Noaptea Perseidelor cu Sony A7IV și Sigma 14mm F1.4

Spectacolul de pe cer a avut loc în noaptea de la 12 spre 13 august, iar fotografii din comunitatea F64 au surprins momente unice în cadrul fenomenului astornomic.

Fotografii realizate de Dragoș Asaftei în noaptea Perseidelor cu Sony A7IV și Sigma 14mm F1.4 FE

Experiența lui Dragoș Asaftei cu obiectivul Sigma 14mm F1.4

Deși nu am experimentat prea des astrofotografia, Perseidele au fost un prilej bun pentru o tură foto în inima Munților Bucegi, acolo unde am căutat un loc cu cât mai puțină poluare luminoasă. Am început să fotografiez la lăsarea întunericului și am strâns camerele înainte de răsărit.

Una dintre camerele folosite a fost Sony A7IV pe care am pus noul Sigma 14mm f/1.4, obiectiv dedicat astrofotografiei. Deschiderea mare a diafragmei și calitatea imaginii chiar la f/1.4 au fost principalele avantaje aduse de obiectiv. Pentru că am fotografiat la f/1.4 (cu expuneri de 20-30s), am reușit să țin ISO-ul la 1.000-1.600, păstrând și mai mult din calitatea imaginii. Cu f/2.8, aș fi ajuns la ISO 3.200 pentru același cadru.

Montura de trepied direct pe obiectiv a fost și ea foarte utilă, pentru echilibrarea ansamblului pe, ținând cont că a stat în aceeași poziție timp de aproape 8 ore.

Citește articolul ”Sigma lansează noul obiectiv mirrorless: 14mm F1.4 DG DN Art” pentru a afla mai multe detalii despre obiectivul de la Sigma.

Sony A7 IV Camera Foto Mirrorless Full-Frame 33 MP AF in Timp Real 10cps 4K60p

Sigma 14mm F1.4 DG DN Art Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Tu ai surprins momentele unice din noaptea Perseidelelor? Scrie-ne în comentarii 👇🏼

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Fotografiile sunt făcute cu sau fără star tracker? Ce setări ai folosit? Ce instrumente ai folosit pentru compoziția finală?

    • Salutare Mihai,

      Fotografiile sunt făcute fără star tracker. Setările au fost: 20s, f/1.4, ISO 1600-2000, WB setat manual. Compozițiile finale au fost realizate în Lightroom, Photoshop și Finalcut, fără instrumente dedicate imaginilor astro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.