Top 10 aparate foto pentru începători în 2021

Un aparat foto pentru începători ar trebui să fie, în primul rând, simplu de folosit. În al doilea rând, trebuie să vină însoțit de obiective interschimbabile (cheia pentru a evolua și pentru a avansa ca fotograf). În al treilea rând, trebuie să fie accesibil!

Îți prezentăm o listă cu cele mai potrivite aparate pentru începători în 2021. Dar, înainte de asta, iată de ce trebuie să ții cont când alegi un aparat foto, indiferent de nivelul de pregătire!

Cei mai importanți 4 factori de care să ții cont atunci când alegi un aparat nou

#1 Calitatea imaginii mai bună decât cea a unui smartphone

Nu are rost să achiziționezi un aparat de fotografiat dacă acesta nu asigură o calitate a imaginii mai bună decât cea a telefonului pe care îl deții. Telefoanele actuale au funcții și rezoluții de invidiat, însă un aparat de fotografiat este dotat, de cele mai multe ori, cu funcții pe care nu le regășeti în specificațiile telefonului și cu un obiectiv mult mai performant.

#2 Ergonomia

Este aparatul ales suficient de mare? Sau suficent de compact? Are o priză bună la mână? Gripul este suficient de confortabil la utilizări mai îndelungate? Sunt butoanele de pe aparat poziționate suficient de aerisit, dar totuși intuitiv și la îndemână? Acestea ar fi întrebările pe care să le ai în vedere atunci când vrei să alegi un aparat nou.

#3 Dimensiunile

Este o caracteristică foarte importantă, poate unul din primele aspecte pe care le avem în vedere atunci când căutăm un aparat nou. Unii vor ceva ușor,  compact, de dimensiuni mici, să îl poată lua mereu cu ei, alții nu au nimic împotrivă să care o trusă foto considerabilă (arta cere sacrificii!). Destinația aparatului, adică la ce va fi folosit cel mai frecvent ne influențează atunci când avem în vedere dimensiunile viitorului aparat.

#4 Gama de obiective compatibile cu viitorul aparat

Ce alegi la început ca dotare, aceea vei folosi tot timpul, deci alege mereu ce se potrivește cu stilul tău de fotografiat. Dacă optezi pentru un aparat cu obiective interschimbabile, aruncă o privire la ce obiective sunt disponibile pentru respectivul model de aparat (pentru respectiva montură). Vei avea de cele mai multe ori și variante third-party, adică fabricate de alți producători decât cel al aparatului, iar multre dintre ele sunt extrem de performante și mai ales tentante datorită bugetul mai redus pe care îl vei investi.

Top 10 aparate foto pentru începători în 2021

Simplu și intuitiv,  Canon EOS 2000D este DSLR-ul ideal pentru prima achiziţie, pentru crearea și partajarea amintirilor.

Cu el, treci la un senzor de 24,1 de megapixeli care dispune de o suprafaţă de până la 19 ori mai mare decât majoritatea smartphone-urilor pentru a surprinde povești chiar și în condiţii dificile de iluminat.

În plus, poți transforma momente spontane în filme creative în format Full HD sau folosi funcţia Video Snapshot pentru a surprinde pur și simplu momentele cheie ale zilei.

Canon EOS 250D este cel mai ușor aparat foto DSLR din lume ecran mobil, cu manevrare clasică şi tehnologie de vârf integrată. Fotografiile şi filmele 4K excelente sunt uşor de realizat, iar aparatul foto comunică intuitiv cu dispozitivele inteligente.

Poți captura fotografii de 24,1 megapixeli şi filme 4K cu claritate perfectă şi culori bogate. Senzorul de dimensiune APS-C şi procesorul DIGIC 8 asigură rezultate excelente, chiar şi la lumină scăzută.

#3 Canon EOS M50 II

Versatilitatea este caracteristica principală a acestui aparat foto. Fie că dorești să realizei fotografii de calitate deosebită pentru postările pe Instagram, un videoclip nativ vertical pentru TikTok sau să faci o transmisie live pe YouTube, EOS M50 Mark II este ceea ce ai nevoie. Datorită ieşirii HDMI fără marcajele de pe ecran, utilizatorii pot crea transmisii live cu aspect profesional, iar cu ajutorul EOS Webcam Utility Software, oferit gratuit, pot face transmisii pe Twitch sau apeluri video cu prietenii şi familia.

Pentru conţinut care să poată fi încărcat cât mai repede după înregistrare, EOS M50 Mark II oferă conectivitate îmbunătăţită către smartphone prin Wi-Fi şi Bluetooth. Aceasta permite controlarea aparatului foto de pe un dispozitiv mobil şi încărcarea directă şi rapidă a imaginilor şi filmărilor pe canalele de socializare. 

Fujifilm X-S10 îți permite sa creezi cu ușurință propriul stil vizual distinct prin combinarea Simulărilor de film cu alte efecte, inclusiv grain texture, adâncimea culorii, claritatea, și tonurile de evidențiere și umbră. Toate aceste ajustări sunt afișate direct pe EVF și pe ecranul tactil LCD, astfel încât să poți seta efecte extraordinare și să le salvezi ca presetări.

Trebuie sa faci fotografii în încăperi foarte întunecate sau în situații de lumină slabă în aer liber? Sistemul de focalizare automată Intelligent Hybrid Phase Detection a X-S10 oferă rezultate clare. Cu o sensibilitate de până la -7 EV, focalizarea automată poate fi utilizată chiar și în condiții de noapte.

De la momentele importante la cele din fiecare zi, trăiește bucuria fotografierii adevărate. Compactul aparat foto D3500 îmbină calitatea premium a construcţiei cu performanţele remarcabile. Operarea fără efort simplifică spectaculos fotografierea şi partajarea momentelor memorabile.

Senzorul de imagine mare, de 24,2 MP, în format DX al aparatului foto D3500 contribuie la realizarea unor fotografii şi filme Full HD bogate în detalii, chiar şi atunci când fotografiaţi în condiţii de lumină scăzută. În combinaţie cu puterea de redare a obiectivului NIKKOR, poți începe să creezi portrete artistice cu o estompare cursivă a fundalului. 

Fotografiază acţiunea memorabilă cu un zoom optic de 50x (tehnologie Clear Image Zoom de 100x) compact care combină senzorul CMOS Exmor R™ de 20,4 MP şi procesorul de imagine BIONZ X™ pentru o performanţă de neegalat, fiind, totodată, uşor de utilizat şi de echipat ca o cameră foto DSLR. Adaugă versatilitate utilizând suportul cu interfaţă multiplă încorporat pentru a conecta un bliț extern, lumina, microfonul etc.

Spre deosebire de multe dintre modelele concurente, focalizarea automată hibridă a camerei α6000 combină punctele forte ale focalizării automate cu detecţia fazei şi a contrastului. Cu cele 179 de puncte de detecţie a fazei (ce acoperă aproape întreaga imagine), şi o funcţie de detecţie a contrastului de mare viteză, rezultatul nu este numai impresionantul mod de fotografiere în serie la 11 cps, ci şi o urmărire precisă a mişcării, atât în imagini statice cât şi în clipuri video.

Cu viteza de procesare rapidă noul BIONZ X™ surprinde cu precizie texturile, reduce detaliile neclare şi elimină zgomotul vizual din anumite zone, pentru imagini clare. Acestea sunt avantajele pentru imaginile statice şi pentru clipurile video.

Camera ZV-E10 dispune de un sensor Exmor™ APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un motor de procesare a imaginii BIONZ X, oferind astfel imagini de înaltă calitate cu o sensibilitate ridicată, texturi detaliate și un efect bokeh frumos, natural. În plus, ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1, inclusiv „Background Defocus”care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar, precum și modul „Product Showcase”(prezentare produs), care permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe fața subiectului pe un obiect care trebuie evidențiat la un moment dat, prin plasarea în fața obiectivului.

Construită pe baza necesităților vloggerilor și creatorilor de conținut, ZV-1 combină funcționalitățile ușor de utilizat cu tehnologii de imagine care nu lasă loc de niciun compromis, transformând acest model în partenerul perfect pentru creatorii de conținut, indiferent de nivelul de experiență.

Conținutul de înaltă calitate necesită o componentă audio excelentă, iar modelul ZV-1 este bine echipat pentru a produce exact asta cu opțiuni audio fiabile și versatile. Microfonul încorporat al ZV-1 este unul cu 3 capsule, proiectat pentru capta sunetul din față, permițând captarea clară a vocii subiectului, în timp ce minimizează zgomotul de fundal, în special atunci când aparatul foto este utilizat în modul selfie

Sony Alpha a6400 este un aparat foto mirrorless proiectat pentru a fi versatil si a îți oferi libertate totală. 

Sony Alpha a6400 dispune de un sistem de autofocus impresionant, cu 425 de puncte de focus, plasate pe toată suprafața cadrului, asigurând o acoperire perfectă pentru aproximativ 84% din imagine.

În completarea sistemului de autofocus vine și procesorul de imagine BIONZ X, care permite focalizarea precisă în aproximativ 0.02 secunde – asigurând claritatea perfectă chiar și pentru subiecte aflate în mișcare.

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Cele mai bune camere pentru călătorii în 2021
Cele mai bune camere pentru fotografii de familie și alături de prieteni în 2021
Ghidul începătorului -Știi cum să-ți setezi aparatul foto?

Suntem curioși, tu deții unul dintre aceste aparate sau ai dori în viitorul apropiat să achiziționezi un aparat din această listă? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *