Workshop fotografie de stradă și sesiune touch & try, cu Cristian Munteanu și Sony (eveniment gratuit)

Vă e dor de o ieșire la fotografiat, nu-i așa?

Pentru că ne-ați întrebat cu ocazia diverselor evenimente online pe când și o ieșire la fotografiat pe stradă, avem bucuria să vă invităm sâmbătă, 24 iulie, încep cu ora 15:00, la un workshop de fotografie de stradă și o sesiune touch & try, alături de Cristian Munteanu și Sony România.

Ce vom face mai exact?

  • povestim despre fotografia de stradă:

 –Fotografia de stradă ca mijloc de dezvoltare structurală

-Moment inspirațional, cromatică, geometrie, lumini/umbre, conexiuni

-Realism, autenticitate, documentare

Când și unde?

24 iulie 2021, ora 15:00.

Ne întâlnim întâi la sala de cursuri F64 din str. Bucovina nr. 2B (vizavi de Arena Națională).

Aici va avea loc prezentarea și veți lua în primire echipamentele.

Apoi, ieșim la o tură de fotografii de stradă, în zona din vecinătate.

UPDATE: Locurile la acest eveniment au fost ocupate.

Cine va fi ghidul vostru?

CRISTIAN MUNTEANU

A absolvit Facultatea de Litere “Hyperion” și fotografiază din 2010.

Cristi se descrie drept curios, un om căruia îi place să citească destul de mult, mai empatic decat pare, dar și tăios atunci când este cazul.

Co-fondator LicArt – Festivalul Național de Arte pentru Liceeni.

Finalist la Days Japan Photojournalism 2016 și Commended Photographer în 2013 și 2014 la Sony World Photography Awards. 

Finalist Siena Photo Awards 2018. 

A semnat expoziția “Ultimii oameni din Groapa Vacaresti” și a participat la alte numeroase expoziții de grup.

Este primul roman publicat în National Geographic Magazine, ediția americană.

A apărut totodată în Mediafax Foto – Best of 2013, Photo Magazine, Featureshoot, Lenscratch, Art Photo Feature Magazine, Vice, International Street Photographer, Black & White Street Book, Lens Folio, Bucurestiul meu drag etc.

Colaborator Mediafax din 2014.

Vezi portofoliul lui Cristian AICI.

De ce street? Pentru că nu ştiu provocare mai mare pentru un fotograf decât alegerile făcute în fracţiuni de secundă pe stradă. Setări, subiect, unghi, punct de staţie, compoziţie, nu neapărat în această ordine. Nevoia de a rândui, ordonă, la nivel analitic, este dublată şi de încercarea de a capta situaţii în care emoţia, expresivitatea, joacă un rol la fel de important. Iar când analiticul şi emoţionalul se regăsesc, şi se completează, în aceeaşi fotografie, creierul meu îşi primeşte recompensa. Street și pentru că am un mare handicap atunci când vine vorba să apreciez strict vizual o imagine. Dacă un cadru nu-mi trezeşte şi un gând, idee, alături de o senzaţie, sentiment, emoţie, el poate fie oricât de frumos, dar nu e suficient. Fotografiile care sunt doar arătoase sunt întocmai ca şi femeile doar frumoase. Bune de privit o dată, nu de iubit o viaţă. Însă, în ultimul timp, observ că din ce în ce mai mult că mă îndepărtez de street photography. Nu-mi pare la fel de semnificativ ca și fotojurnalismul.

Cristian Munteanu

Galerie foto Cristian Munteanu:

Ne vedem sâmbătă, 24 iulie 2021, ora 15:00!

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.