Sigma lansează două obiective pentru montura Fujifilm X

Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Obiectiv Foto Mirrorless Montura FujiFilm X

Sigma 23mm F1.4 DC DN [C] Obiectiv Foto Mirrorless Montura FujiFilm X

Despre SIGMA 100-400mm F5-F6.3 DN CN OS | Contemporary

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary, care a fost lansat în 2020 cu sloganul „Handy Tele Master”, versiunea DG DN a ultra-teleobiectiv-ului cu zoom dedicat camerelor full-frame mirrorless va fi acum disponibiă și pentru Fujifilm X Mount.

Cu seria de obiective F1.4 pentru montura APS-C  (16mm, 23mm, 30mm, 56mm), zoom-ul F2.8 (18-50mm) și lansarea acestui teleobiectiv cu zoom, montura X de la SIGMA s-a extins la șase obiective. Noua linie acoperă o gamă largă de aplicații, de la unghi larg până la ultra-teleobiectiv.

Un nou algoritm de control, ce include autofocusul și optimizarea vitezei de comunicare, a fost dezvoltat special pentru obiectivele interschimbabile X Mount. Pe lângă obținerea  unui AF de mare viteză, obiectivul permite și AF-C (AF continuu) și corecția aberațiilor optice în cameră*. Montura este prevăzută cu garnitură de cauciuc pentru a permite utilizare obiectivului  într-o varietate de medii.

*Funcția disponibilă numai pentru camerele acceptate. Funcționalitatea poate varia în funcție de modelul camerei. Comutatoarele au fost, de asemenea, optimizate pentru X Mount.  Serviciul de conversie al monturii este disponibil pentru a schimba alte monturi ale modelului SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary cu montura pentru FUJIFILM X Mount.

Despre serviciul Mount Conversion:

https://www.sigma-global.com/en/support/purpose/mcs/

Caracteristici

Ultra-teleobiectiv compact cu zoom, echivalent cu 600mm în format de 35 mm

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary pentru X Mount, al șaselea obiectiv care va fi lansat și pentru X Mount, este un ultra teleobiectiv cu zoom ce acoperă un unghi de cuprindere echivalent cu 150-600 mm în format de 35 mm.

În pofida faptului că acoperă gama ultra-tele echivalentă cu 600 mm, obiectivul are un design compact, cu o lungime de 199,5 mm, un diametru maxim de 86 mm și o greutate de 1.135 g. Permite fotografierea ultra-tele folosind sistemul compact Fujifilm X Mount. SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary, conceput pentru camere full-frame mirrorless, poate fi folosit cu un corp X Mount în format APS-C pentru a oferi performanțe optice extrem de ridicate până la periferia imaginii.

Calitatea imaginii fără compromisuri

Construcția obiectivului SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary cuprinde 16 grupuri și 22 de elemente, cu un element FLD și patru elemente SLD utilizate pentru corectarea eficientă a aberațiilor și distorsiunilor. 

Construit pe cea mai recentă tehnologie de design optic și optimizat pentru sistemele mirrorless, obiectivul asigură aceeași calitate a imaginii de înaltă rezoluție până la margini. În plus, atinge în mod constant niveluri ridicate de performanță optică și profită la maximum de capacitățile sale ca obiectiv cu zoom în orice condiție, la fiecare distanță focală, de la larg până la teleobiectiv și de la prim-plan până la fotografia tele.

O gamă completă de funcționalități care permite fotografierea ușoara in gama ultra-tele.

Pe lângă un AF de mare viteză și cursiv, actionat de motorul “stepping”  optimizat pentru cel mai recent algoritm, SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary încorporează o stabilizare puternică a imaginii (OS) în cinci trepte*. Atunci când este combinat cu o cameră cu stabilizare a imaginii încorporată, obiectivul corectează rotațiile axelor de înclinare și de rotire, oferind o stabilizare a imaginii și mai puternică.

Dispune, de asemenea, de comutatorul de setare a funcției AF la care utilizatorul poate selecta blocarea AF/activarea AF și comutatorul de limitare a focalizării care permite optimizarea intervalului AF în funcție de scopul fotografierii, comutator de blocare a zoomului care fixează inelul de zoom la capătul cel mai larg. , împiedicând-o să se rotească și determinând extinderea cilindrului obiectivului sub propria greutate în timpul transportului, OS Switch pe care utilizatorul îl poate comuta între Modul 1 pentru fotografie generală și Modul 2 pentru sporturi cu motor și alte aplicații care necesită panning.

În plus, SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary acceptă zoom-ul direct, care permite fotografiilor să acționeze zoomul prin tragerea sau împingerea elementului frontal sau a parasolarului, permițând ajustări intuitive și rapide ale unghiului de cuprindere. Dispune de un „zoom cu acțiune dublă” care acceptă atât zoom direct, cât și zoom prin inel.

Corp ușor și compact

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary oferă o serie de funcționalități, necesare distanțelor focale de 100-400 mm, într-un corp compact și ușor. Nu am dorit doar să creăm un obiectiv compact, ci și unul cu construcție solidă și durabilă, cu o selecție atentă de materiale potrivite. De exemplu, aliajul de magneziu este utilizat pentru partea în care este atașat inelul pentru trepied, care trebuie să fie foarte puternică. 

Pentru a permite asocierea cu aparate de diferite dimensiuni, este disponibil un inel pentru trepied, kit TS-111 (vândut separat). Deoarece acest lucru ajută la reducerea oricărei solicitări asupra corpului camerei, fotografii pot fotografia ore în șir fără să-și facă griji. Soclul pentru trepied vine cu o curea care ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii de pe montură atunci când transportați obiectivul. 

Specificații cheie

Construcția obiectivului: 22 de elemente în 16 grupuri (1 FLD, 4 SLD)

Unghi de cuprindere (APS-C): 16,2° (W)-4,1° (T)

Numărul de lamele diafragmă: 9 (diafragmă rotunjită)

Diafragma minimă: F22-29

Distanța minimă de focalizare: 112(W) ‐ 160(T) cm

Raport maxim de mărire: 1:4,1 (la distanță focală de 400 mm)

Dimensiunea filtrului: φ67mm

Dimensiuni (diametru maxim x lungime)*: φ86mm × 199.5mm/φ3.4

Greutate*: 1.135 g

Despre SIGMA 23mm F1.4 DC DN | Contemporary

SIGMA 23mm F1.4 DC DN | Contemporary – un obiectiv cu unghi larg și cu diafragmă mare, conceput exclusiv pentru camerele mirrorless  APS-C , va fi acum disponibil și pentru montura Fujifilm X.

Un nou algoritm de control, ce include autofocusul  și optimizarea vitezei de comunicare, a fost dezvoltat special pentru obiectivele interschimbabile X Mount. Pe lângă obținerea  unui AF de mare viteză, obiectivul permite și AF-C (AF continuu) și corecția aberațiilor optice în cameră*. Montura este prevăzută cu garnitură de cauciuc pentru a permite utilizare obiectivului  într-o varietate de medii.

*Funcția disponibilă numai pentru camerele acceptate. Funcționalitatea poate varia în funcție de modelul camerei.

Serviciul de conversie al monturii este disponibil pentru a schimba alte monturi ale modelului SIGMA 23mm F1.4 DC DN | Contemporary cu montura pentru FUJIFILM X Mount.

Despre serviciul Mount Conversion:

https://www.sigma-global.com/en/support/purpose/mcs/

Caracteristici

Luminozitate F1.4 și rezoluție excelentă de la diafragma maximă

SIGMA 23mm F1.4 DC DN | Contemporary are un unghi de cuprindere ușor de utilizat, echivalent cu 35mm în format de 35 mm, precum și luminozitatea unei deschideri mari a diafragmei F1.4 și o construcție remarcantă. Ansamblul optic  este compus din 13 elemente în 10 grupuri, inclusiv 3 elemente de sticlă SLD și 2 elemente de lentile asferice, pentru a obține imagini clare și detaliate. 

Obiectivul oferă o rezoluție excelentă de la deschiderea maximă a diafragmei. În plus, deschiderea mare F1.4 permite efecte bokeh intense  și frumoase. Corpul compact, de dimensiunea palmei, vă permite să vă bucurați pe deplin de sistemele mirrorless. Obiectivul a fost proiectat sa elimine efectul de flare și “ghosting” , realizând fotografii clare chiar și în medii cu iluminare din spate.

Corp compact, optimizat pentru camerele mirrorless APS-C

Pentru a profita de mobilitatea camerelor mirrorless APS-C, corpul obiectivului este compact și ușor, cu o greutate de 335 g*, lungime de 79,2 mm* și diametrul filtrului de 52 mm. În același timp, calitatea materialelor în sine nu a fost compromisă. 

Tehnologia de prelucrare de înaltă precizie a unicei unități de producție a SIGMA din Aizu, Japonia, a permis corpului să atingă echilibrul ideal între performanța optică excelentă, bazată pe cel mai recent design optic, performanța mecanică și dimensiunea redusă. Sistemul de angrenaj al Autofocusului folosește un motor silențios de tip “ stepping” , de mare viteză. Cel mai recent algoritm permite focalizarea rapidă pentru o experiență deplină. 

Extinde varietatea de lentile fixe, format APS-C F1.4

Linia SIGMA Contemporary oferă o mare varietate de obiective fixe  în format APS-C F1.4. Toate împărtășesc conceptul de a combina rezoluția superioară cu dimensiunea și greutatea redusă. Combinându-le în funcție de nevoile dvs., puteți construi un sistem fotografic compact fără a compromite calitatea imaginii.

Specificații cheie

Construcția obiectivului: 13 elemente în 10 grupuri (3 SLD, 2 elemente asferice)

Unghi de cuprindere: 63,4°

Număr de lamele diafragmă: 9(diafragmă rotunjită)

Diafragma minimă: F16

Distanța minimă de focalizare: 25cm

Raport maxim de mărire: 1:7,3

Dimensiunea filtrului: φ52mm

Dimensiuni (diametru maxim x lungime)*: φ65,8 mm × 79,2 mm/

Greutate*: 335g

Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Obiectiv Foto Mirrorless Montura FujiFilm X

Sigma 23mm F1.4 DC DN [C] Obiectiv Foto Mirrorless Montura FujiFilm X

Tu ce părere ai despre cele două obiective pentru montura FUJIFILM X lansate de Sigma?
Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.