Top 5 accesorii sub 500 lei pentru fotografia de studio

Investiția majoră în fotografia de studio este reprezentată de aparatul folosit, alături de obiectiv. Știai că anumite produse esențiale atunci când vorbim de fotografia de studio sunt în schimb accesibile, unele dintre ele putând fi achiziționate cu maxim 500 de lei?

Iată care sunt principalele produse pentru fotografia de studio sub 500 lei!

#1 Stative lumini / blituri

Acestea, la început, pot fi ușoare și se pot extinde la înălțimi de până la 2,6m. În timp, într-un studio înalt sau la exterior, stativele grele ce pot depăși 4m înălțime se pot dovedi extrem de utile.
Încă de la început, stativul de tip boom arm, cu braț mobil, permite o bună poziționare a luminii chiar deasupra subiectului sau deasupra produsului.

Noi îți recomandăm:

#2 Fundaluri foto

Pentru început, este suficient să pornești cu un kit minimal de 3 fundaluri de carton 2.72 x 11m (alb, negru, gri). Acestea pot fi prinse într-un suport de perete sau putem folosi un sistem de fundaluri portabile. Desigur, poți achiziționa și alte fundaluri, inclusiv un fundal chroma (Verde sau albastru) pentru a putea decupa în procesare persoanele fotografiate, produsele etc.

Pe parcurs vei descoperi alte tipuri de fundaluri de hârtie, pânză sau de PVC, pe care le vei dori în funcție de temele abordate.

Noi îți recomandăm:

#3 Lămpi lumină continuă

Ce ne interesează în acest moment sunt echipamentele de iluminare, dar și modificatorii de lumină sau alte accesorii ce ne vor ajuta să manipulăm lumina. Ne punem întrebarea ce să alegem: lumină continuă sau lumină tip flash? Puteți porni cu un kit de lumină continuă: două stative, două lămpi cu becuri fluorescente (VL-9099). Este un kit minimal de tip buget, care generează rezultate interesante dacă înveți să-l “exploatezi” la maxim. Se pretează foarte bine la fotografia de produs

Noi îți recomandăm:

#4 Corturi Difuzie/ Mese foto

Acest dispozitiv permite obținerea unei iluminări fără umbre, un lucru extrem de util în fotografia de produs, mai ales atunci când fotografiezi produse lucioase sau metalice. 

Noi îți recomandăm:

Fancier LED PB05 (60x60cm) cort foto led
Godox LSD60 Light tent - cub foto LED 60cm
#5 Softboxuri/ Voleți/ Filtre colorate

Ai nevoie de softboxuri pentru studio? Ori de filtre colorate pentru efecte inedite? Și aici avem soluții accesibile pentru tine, pentru ca tu să îți echipezi studioul cu echipamentele necesare pentru a realiza imagini cu adevărat spectaculoase, fie că vorbim de fotografia de produs sau de portrete realizate în studio.

Noi îți recomandăm:

Godox Accessory Kit AK-R1 for Round Flash Head for AD200 TTL
Godox Speedlite Softbox S2 Bracket with grid&bag 80x80cm- Bowens mount

Sperăm că recomandările noastre îți sunt de ajutor în vederea echipării studiului foto!

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Fotografia culinară folosind lumina de studio pentru smartphone-uri
Fotografia de produs cu o singură lumină
Cu Godox AD300 Pro în fotografia de acțiune

Tu ce echipamente pentru studio deții/ ai dori să achiziționezi în viitorul apropiat? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.