Cu Sony A7R IV la Summerwell 2023

Am avut oportunitatea de a folosi echipamentul foto Sony A7R IV în cadrul festivalul Summer Well, alături de obiectivele 70-200mm f2.8 II și 24-70mm f2.8 II. În timpul experienței mele, am observat câteva aspecte semnificative care merită menționate.

Sony A7R IV A Aparat Foto Mirrorless Full-Frame 61MP 4K Body Negru

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS [S] Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Vizorul și ecranul rabatabil au fost de mare ajutor în condiții de iluminat divers, permitându-mi să compun și să ajustez cadrele cu ușurință. Rezoluția înaltă de 61MP a aparatului oferă imagini cu detalii impresionante, fie că este vorba de cadre precise sau de efectuarea unor corpuri mai extinse. Bateria aparatului a avut o durată de viață remarcabilă, asigurându-mi energie pentru o zi întreagă de fotografiere fără a necesita schimbarea acesteia.

În ceea ce privește focusul, aparatul s-a descurcat foarte bine în modul single-shot, fiind rapid și precis. Totuși, în condiții foarte dure de fotografiere, cu subiecți în mișcare, în lumina slabă și variată, din surse multiple, performanța focusului continuu a fost mai puțin precisă, existand și cadre neclare. 

Capacitățile de tracking este de asemenea cu un prag sub focusul continuu în ceea ce privește atât viteza cât și, în special, preciza – însă rar pierde subiectul. În condiții mai bune de fotografiere (precum lumina continua sau lumina naturala), diferența între focus continuu și tracking este aproape insesizabilă, ambele livrand calitate foarte bună.