Nikon lansează obiectivul NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

Nikon ridica astazi calitatea optica superioara a Liniei S pe noi culmi, cu NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena. Atat in fotografii, cat si in filmari, acest obiectiv premium de telefotografie medie pentru fotografiere full-frame schimba fundamental definitia bokeh-ului impecabil. De la fotografia de arta pana la fotografia de portrete, high-fashion, natura si multe altele, fotografii exigenti pot crea imagini remarcabile prin profunzimea si frumusete nemaiintalnita.

Despre noul obiectiv NIKKOR Z 135mm F/1.8 S Plena

Caracterul veritabil al obiectivului Plena este perfectiunea optica in toate privintele. Montura Z larga de la Nikon a deschis noi posibilitati pentru proiectarea obiectivelor, iar Plena profita de toate pentru a oferi un bokeh cu adevarat circular chiar si in cele mai indepartate colturi ale cadrului. 

Combinat cu compresia perspectivei la distanta focala de 135 mm, separarea subiectului este cu adevarat izbitoare. Chiar si atunci cand fotografiati cu diafragma larg deschisa pe fundaluri complexe sau de aproape, cele mai fine detalii pot fi deslusite cu o claritate deosebita fata de bokeh-ul eteric.

Plena se mandreste cu cea mai mare putere de redare per ansamblu din randul obiectivelor din Linia S, precum si cu luminozitatea periferica, care o depaseste pe a oricarui alt obiectiv din Linia S la f/1.8. Aceste caracteristici, combinate cu diafragma circulara cu 11 lamele si constructia optica complexa, contribuie la contracararea efectiva a aberatiilor: nu este nevoie sa treci la o deschidere mai mica a diafragmei pentru a evita vignetarea. 

Chiar si atunci cand fotografiezi cu diafragma larg deschisa, sursele de lumina punctiforme, cum ar fi stelele sau luminile orasului sunt rotunde, curate si clare, iar bokeh-ul iluminat din spate nu prezinta aberatii sau pete luminoase.

In plus, gratie functiei de focalizare automata rapida si precisa a lui Plena, manevrarea acestui minunat obiectiv cu distanta focala fixa din Linia S devine extrem de comoda. Focalizarea se obtine rapid la orice distanta de focalizare, chiar si la diafragma cu cea mai mare deschidere, unde planul focal este mai redus. Cantarind putin sub un kilogram si avand controale personalizabile, Plena este si foarte maleabil, indiferent daca se fotografiaza cu aparatul foto tinut in mana sau fixat pe un echipament de filmat.

„Inginerii de la Nikon s-au intrecut pe sine cu Plena. Fotografii care doresc sa creeze un bokeh impecabil au acum obiectivul perfect la dispozitia lor. Dupa Noct, acesta este al doilea obiectiv din istoria companiei Nikon caruia i s-a dat propriul nume, ceea ce arata cat este de special. Venind din latinescul „plenus”, care inseamna a fi „complet” sau „deplin”, numele este perfect pentru un obiectiv care ofera un bokeh atat de rafinat.”

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

Bokeh impecabil: formele circulare perfecte ale bokeh-ului sunt vizibile chiar si in cele mai indepartate colturi ale cadrului. Nu exista efecte vizibile de denaturare a culorilor sau de vignetare.

Design optic de varf: diafragma circulara cu 11 lamele si formula optica, constand in 16 lentile in 14 grupuri se combina pentru a minimiza difractia si contracara aberatiile. Formula optica de ultima ora include o lentila din sticla SR de la Nikon si o lentila asferica.

Redare deosebita: indiferent daca fotografiezi la f/1.8 sau cu o diafragma mai mica, imaginile prezinta detalii focalizate extrem de clare, cu un bokeh de fundal si de prim-plan gradat cursiv. Culoarea si contrastul sunt exceptionale, chiar si in jurul marginilor cu contrast ridicat.

Lumina periferica abundenta chiar si la f/1.8: luminozitatea este perfect uniforma pe intregul cadru, fara efecte vizibile de vignetare la marginile cadrului, chiar si atunci cand se fotografiaza cu diafragma deschisa la maximum.

Control superb anti-reflexie si in cazul iluminarii din fundal: acoperirile exclusive de la Nikon – mezo-amorfa si ARNEO – contracareaza lumina intensa si petele luminoase prin suprimarea luminii incidente care patrunde din orice directie.

Focalizare automata rapida, meticuloasa: Plena obtine focalizarea rapid si silentios la toate distantele de focalizare: de la distante mici pana la infinit. Distanta minima de focalizare este de doar 0,82 m.

Constructie premium, caracteristica Liniei S: modelat pentru un echilibru perfect, construit in intregime din metal rezistent, dar usor si gravat cu numele Plena.

Manevrare fara efort: doua butoane L-fn sunt plasate perfect pentru fotografierea orizontala si verticala. Inelul de focalizare zimtat este mare si se manevreaza cursiv, exact cu cuplul de care este nevoie.

Pregatit pentru orice loc: etansarea cuprinzatoare din jurul imbinarilor si butoanelor, precum si garnitura din cauciuc de pe montura obiectivului asigura protectia impotriva prafului, murdariei si umezelii.*

Accepta filtre de 82 mm: NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena accepta aceeasi gama larga de filtre de 82 mm cu infiletare ca obiectivele cu f/1.2 din Linia S.

* Nu este garantata rezistenta obiectivului la praf si la picaturi de apa in toate situatiile si in toate conditiile.

Nikon Z 135mm F1.8 S Plena Obiectiv Foto Mirrorless Montura Nikon Z

Tu ce părere ai despre noul obiectiv lansat de Nikon? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.