Top 3 camere video potrivite bugetului tău

Am pregătit pentru tine un ghid de cumpărare care să îți vină în ajutor în cazul în care întâmpini dificultăți în alegerea camerei video potrivite.  Înainte de a cumpăra o cameră video, îți recomandăm să înțelegi specificațiile acesteia, deoarece fiecare cameră te poate ajuta mai mult sau mai puțin în funcție de necesitățile tale. Aruncă un ochi pe acest articol pentru a înțelege mai bine specificațiile camerelor video și cu ce te pot ajuta mai exact. 

TOP 3 camere video sub 5.000 RON

Canon R50

Canon R50 este o cameră considerată ca fiind un upgrade al modelului Canon M50 și M50 II, cu mult mai multe opțiuni avantajoase și un buget ce nu depășește 5.000 RON. Totodată, camera poate fi cumpărată împreună cu obiectivul kit  (18-45mm) și chiar și așa, bugetul tău va rămâne tot sub 5.000 RON.

Camera are un senzor APS-C de 24.2 MP și poate filma până la 30fps în 4K și până la 120fps în FULL HD. Totodată, sunt incluse multe moduri pentru sistemul de AF, printre care focus pe: oameni, animale, vehicule și produse. 

Canon R50 este o alegere foarte bună prin intermediul ergonomiei, modului ușor de utilizare al camerei, capacităților foarte bune pentru a filma și totodată pentru prea cunoscuta știință a culorilor pe care Canon o produce pentru aparatele sale.

Sony ZV-E10

Sony ZV-E10 este cu siguranță una dintre cele mai populare camere din seria ZV, iar la fel ca și Canon R50, aceasta filmează până la 30 fps în 4K și până la 120 fps în FULL HD. Această cameră este extrem de populară datorită sistemului de autofocus extrem de rapid și precis și oferă în același timp posibilitatea de a filma într-un profil LOG ce îți oferă o flexibilitate foarte mare în cazul în care dorești să colorizezi clipurile pe care le realizezi. 

Ecranul camerei foto este rabatabil ceea ce reprezintă o soluție excelentă pentru tine dacă dorești să faci vlogging, iar gama extinsă de obiective Sony te va ajuta să alegi opțiunea potrivită în funcție de dorințele tale.

Poți achiziționa camera alături de obiectivul kit cu 16-50mm și poți rămâne fără nici o problemă sub bugetul de 5.000 RON.

Fujifilm X-S10

Fujifilm X-S10 este de asemenea o cameră cu senzor APS-C, având o rezoluție de 26.1MP și foarte multe beneficii ce te pot ajuta pe partea de crearea a conținutului video. Ca și capacități de înregistrare, aparatul poate filma până la 30fps în 4K și până la 240fps în FULL HD, deci vei putea obține un efect de slow-motion mult mai vizibil.

Alături de obiectivul kit de 15-45mm, camera poate fi achiziționată tot sub un buget de 5.000 RON, iar un lucru extrem de deosebit al acestei este redat de faptul că modul video dispune de foarte multe alternative ale profilului de culoare ce poate replica estetica vizualului realizat pe film. 

TOP 3 camere video între 5.000 - 10.000 RON

Nikon Z 6II

Odată cu trecerea la un buget de peste 5.000 RON, posibilitățile de a găsi o cameră cu senzor FULL-FRAME devin din ce în ce mai mari, astfel că poți beneficia de o performanță mult mai bună în lumină scăzută și de asemenea de eliminarea factorului de crop. 

Nikon Z 6II este așadar o cameră cu senzor FULL-FRAME de 24.5 MP și deși este o cameră utilizată foarte mult pe zona de fotografie, aceasta are destule capabilități chiar și pe partea de video, filmând până la 60FPS în 4K.

Deși oferă posibilitatea de a filma într-un profil LOG, Nikon Z 6II este deseori utilizată în profilul standard de imagine ce oferă rezultate impresionante atât pe partea de videografie, cât și pe cea ce fotografie.

Sony A6700

Sony A6700 este una dintre cele mai recente camere lansate de către Sony și reprezintă o opțiune deosebită pe partea de video. Seria A6000 de la Sony a avut un succes imens în rândul fotografilor și videografilor, iar Sony A6700 continuă tradiția, fiind o cameră cu un senzor APS-C de 26 MP. 

Faptul că este o cameră cu senzor APS-C nu reprezintă un dezavantaj în detrimentul FULL-FRAME, întrucât necesitățile fiecărui utilizator diferă în funcție de proiectele pe care acesta le realizează.

Fiind o cameră cu senzor APS-C, utilizatorii au posibilitatea de a alege din gama de obiective Sony E ce sunt mult mai accesibile ca și preț. De asemenea, Sony A6700 este o alegere foarte bună pentru vacanțe prin dimensiunea sa, aparatul fiind extrem compact și ușor de cărat.

Canon R8

Canon R8 este o cameră lansată în cadrul acestui an și are un senzor FULL-FRAME de 24.2 MP. Aceasta dispune de foarte multe funcții pe partea de video, utilizatorii având posibilitatea de a filma în profilul C-LOG până la 4:2:2 în 10-bit, astfel că poți obține rezultate absolut deosebite pe partea de colorizare. 

Totodată, Canon R8 poate flima până la 60fps în 4K și are o limită de înregistrare de până la 2 ore. Capabilitățile video sunt destul de asemănătoare cu modelul Canon R6 II, în special la calitatea imaginii, însă singură diferență majoră este redată de lipsa stabilizării interne. 

Camera oferă rezultate deosebite prin intermediul autofocosului, dar și prin intermediul opțiunilor similare ce pot fi găsite și pe Canon R6 II, fiind o cameră deosebită pentru începători.

TOP 3 camere video între 10.000 - 20.000 RON

Canon R6 II

Canon R6 II este o cameră FULL-FRAME cu un senzor de 24 MP ce poate filma până la 60FPS în 4K fără ca factorul de crop să fie implicat. Imaginea produsă de această cameră este extrem de apreciată în comunitatea Canon, întrucât știința culorilor produsă de acest brand rămâne chiar și în prezent una dintre cele mai bune din industrie. 

Selecția obiectivelor nu reprezintă deloc un lucru dificil, întrucât utilizatorii au disponibilitatea de a utiliza atât obiective RF concepute pentru senzorul FULL-FRAME, cât și obiective EF, concepute pentru DSLR-uri. Alegerea obiectivelor pentru montura EF reprezintă un avantaj din punct de vedere al bugetului, însă trebuie să iei un considerare că utilizarea unui obiectiv EF pe o cameră FULL-FRAME va adăuga în mod automat factorul de crop. 

Autofocusul camerei este extrem de precis și vine cu o stabilizare internă a imaginii de până la 5 trepte, opțiuni perfecte pentru momente în care nu ai vrea să utilizezi un stabilizator. Totodată, camera are foarte multe opțiuni care să te ajute pe partea de expunere a imaginii, precum: zebra / culori false și profil LOG. 

Camera poate fi de asemenea conectată la un monitor extern precum Atomos Ninja V pentru a obține o rezoluție video de 6K în ProRes RAW.

Panasonic Lumix S5 IIX

Panasonic este un brand ce s-a focusat în mod deosebit pe partea de video, iar camerele produse, alături de capabilitățile video oferite, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri când ne raportăm la factorul de calitate-preț. Seria ”S” a camerelor Panasonic produse în ultimii 5 ani oferă nenumărate opțiuni video ce ajută utilizatorii să obțină cele mai bune rezultate, precum: zebra / focus peaking / waveforms / port hdmi și multe altele, acestea fiind regăsite chiar și pe modelul Lumix S5 IIX.

Lumix S5 IIX este un upgrade de la modelul Lumix S5 II, acestea fiind lansate simultan în anul 2023. Lansarea celor două camere a reușit să contribuie în mod semnificativ la extinderea comunității de utilizatori prin intermediul noului sistem de autofocus ”Phase Detection”.

De asemenea, profilul V-LOG ce poate fi găsit și pe Panasonic Lumix S5 IIX oferă una dintre cele mai deosebite experiențe în procesul de colorizare, iar utilizatorii au de asemenea posibilitatea de a utiliza o gamă largă de obiective prin intermediul alianței Panasonic-Sigma-Samyang, dar și a altor companii ce produc obiective vintage sau anamorfice. Stabilizarea internă a camerei este pe departe una dintre cele mai bune din cadrul acestui buget.

Sony A7S III

Sony A7S III este o cameră des asociată cu Sony FX3, însă design-ul camerei este mult mai familiar cu aparatele produse din gama mirrorless, în timp ce FX3 prezintă un design al unei camere tip cinema. Sony A7S III excelează în mod deosebit pe partea de video prin intermediul opțiunilor dedicate ce permit utilizatorilor să aibă într-adevăr o experiență deosebită. 

Camera Sony A7S III are un senzor FULL-FRAME de 12.1MP, la fel ca și Sony FX3. Cele 15 stopuri de dynamic range îți permit să obții detalii extraordinare în cadrele video pe care le realizezi, iar partea de editare devine mult mai plăcută și eficientă. Sony A7S III se descurcă absolut excelent în lumină scăzută, chiar și la valori ISO destul de ridicate. 

De asemenea, camera poate filma până la 120FPS în 4K fără ca factorul de crop să fie implicat, oferă stabilizare internă a imaginii și totodată unul dintre cele mai bune sisteme de autofocus din cadrul acestui buget. 

Opțiunile pentru alegerea obiectivelor par infinite, întrucât poți utiliza atât montura Sony FE, cât și montura Sony E. Totodată, Sony formează una dintre cele mai puternice alianțe atunci când vine vorba de producerea obiectivelor, astfel că poți găsi obiective pentru Sony produse și de Tamron, Sigma sau Samyang. 

Tu ce cameră dorești să achiziționezi? Scrie-ne în comentarii

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.