în fotografie și importanța acestora în îmbunătățirea abilităților de dezvoltare a viziunii artistice.

Cum să te promovezi în anul 2023

Un alt subiect important va fi promovarea în industria fotografiei în 2023. Într-o lume digitală aglomerată, reprezentanții brand-urilor vor împărtăși strategii eficiente de promovare online și offline, care te vor ajuta să-ți construiești o prezență puternică și să-ți atragi clienții potențiali.

Sfaturi și recomandări pentru cei aflați la început de drum

Indiferent dacă îți dorești să devii un fotograf profesionist sau pur și simplu îți place să explorezi lumea fotografiei ca hobby, există câteva sfaturi cheie care îți vor fi de ajutor în acest proces de dezvoltare. Reprezentanții brand-urilor de top vor împărtăși experiențele și cunoștințele lor acumulate de-a lungul anilor și îți vor oferi indrumări practice care te vor ghida pe drumul tău fotografic.

Cum să monetizezi din fotografie

Dacă pasiunea ta pentru fotografie a crescut și te-ai gândit la posibilitatea de a monetiza acest hobby sau de a-ți transforma talentul într-o sursă de venit, dezbaterea ”Clash of the Titans” este evenimentul ideal pentru a primi sfaturi și recomandări despre cum să-ți valorifici abilitățile fotografice.

Multe alte subiecte extrem de interesante

Pe lângă subiectele abordate în cadrul evenimentului LIVE, organizat pe canalul de Youtube F64, participanții vor avea ocazia de a pune întrebări celor 4 organizatori pentru a explora și alte subiecte conexe ce pot contribui la educația ta în domeniul fotografiei. 

Ai deja întrebări pentru organizatorii Clash of the Titans? Scrie-ne în comentarii, iar noi ne vom asigura că vei primi un răspuns!

BONUS! Black Friday de vară 2023 la F64

Zile
Ore
Minute
Secunde

Dacă ești pasionat de fotografie sau videografie, sigur nu vrei să ratezi ofertele și reducerile din perioada Black Friday-ului de vară din acest an. F64 este locul potrivit pentru tine, iar ca în fiecare an, vom participa și la acest Black Friday cu promoții și reduceri pe măsură. 

Ești începător sau profesionist? Pasionat de vlogging sau de pozele cu smartphone? La Black Friday-ul de vară din acest an vei găsi echipamentele și accesoriile potrivite la prețuri ideale în magazinul F64 de pe Bulevardul Unirii nr.64 sau pe site-ul F64.ro

Pentru a te asigura de o experiență plăcută în cadrul acestui Black Friday de vară, te anunțăm că am pregătit un scurt ghid pentru tine, astfel că vei putea naviga cu ușurință prin site și vei fi sigur că vei alege produsele potrivite nevoilor tale.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna ziua. E foarte bine ceea ce faceti, felicitati si succes in continuare. Cristian Livezeanu

    • Salutare Cristian, îți mulțumim pentru vorbele frumoase și cu siguranță vom continua să facem astfel de evenimente pentru comunitatea noastră!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.