Tură în natură cu Sigma și Cosmin Ionescu – impresii și imagini

Postat de: F64 F64

Parcul Natural Comana reprezintă un loc numai bun de practică și inspirație pentru fotografii de natură. Pornind de la acest gând, pe 6 mai, am pregătit o tură foto dedicată, alături de Cosmin Ionescu și Sigma. Entuziasmul a fost pe măsură, astfel că locurile la tură au fost ocupate în mai puțin de-o oră.

Inițial, vremea nu a fost deloc promițătoare, ba din contra-câțiva participanți s-au speriat de ploaie și au renunțaț pe ultima sută. Pentru restul însă, mica vijelie de afară nu a fost o problemă, iar răsplata nu a întârziat să apară, norii risipindu-se în cele din urmă, iar voia bună revenind rapid.

Pe lângă ideile și tips & tricks-urile pe care Cosmin le-a oferit, pasionații de fotografie au putut testa și o serie de obiective pentru fotografia de natură și wildlife, subiectele fotografice fiind variate: libelule, perdeaua de trestie, melci, păsări de mai multe feluri, detalii abstracte din natură șamd.

fotografia de natura

Au fost disponibile următoarele obiective de la Sigma: superteleobiectivele Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM pe montură Canon și Nikon sau Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM (doar pe montură Nikon), obiectivul fix Sigma 20mm f/1.4 DG HSM pe montură Canon și Nikon, dar și un zoom cu unghi larg de cuprindere, respectiv Sigma 12-24mm f/4 DG HSM, pe montură Canon și Nikon.

Curioși de cum s-au desfășurat lucrurile și de rezultatele fotografice? Atunci haide să vedem imaginile și câteva testimoniale de la fața locului, însoțite și de un clip video de making of.

 

În ciuda faptului că sunt din București, întotdeauna am preferat să plec cât mai departe pentru a fotografia. De ceva vreme chiar îmi doream să ajung la Comana. Cand am văzut evenimentul celor de la F64, nu am ezitat nicio clipă și m-am înscris. În plus, am avut ocazia de a testa și câteva obiective Sigma. Chiar dacă dimineața a început destul de nefavorabil, cu ploaie, am zis totuși că trebuie mers. Prima impresie foarte plăcuta am avut-o din partea lui Cosmin Ionescu. Îi știam câteva fotografii de pe Facebook, dar acum am avut ocazia să îl cunosc. Un tip de nota 10 ( profesional și uman). Țin să recunosc că nu prea m-am încumetat să mă joc cu teleobiectivele 😀 ( sunt destul de grele pentru mine). Aproape pe tot parcusul plimbării am avut și un companion patruped. La ieșirea din pădure am fost întâmpinați de un peisaj foarte drăguț, care ne-a bucurat pe toți, asta după ce toată tura am petrecut-o în pădure și noroi, plus câțiva stropi de ploaie. Câmpul de rapiță înflorită și un cer plin de nori pufoși ne-a făcut să ne bucurăm ca niște copii. Mie personal mi-a plăcut tura foarte mult din mai multe motive : ieșire în natură, oameni foarte faini, locație interesantă. (Ana Dumitru)

tura in natura

A fost o tură ce a început sub un cer negru și ploaie multă și s-a terminat sub un soare dogoritor. #cudetoate (mai ales noroi) carevasăzică. Foarte fain! Nu sunt eu prea umblat la workshopuri dar ce a încercat Cosmin a fost ușor altfel decât ce am mai întâlnit eu la ieșiri scurte, de o zi. Informații utile și bine concentrate în timpul avut la dispoziție. Dintre obiectivele testate, mi-a plăcut Sigma 150-600mm, varianta Sport, în mod special. Voiam să-l compar cu Tamronul 150-600mm pe care îl am. F64, să mai faceți d-astea, că sunt faine și folositoare! (Cătălin Pomeanu)

Sâmbata trecută am participat la o tură foto cu Cosmin Ionescu și F64, având ca scop testarea unor obiective tele-zoom de la Sigma. Deși inițial părea că vom avea parte doar de ploaie, mă bucur ca nu m-a speriat și n-am renunțat. După ce am ajuns la destinație, ploaia s-a oprit și am avut parte de vreme frumoasa, doar cu ceva noroi 🙂
Obiectivele nu aveau montură pentru Sony-ul meu, dar prin amabilitatea colegilor fotografi am putut să mă joc un pic cu noile obiective, montate pe un Nikon, și da, e impresionant ce pot face, sunt ideale pentru fotografia wildlife , doar că fiind un grup mai maricel, am speriat păsările și n-am prins în imagini niciuna, dar am făcut foto cu melci, libelule, un câine și chiar și câteva portrete 🙂
Am învățat câte ceva despre compoziție, încadrare, moment cheie, unicitate. Unele le știam deja, dar nu strică să-ți mai reamintești. A fost echipa faină și mă bucur că am ales ca astfel să-mi petrec o mare parte din ziua de sâmbătă, alaturi de colegi care au aceași pasiune, fotografia, și cu care acum sunt și prieten pe FB. Felicitări F64, și la cât mai multe „workshop”-uri sau ieșiri asemănătoare prin natură! (Zoltán Márton)

Evenimentul susținut de Sigma a făcut parte din campania F64 „Echipează-te pentru o tură în natură”, iar participarea a fost gratuită.

Citește și interviul acordat de Cosmin Ionescu pentru blogul F64.

Tură foto în natură, cu Cosmin Ionescu și Sigma, la Comana!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top