Sigma anunță lansarea noului obiectiv 10-18mm F/2.8 DC DN Contemporany

Noul Sigma 10-18mm F/2.8 este un obiectiv zoom cu diafragmă mare și un unghi de cuprindere ultra-larg, pentru o libertate de expresie artistică desăvârșită, fiind extrem de compact și ușor,ideal pentru peisaje, călătorii, videoclipuri și
materiale de conținut online.

Obiectiv pentru camerele APS-C și monturile: Sony E - Panasonic L-Mount - Fujifilm X

Sigma 10-18mm F2.8 DC DN [C] Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sigma 10-18mm F2.8 DC DN [C] Obiectiv Foto Mirrorless Montura Panasonic L

Sigma 10-18mm F2.8 DC DN [C] Obiectiv Foto Mirrorless Montura FujiFilm X

Cel mai mic și ușor obiectiv din lume cu zoom ultra-larg pentru camerele APS-C

SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN | Contemporary este cel mai mic și mai ușor obiectiv din lume cu zoom ultra-larg pentru camerele APS-C*, acoperind o plajă focală efectivă de la  15 la 27 mm  (echivalent 35 mm). Cu o optică ” ultra-sharp”, o diafragmă luminoasă F2.8 și un parasolar de tip petală nou dezvoltat, fotografii pot crea imagini expresive oricând și oriunde. Obiectivul are un element asferic unic care reduce dimensiunea totală a obiectivului și îmbunătățește calitatea imaginii.

Obiectivul are o distanță minimă de focalizare de 11,6 cm (1:4) pentru a produce compoziții unice, cu fundaluri extinse și bokeh plăcut. Cu o greutate de numai 260 g*, un motor AF de tip “stepping”, autofocus rapid și un efect de “focus breathing” minim, obiectivul poate fi montat cu ușurință pe un gimbal motorizat pentru a crea conținut video impresionant pentru rețelele sociale și pentru  proiecte profesionale. Obiectivul este disponibil pentru sistemele L-Mount, Sony E-Mount și FUJIFILM X Mount.

Caracteristici cheie

Zoom cu diafragmă mare și unghi ultra-larg, pentru o libertate de expresie artistică desăvârșită.

Prin utilizarea opticii unice ce a fost concepută pentru a corecta aberațiile lentilelor, SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN | Contemporary produce imagini clare pe întreaga imagine.

Utilizarea unei lentile asferice cu excentricitate mare și indice de refracție scăzut ca prim element al obiectivului a permis o construcție optică cu un număr redus de elemente. Folosirea elementului frontal din sticlă asferică împreună cu celelalte lentile asferice și sticlă specială cu dispersie redusă, permite reproducerea unei imagini de înaltă rezoluție, obiectivul rămânând în același timp compact și ușor.

Creați imagini de aproape expresive folosind distanța minimă de focalizare de 11,6 cm când fotografiați la 10 mm. Cu un raport de mărire de 1:4, obiectivul surprinde portrete unice, natură statică și multe altele.

Extrem de compact și ușor

SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN | Contemporary este cel mai mic și mai ușor obiectiv din lume cu zoom ultra-larg pentru camerele APS-C*, cu o lungime de 62,0 mm, un diametru maxim de 72,2 mm și o greutate de 260 g*. Obiectivul poate fi transportat cu ușurință sau atașat la o cameră APS-C mirrorless, precum și pe un gimbal pentru a crea o configurație video ultra-portabilă.

Un parasolar de tip petală nou dezvoltat este inclus în pachetul  obiectivului. Spre deosebire de parasolarele convenționale de tip baionetă care se fixează printr-o mișcare de rotație, acest parasolar de tip “push-on” este atașat pe obiectiv folosind un sistem de arc și pârghie. Implementarea acestui nou design reduce dimensiunea și grosimea parasolarului astfel încât să se potrivească cu dimensiunea compactă a obiectivului.

Când este combinat cu SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary poate fi acoperit un interval focal total, neîntrerupt, de 15-75 mm (echivalent 35 mm) cu o diafragmă constantă F2.8. Greutatea combinată a ambelor obiective este de numai 550 g.

În plus față de SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary, gama de obiective pentru camerele mirrorless APS-C include obiective fixe de 16 mm, 23 mm, 30 mm și 56 mm, toate cu luminozitate F1.4. Această selecție flexibilă de obiective poate fi utilizată pentru o mare varietate de aplicații fotografice. Montura obiectivului încorporează o etanșare din cauciuc pentru a-l proteja de praf și picături de apă.

Ideal pentru peisaje, călătorii, videoclipuri și conținut creativ online

Cu o plajă focală ultra largă, dimensiune portabilă și optică clară, SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN | Contemporary este opțiunea mobilă perfectă pentru peisaj, călătorii, fotografie de interior și de stradă. De asemenea, dispune și de calități video impresionante datorită diafragmei sale luminoase F2.8, ceea ce îl face potrivit pentru fotografierea în medii cu lumină scăzută și pentru a crea o adâncime mică de câmp, precum și datorită efectului scăzut de “focus breathing”. Unghiul de cuprindere ultra-larg este ideal pentru vlogging-ul din mână, ce necesită captarea atât a subiectului, cât și a mediului.

Obiectivul a fost proiectat pentru a suprima efectul de “focus breathing”. Schimbarea unghiului de cuprindere din cauza focalizării este minimizată, creând o scenă unde schimbarea planului de focalizare arată natural și plăcut la înregistrarea video.

Obiectivul este compatibil cu funcția electronică de stabilizare a imaginii, funcția de corectare a aberațiilor, DMF și AF+MF în corpurile camerelor de la diverși producători. Avantajul utilizării acestui obiectiv cu unghi ultra-larg este că oferă un unghi de cuprindere generos chiar și atunci când funcția electronică suplimentară de stabilizare a imaginii decupează cadrul.

Un motor “stepping” rapid și silențios este folosit pentru a oferi AF precis atunci când înregistrați fotografii și videoclipuri. Este pe deplin compatibil cu modurile de urmărire AF din cameră.

Caracteristici suplimentare

  • Construcția obiectivului: 13 elemente în 10 grupuri (3 FLD, 1 SLD și 4 elemente asferice)
  • Sistem de focalizare intern
  • Compatibil cu autofocusul de mare viteză
  • Motor de tip “stepping”
  • Compatibil cu corectarea aberației obiectivului din cameră
  • Suport DMF și AF+MF
  • Compatibil cu asistență AF (numai Sony E-mount)
  • Acoperire super multi-strat
  • Suport pentru comutarea între setările inelului de focalizare liniar și neliniar pe camerele cu montură L-Mount
  • Montură cu structură rezistentă la praf și stropire
  • Parasolar tip petală cu împingere LH706-02
  • Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (se vinde separat / numai pentru L-Mount)
  • Proiectat pentru a minimiza efectul de flare și “ghosting”
  • Fiecare obiectiv este supus sistemului de măsurare MTF SIGMA
  • Diafragmă rotunjită cu 7 lamele
  • Montură rezistentă din alamă realizată cu precizie. 
  • Realizat manual cu măiestrie  „Made in Aizu, Japan”.

Tu ce părere ai de acest obiectiv wide de 10-18mm F/2.8 lansat de Sigma? Scrie-ne în comentarii

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.