Sigma lansează obiectivul 70-200mm F2.8 DG DN OS pentru monturile Sony E și Panasonic L

Sigma anunță lansarea noului obiectiv ce oferă performanță, fiabilitate și mobilitate la cel mai înalt nivel, pentru profesioniști. Cu un autofocus de mare viteză, stabilizare optică avansată și construcție solidă, acest obiectiv oferă o calitate optică desăvârșită într-un format extrem de mobil.

Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS [S] Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS [S] Obiectiv Foto Mirrorless Montura Panasonic L-Mount

Dotat cu toată tehnologia pe care SIGMA o are de oferit, 70-200mm F2.8, demn de un “flagship”.

Diafragma mare F2.8 oferă performanțe optice stabile și ridicate la toate intervalele de zoom și distanțe de fotografiere. AF-ul de mare viteză cu un motor HLA dual (High response linear actuator) bazat pe o structură flotantă de focalizare și stabilizarea optică cu algoritmul OS2 cu efect de corecție de până la 7,5 trepte*, asigură utilizatorilor imaginile clare în situații critice,  când nu există loc de eroare. 

Obiectivul extrem de mobil, cu durabilitate și rigiditate ridicate, este echipat cu o multitudine de funcții pentru a ajuta la fotografierea confortabilă, inclusiv un mecanism intern de zoom pentru o manipulare ușoară, precum și un inel de diafragmă și comutatoare cu diverse funcții personalizabile. “Flagshipul” emblematic SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports, combinat cu cele mai bune și cele mai noi tehnologii SIGMA, pentru a satisface cerințele de nivel înalt ale profesioniștilor, a sosit în sfârșit.

Caracteristici cheie

Autofocus de mare viteză și stabilizare optică avansată ce maximizează calitatea optică desăvârșită

SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports, dezvoltat pentru utilizarea profesională, oferă nu numai performanțe optice ridicate, ci și AF de mare viteză cu un motor HLA dual (High Response Linear Actuator) și o funcție de stabilizare optică cu până la 7,5 trepte. Obiectivele din linia Sports oferă performanțe optice ridicate, iar toate funcțiile se bazează pe tehnologie de ultimă generație.

Performanță optică ridicată la toate intervalele de zoom și distanțe de fotografiere.

Cel mai recent design optic, ce folosește materiale din sticlă premium, inclusiv 6 elemente FLD și 2 SLD din sticlă specială cu dispersie redusă, oferă o  performanță ridicată a rezoluției pe toată gama de zoom. Sunt folosite trei lentile asferice, deoarece acestea sunt acum indispensabile pentru performanțe optice superioare și construcție simplificată a lentilelor. 

Precizia excepțional de ridicată a lentilelor asferice, oferită de capacitățile tehnice ridicate ale singurei unități de producție a SIGMA, fabrica Aizu, îmbunătățește și mai mult performanța optică. Focalizarea în suspensie (“floating”) încorporată este benefică în îmbunătățirea performanței operării la distanță scurtă, asigurând o calitate stabilă a imaginii la nivel înalt pe întreaga gamă, de la distanța minimă de focalizare până la infinit.

AF de mare viteză cu un motor HLA dual

SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports cu sistem de focalizare flotantă are o structură în care cele două grupuri de lentile de focalizare se mișcă în direcții opuse, reducând astfel distanța de mișcare a lentilei de focalizare la jumătatea. În plus, utilizarea unui motor HLA (High response linear actuator) în fiecare dintre cele două grupuri de focalizare permite focalizarea automată de mare viteză. Pe lângă faptul că este rapid și precis, obiectivul folosește și un algoritm de control ce este conceput pentru a fi silențios, astfel încât utilizatorii să poată filma confortabil, fără a-și face griji în privința zgomotului.

Algoritm OS2 nou dezvoltat

Cel mai recent algoritm de stabilizare optică OS2 oferă un efect de stabilizare a imaginii extrem de ridicat de 7,5 trepte la capătul larg și 5,5 trepte la capătul tele*. Obiectivul este echipat cu două moduri OS: Modul 1 este potrivit pentru fotografierea generală, iar Modul 2 este ideal pentru fotografii cu “panning” în fotografia sport sau cu mașini. În Modul 2, sistemul de operare inteligent al SIGMA, un algoritm special conceput pentru fotografii “panning”, permite stabilizarea eficientă a imaginii chiar și atunci când camera este mișcată pe verticală sau în diagonală, indiferent de orientarea orizontală și verticală. Acest lucru asigură că mișcarea subiectului poate fi surprinsă fără a pierde efectul de fotografiere de tip “panning”.

Conceput pentru a minimiza efectul de “focus breathing” 

Obiectivul a fost proiectat pentru a suprima efectul de “focus breathing”. Schimbarea unghiului de cuprindere din cauza deplasării focalizării este minimizat, acum filmările vor arăta natural. 

Proiectat pentru a minimiza efectul de flare și “ghosting”

Flare-ul și “ghosting”-ul ( efectul de albire al imaginii și pierderii de contrast când lumina soarelui intră direct în obiectiv), ce reduc calitatea imaginii, sunt abordate în toate condițiile de lumină incidentă, pe baza celei mai avansate tehnologii de simulare. Rezistența ridicată la iluminarea din spate permit obținerea de imagini clare și detaliate în orice condiții de iluminare.

Calitatea construcției de nivel înalt condensată într-un obiectiv

SIGMA și-a luat angajamentul să creeze obiective de cea mai înaltă calitate.. Printre acestea, SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports, care face parte din linia Sports, oferă nu numai performanțe ridicate privind rezistența la intemperii în medii nefavorabile, ci și calitate și durabilitate îmbunătățite prin utilizarea materialelor de ultimă generație în structura obiectivului, bazate pe un design optic și mecanic special optimizat. În același timp, se realizează și un nivel ridicat de mobilitate, rezultând un echipament profesional care poate fi folosit cu încredere pe termen lung.

Înaltă calitate și durabilitate, în pofida dimensiunii mici și greutății scăzute

Cel mai recent design optic și mecanic optimizează configurația obiectivului și structura internă, rezultând un corp semnificativ mai mic și mai ușor decât precedentul SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports. Corpul, inclusiv parasolarul, prezintă o „structură cu mai multe materiale” optimizate în mod inteligent, printre materiale numărându-se magneziul, CFRP *1 și TSC *2 . Chiar și cu o mobilitate îmbunătățită, obiectivul prezintă renumita calitate excelentă a construcției SIGMA, inclusiv durabilitate ridicată, fiabilitate  și diverse inele de control și comutatoare care au fost proiectate cu grijă pentru o experientă tactilă premium.

Mecanism zoom intern

Mecanismul de zoom este unul intern. Deoarece lungimea totală a obiectivului nu se modifică odată cu operarea zoomului, este ușor de manevrat când fotografiați din mână, foarte stabil când este instalat pe un gimbal și rezistent la praf și picături de apă.

Structură rezistentă la intemperii conform standardelor liniei Sports

Montura, inelul de focalizare manuală, inelul de zoom, comutatoarele, panoul central și structura externă sunt toate rezistente la praf și stropire*, pentru a preveni pătrunderea prafului și murdăriei în obiectiv. În plus, elementul frontal al obiectivului are un strat protector care respinge apa și uleiul, pentru a facilita curățarea atunci când picăturile de apă sau praful aderă la lentilă.

O mulțime de funcții pentru a ajuta fotografii profesioniști

Pe lângă un inel de diafragmă, o plăcută din magneziu pentru trepied și diverse comutatoare, obiectivul are disponibile o mulțime de funcții, permițând utilizatorilor o experiență de fotografiere mai confortabilă și mai versatilă.

Echipat cu un inel de diafragmă.

Acesta este primul obiectiv cu zoom pentru fotografie de la SIGMA ce este echipat cu un inel de diafragmă. Este, de asemenea, echipat cu un comutator cu clic pe inelul diafragmei și un comutator de blocare a inelului diafragmei, permițând operarea diafragmei conform tipului de fotografie și videografie pe care doriți să le efectuați. 

Sistem de prindere pe trepied nou dezvoltat.

Corpul obiectivului încorporează un soclu pentru trepied din aliaj de magneziu compatibil Arca-Swiss. Placuța detasabilă este nou proiectată pentru SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS | Sports pentru a obține un design compact și ușor.

Funcții personalizabile

Echipat cu un comutator pentru limitarea distanței de focalizare, obiectivul permite utilizatorilor să limiteze intervalul de focalizare în timpul operării atunci când este necesar, permițând o focalizare rapidă și precisă.

În plus, obiectivul are trei butoane AFL* gata de a fi atribuite funcțiilor preferate folosind camera. Butoanele AFL sunt ușor de utilizat, indiferent de modul în care este orientată camera sau de ce setări sunt utilizate.

Pentru versiunea L-Mount, SIGMA USB DOCK UD-11 poate fi folosit pentru a seta funcționarea sistemului de operare sau intervalul de limitare a focalizării pentru comutatorul Mod personalizat.

Teleconvertor pentru L-Mount (1.4x / 2.0x)

Versiunea L-Mount a obiectivului este compatibilă cu SIGMA TELE CONVERTER TC-1411 (1,4x) și TC-2011 (2,0x). Folosind un teleconvertor, distanța focală poate fi multiplicată cu 1,4x și chiar cu 2x, pentru fotografierea cu AF la distanțe focale ultra-tele de până la 400 mm.

Parasolar inclus

Este inclus un parasolar ușor, de înaltă rezistență, fabricat din CFRP*. Pe lângă designul său subțire, care nu afectează mobilitatea obiectivului, vârful parasolarului este cauciucat pentru a proteja obiectivul de abraziune și zgârieturi cauzate de plasarea obiectivului cu susul în jos.

Tu ce părere ai de noul obiectiv lansat de Sigma? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.