Sigma 70mm și fotografia macro, cu Florentina Rafailă

Postat de: F64 F64

Sigma
(c) Florentina Rafailă

Când mi s-a propus să testez noul Sigma Macro 70mm f/2.8 EX DG ART , nu am avut cum să nu accept. Până la el nu am mai avut un altul de la Sigma și tare as fi vrut să văd ce e de capul lui. Am avut noroc de vreme bună și subiecți cooperanți, așa cum îmi place mie să întâlnesc.

În plus, s-a dus vestea că sunt în zonă,  astfel că doamna aceasta verde care a vrut să rămână anonima, m-a însoțit la ședința foto. A vrut neapărat să învețe cum se apasă pe declanșator și m-a rugat așa de frumos încât nu am avut cum s-o refuz.

Construție Sigma 70mm f/2.8 EX DG macro Art

​Despre obiectiv pot să spun că mi-a plăcut mult. Este un obiectiv robust, făcut din materiale de calitate, îți dă senzația de bijuterie la cât este de fin. În afară de asta, nu este deloc greu, are o dimensiune perfectă, raportul ideal între portabilitate și calitate.

Focalizare

Ca și în cazul altor obiective, îi poți comuta butonul de autofocus către cel de manual focus sau o funcție de preferință personală, în care dorești să fotografiezi. Sigma 70mm ART are, de asemenea, un buton unde poți alege de unde până unde să pună focusul ca să nu te încurci: de la distanța minimă de focus care e aproape 26cm până la jumătate de metru, de la jumatate de metru până la infinit sau de la distanța minimă de focus până la infinit.

Aș spune că autofocusul ar fi putut să fie puțin mai rapid, însă cum la genul meu de fotografiere nu mă interesează în mod special acest aspect pentru că trag preponderent în manual focus, nu m-a deranjat foarte tare că-i puțin mai lent. Are și o cursă mai lungă dacă se află la distanța minimă de focus și dorești să fotografiezi mai departe. Astfel. îi va lua puțin să ajungă la capătul tele.