Ecoflow – soluții de alimentare portabile și panouri solare 

Cu toții ne bazăm pe electricitate pentru a putea alimenta elementele esențiale din viața noastră, de la necesități (cum ar fi frigidere și încălzitoare) până la dispozitive de agrement (console de jocuri, laptopuri). Indiferent de ce ar fi acestea, nu putem trăi fără ele, motiv pentru care soluțiile de energie de rezervă sunt neprețuite. Ne oferă energie electrică ori de câte ori avem nevoie.

Cu toate acestea, nu toate soluțiile de alimentare de rezervă funcționează la fel. Două dintre cele mai proeminente sisteme care câștigă din ce în ce mai mult popularitate sunt centralele portabile și generatoarele cu energie solară. Dar care este diferența?

Acest ghid vă va ghida prin diferențele, avantajele, dezavantajele și scenariile în care ați dori o centrală portabilă față de un generator solar. Până la sfârșit, vei fi un expert în energie de rezervă, împuternicit să facă o achiziție informată.

Ce este power station portabil?

O statie electrică portabilă/portable power station (PPS) este o unitate de stocare a energiei – cel mai bun prieten al oricărui explorator îndrăzneț căruia îi place să rămână conectat în timp ce călătorește. În termeni simpli, este ca o baterie reîncărcabilă supradimensionată care stochează energie pentru o utilizare ulterioară. Capacitatea unităților PPS variază, de obicei măsurată în Wh. Cu cât valoarea e mai mare, cu atât poate alimenta mai mult.

Portabilitatea variază de la o marcă la alta, așa că, dacă aceasta este o prioritate pentru dvs., citiți întotdeauna specificațiile. Uneori, aceeași marcă poate oferi chiar și centrale electrice de diferite greutăți. De exemplu, DELTA Mini de la EcoFlow cântărește puțin sub 11 kg, dar DELTA Max cântărește 22 kg (48 lbs).

În general, cu cât dispozitivul este mai mare, cu atât este mai puternic. Asigurați-vă că evaluați ceea ce prioritizați mai mult, greutatea sau puterea, înainte de a vă angaja la o achiziție.

Cum funcționează o stație electrică portabilă?

Un power station portabil este ca o bancă de energie gigantică, ca genul pe care s-ar putea să ai pentru a-ți reîncărca telefonul într-un pic. Pe lângă faptul că sunt mai mari, acestea pot alimenta mult mai mult decât doar smartphone-ul tău, inclusiv electrocasnice mai mari, cum ar fi frigiderul.

Puteți alimenta PPS-ul cu energie atașându-l la o priză de perete sau la un adaptor pentru mașină. Soluțiile EcoFlow PPS au și opțiunea de a atașa un panou solar (se vinde separat). În funcție de marcă, poate ajunge la încărcare completă în mai puțin de două ore.

Cele mai bune panouri solare portabile pentru proiectele tale foto-video outdoor sau ieșirile în natură

Fiind unul dintre cele mai eficiente (și mai accesibile) moduri de a produce energie curată și regenerabilă, panourile solare devin un element de bază în alimentarea multor case, firme etc, atât pentru zilele cu soare, cât și pentru zilele mai puțin însorite. Există concepții greșite, populare, cum că panourile solare necesită lumina directă a soarelui pentru a genera energie. Adevărul este că panourile solare generează energie verde, regenerabilă, chiar și în zilele înnorate. 

Care sunt beneficiile panourilor solare?

Panourile solare sunt extrem de benefice din mai multe motive. Iată câteva dintre cele mai importante:

  • Reprezintă un mod economic de a produce energie – Cu panourile solare, puteți genera propria energie prin valorificarea puterii soarelui, chiar și într-o zi înnorată! Vă eliberează de facturile excesive la energie și este un mod inteligent de a păstra atâta energie curată cât aveți nevoie.
  • Fără emisii de gaze cu efect de seră – Panourile solare produc zero emisii de carbon și sunt mult mai bune pentru mediu decât generatoarele convenționale de combustibili fosili sau energie în rețea. Ele captează energie în întregime curată dintr-o sursă regenerabilă și nu creează poluare atunci când funcționează.
  • Sunt ușor de transportat – Puteți transporta panourile solare aproape oriunde și să beneficiați în continuare de generarea lor de energie. 
  • Sunt rezistente la orice intemperii – Indiferent dacă plouă sau este soare, panourile solare pot genera energie.
  • Sunt ușor de întreținut – Puțină ploaie va reîmprospăta întotdeauna panourile solare. Iar spre deosebire de generatoarele tradiționale, necesită foarte puțină întreținere.

Iată recomandările noastre!

Specificații cheie

  • Eficienta: 21-22%
  • Tip conector MC4
  • Impermeabil IP67
  • Putere maxima 110 W (+/- 5W)
  • Dimensiune desfacut: 62.5 x 20.2 x 1.0 in

Acest panou solar ușor, portabil și flexibil este ușor de instalat. Îl poți lua cu tine oriunde ai nevoie – chiar și în rucsac. Cu dimensiuni de 42.0 x 48.0 x 2, 5 cm și cântărind doar 4 kilograme, nu te va îngreuna chiar dacă îl cari pe munte! Geanta de transport funcționează și ca suport pe care îl poți regla cu ușurință pentru o captare optimă a luminii. 

Conceput cu un mâner din cauciuc și suport flexibil, panoul solar poate fi utilizat în unghi de la 0 la 180 de grade, pentru o captare eficienta a razelor solare. Panoul solar EcoFlow 110W este rezistent la praf și apă, pentru a face față vremii capricioase și a mediului poluant in care este instalat.

Specificații cheie

  • 220W frontal / 155W spate
  • Celule solare: Siliciu monocristalin
  • Compact. Portabil.
  • Complet etans la apa si praf
  • Port solar MC4

Acest panou solar, spre deosebire de majoritatea panourilor solare, are un design bifacial cu o colectare de putere de 220 W pe partea din față și 155 W pe partea din spate care captează lumina solară ambientală suplimentară. Construcția bifacială vă permite să captați cu până la 20% mai multă lumină, ceea ce duce la timpi de încărcare mai rapizi și o eficiență energetică mai mare. 

Nu lăsa înfățișarea subțire să te păcălească: aceste panouri sunt construite pentru a rezista. Sticla călită le face de 5 ori mai rezistente  în comparație cu alte panouri similare. Ele sunt și complet impermeabile. Nu trebuie să vă faceți griji că vremea rea poate deteriora acest panou solar bifacial extrem de eficient, pregătit pentru orice. 

Este un panou solar portabil proiectat de la zero pentru a fi compact. Cu 10% mai mic decât panourile comparabile de 220W, economisește spațiu cu ajutorul sticlei temperate mai subțiri și a unei suprafețe mai mici necesare pentru aceeasi intrare.

Vine cu propria geantă de transport, astfel încât să îl puteți lua oriunde. Odată ce ajungeți la destinație, pur și simplu o desfășurați și o folosiți pe post de suport pentru a vă expune corect la soare.

Sistemul RIVER - Centrală portabilă robustă

EcoFlow RIVER este un exemplu de centrală portabilă robustă. Cu o capacitate de 288Wh, poate încărca 80% din dispozitivele dumneavoastră electronice. Trei opțiuni de reîncărcare — priză de perete, adaptor pentru mașină sau încărcare solară (panouri vândute separat) — asigură putere de rezervă oriunde te duci.

 RIVER este extrem de portabil și ideal pentru excursii de camping și excursii similare. Iar designul bateriei litiu-ion înseamnă că nu produce emisii de gaze cu efect de seră, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la vaporii toxici.

Iată recomandările noastre!

Specificații cheie

  • Capacitate baterie: 720Wh
  • Iesiri: 220 V AC (x2); 600W (1200W)
  • Incarcare rapida AC: 1,6 ore
  • Incarcare panouri solare MC4 la XT60: 200W 10-25V DC 12A Max
  • Incarcare de la masina: 12V DC 10A Max

Ecoflow River Pro 720 Wh aparține următoarei generații de power station-uri portabile din clasa sa, cu funcții unice și un design inovator, compact și ușor. Datorită tehnologiei brevetate EcoFlow X-Stream, RIVER Pro poate fi încărcat de la 0 la 80% în decurs de o oră. Acest lucru permite ca timpul de încărcare complet să fie limitat la 2 ore. Power Station-urile portabile EcoFlow cu tehnologie X-stream sunt, prin urmare, încărcate de până la 5 ori mai rapid decât modelele concurente de pe piață.

Algoritmii avansați ai tehnologiei revoluționare X-boost fac posibilă scăderea tensiunii curentului, astfel încât River Pro să poată alimenta dispozitive puternice cu putere de intrare de până la 1200W. Tehnologia X-boost face operarea device-ului complet sigură. Acest lucru face ca power station-ul sa fie potrivit pentru încărcarea nu numai a smartphone-urilor, tabletelor, laptopurilor, dronelor, televizoarelor si frigiderelor mici, ci si a echipamentelor cu o putere mai mare.

Specificații cheie

  • Capacitate baterie 288Wh
  • Incarcare rapida AC 1,6 ore
  • Iesire 220 V: AC (x2): 600W (1200W)
  • Incarcare de la panouri solare: 200W 10-25V DC 12A Max
  • Incarcare de la masina: 12V DC 10A Max

Stația de alimentare Ecoflow River aparține următoarei generații de baterii externe portabile din clasa sa. Datorită tehnologiei brevetate X-Stream, RIVER poate fi încărcat de la 0 la 80% în decurs de o oră. Acest lucru permite ca timpul de încărcare să fie limitat la 1,6 ore. Stațiile de alimentare portabile Ecoflow cu tehnologie X-stream sunt, prin urmare, încărcate de până la 5 ori mai rapid decât stațiile de alimentare portabile.

Algoritmii avansați ai tehnologiei revoluționare X-boost fac posibilă scăderea tensiunii, astfel încât River să poată alimenta dispozitive puternice cu putere de intrare de până la 1200W. Tehnologia X-boost face operarea device-ului complet sigură. Acest lucru face ca stația de alimentare să fie potrivită pentru încărcarea nu numai a smartphone-urilor, tabletelor, laptopurilor, dronelor, televizoarelor și frigiderelor mici, ci și a echipamentelor cu o putere mai mare. Spre exemplu fierbătoare de camping, aparate de cafea și pompe de apă.

Specificații cheie

  • Capacitate baterie 882Wh
  • Incarcare completa in 3-4 ore
  • Capac rezistent la apa (IP54)
  • Putere 1400W sau 1800W prin X-Boost
  • Timp de reincarcare prin AC 2 ore

Fie că este vorba de o excursie de camping sau de încărcarea mai multor dispozitive electronice, DELTA mini este ușor de luat și de depozitat. Perfect pentru situațiile în care o priză nu este în apropiere.

Cu tehnologia X-Boost, DELTA mini poate alimenta unele dispozitive până la 2200W. Alimentați aproape toate dispozitivele electronice și chiar și aparatele mai mari, de la uscătoare de păr la unelte electrice.

Alimentați mai multe dispozitive. Datorită numeroaselor prize de perete, USB și DC, puteți alimenta un total de 9 dispozitive în același timp.

Folosind X-Stream, DELTA mini ajunge la încărcare completă de 3 până la 4 ori mai rapid decât o centrală portabilă obișnuită. Treceți de la 0 la 100% în doar 1,6 ore.

Specificații cheie

  • Capacitate baterie 1260Wh (50.4V)
  • Incarcare de la masina 12V/24V DC 10A max
  • Intrare AC: 1200W Max
  • Iesire 220 V 4 x AC 230 V
  • Timp incarcare priza (1-2 hours)

Stația de alimentare Ecoflow Delta 1300 Wh este un model puternic și revoluționar în comparație cu dispozitivele similare de pe piață. Stația de alimentare are o baterie puternică litiu-ion de 1300 Wh care poate fi încărcată cu 80% la priză în decurs de o oră.

Delta are, printre altele, 4 porturi AC (230 V) cu o putere de de 1800 W (3300 W putere maximă), dar și 2 porturi USB-C PD (60 W). În total există 11 optiuni de ieșire. Cu Delta puteți, de exemplu, să încărcați un smartphone de peste 85 de ori, dar și un televizor de 50 de inci pentru aproximativ 15 ore sau un frigider portabil pentru câteva zile.

Să recapitulăm: iată ce produse EcoFlow vă recomandăm:

Tu te-ai aflat vreodată în situația de a avea nevoie de ceva mai puternic decât un power bank? Folosești generatoare? Ce părere ai despre produsele EcoFlow, ți se par potrivite pentru ieșiri în natură? Dar pentru sesiuni foto - video în interior? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Bună ziua,

    Aș fi interesată pentru un sistem portabil de 220 w.Avem o casa in provincie si ar fi necesara pentru intreruperile de curent frecvente iarna. În timpul verii calatorim prin tara si cred,nu cred sunt sigura ca ar fi ff util.
    Aș dori un cost aproximativ ca mai apoi să luam o decizie

  • Bună ziua, aș dori să cumpăr un panou solar plus statie de stocare sa fie compatibile și fiabile pentru ieșiri la pescuit. Va rog un pret. Mulțumesc anticipat.O zi frumoasă!

  • Buna ziua,
    as prefera un sistem cu utilizare multipla: o sursa de energie de rezerva in apartament pt. situatii de urgenta (ex. pana de curent) ca aparatele electronice si electrocasnicele minim necesare sa poate fi alimentate, dar sa fie si suficient de mobila, daca vreau sa-l folosesc si outdoor (excursie, campare, etc). Care ar fi combinatia/un kit adecvat pentru aceste scopuri? Multumesc

  • Vreau prețul la acest sistem.

  • doresc să cumpăr o bucata

    • Bună ziua, la ce model din cele prezentate în articol v-ați gândit? Pentru ce întrebuințare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.