F64 susține cea de-a III-a ediție Bucharest Photo Week!

Postat de: F64 F64

Evenimentul Bucharest Photo Week a ajuns la cea de-a treia ediție, iar F64 este partener principal, găzduind cinci dintre evenimentele pregătite pentru anul acesta.Ediția curentă este dedicată fotografiei de stradă și celei documentare și se va desfășura între 26 septembrie și 2 octombrie 2016. Organizatorii sunt Asociația „Exposure“ și ANAV (Asociația Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane).

Majoritatea evenimentelor se vor desfășura la Gallery Cafe, F64 și Allkimik, dar și în spații puse la dispoziție de Education Point, Clubul Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” sau Sala Dalles. Gallery Cafe va fi Casa Bucharest Photo Week, locul în care participanții pot găsi și colțul de carte, dar și o serie de promoționale și informații generale despre festival. Tot aici vor avea loc o parte dintre expozițiile, atelierele și prezentările Bucharest Photo Week.

Evenimentele organizate la sediul F64

Unul dintre cele mai interesante evenimente ale festivalului, pe care F64 îl va găzdui, va fi expoziţia de fotografie de stradă On SPOTLight – grup internațional de fotografi. Toate imaginile pe care vizitatorii le vor vedea au fost realizate în urma unui concurs cu tema folosirii creative a luminii în fotografia de stradă. Vernisajul se va desfășura marți, 27 septembrie, de la ora 19.00, în sala expozițională a F64 (Bd. Unirii nr 45).

expozitie colectiva

„Ne bucurăm că am reușit să construim expoziția On SPOTLight sub această formă și suntem încrezători că oamenii care o vor vizita se vor simți deopotrivă inspirați și surprinși de cadrele prezentate. Provocarea în fotografia de stradă, dincolo de subiecții umani cu stările lor, ține și de lumina care se schimbă în mod constant, astfel că trebuie să te pliezi repede pe diferite situații sau să identifici oportunitățile bune de fotografiat, pentru ca imaginea finală să fie și corect expusă, și de impact“, a declarat Cristina Țintă, consultant F64 şi unul dintre expozanţi.

Această expoziție internațională se bucură de participarea unor fotografi de stradă din România, Italia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Israel, Germania, Croația, Franța, Elveția, Lituania și Bulgaria.