Top 10 camere pentru vlogging în 2022

Vloggingul a devenit foarte popular, tot mai multe persoane aleg să își expună pasiunile, talentele, aptitudinile și stilul de viață prin intermediul YouTube. Fie că ești un vlogger cunoscut, fie că ești la început ori îți dorești să creezi propriul canal de Youtube, echipamentul corespunzător este esențial. Pachetul complet al unui vlogger de succes nu se rezumă numai la abilitățile de comunicare, ideile de conținut și creativitate, ci presupune și alegerea echipamentului corespunzător. 

Noi susținem pasiunea ta, așa că în cele ce urmează îți prezentăm 10 cele mai bune camere pentru vlogging din 2021, variante testate, plăcute și recomandate de echipa F64. Pentru fiecare variantă în parte am trecut în revistă specificațiile cheie, alături de o descriere mai amănunțită a produsului și caracteristicile esențiale în funcție de tipul de vlogging.

Testate

 Plăcute

 Apreciate

Recomandate

#1 Sony ZV-1 – Camera perfectă pentru a începe

Sony ZV-1 Aparat Foto Compact pentru Vlogging 4K

 

 

Optimă pentru:

 

  Vlogging în aer liber

  Compactă, pentru studio

  Partajare rapidă pe rețele

  Ușor de transportat, încape în buzunar

 

 

Specificații cheie:

 

Obiectiv Zeiss 24-70mm F1.8, cu filtru ND incorporat

Microfon directional cu protectie anti-vant

Ecran LCD 3″ rabatabil, vari-angle, cu focalizare tactila

Buton dedicat pentru modul Instant background blur

Buton REC si indicator LED rosu

Sony ZV-1 fi extraordinară pentru tine și te va scăpa de toată greutatea unui DSLR sau mirrorless, pentru că înlocuiește cu brio pe partea de video cam tot ce ai avea nevoie. Construită pe baza necesităților vloggerilor și creatorilor de conținut, ZV-1 combină funcționalitățile ușor de utilizat cu tehnologii de imagine care nu lasă loc de niciun compromis, transformând acest model în partenerul perfect pentru creatorii de conținut, indiferent de nivelul de experiență.

Conținutul de înaltă calitate necesită o componentă audio excelentă, iar modelul ZV-1 este bine echipat pentru a produce exact asta cu opțiuni audio fiabile și versatile. Microfonul încorporat al ZV-1 este unul cu 3 capsule, proiectat pentru capta sunetul din față, permițând captarea clară a vocii subiectului, în timp ce minimizează zgomotul de fundal, în special atunci când aparatul foto este utilizat în modul selfie.

Pentru un plus de flexibilitate, ZV-1 oferă, de asemenea, un jack standard de 35 mm pentru microfon (3,5 mm) și interfață Multi Interface Shoe™, ceea ce face ușoară conectarea unei game largi de microfoane externe. De asemenea, ZV-1 va avea în pachet și un accesoriu pentru protecție împotriva vântului 4 ce se poate atașa interfeței Multi Interface Shoe™ și reduce interferențele vântului.

#2 Sony Alpha ZV-E10 – Proiectată special pentru vlogging

Sony Alpha ZV-E10 Camera Mirrorless pentru Vlogging 4K

 

 

Optimă pentru:

 

  Vlogging de travel, datorită greutății reduse

  Streaming LIVE

  Partajare rapidă pe rețele

  Exprimare creativă, cameră cu obiective interschimbabile

 

 

Specificații cheie:

 

 Operațiuni de vlogging intuitive cu ecran tactil

 Montura E, compatibila cu peste 60 de obiective Sony

 Filmare 4K 30p / Full HD 120p

 Focalizare pe ochi in timp real

 Microfon directional si paravant incluse

ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral, care le permite creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei. Acest aspect simplifică mult setup-ul necesar pentru realizarea de vloguri și permite, în același timp, utilizatorilor să vadă ecranul în modul Selfie, dar și să filmeze din poziții dificile.

În plus față de ecran, ZV-E10 pune la dispoziția videografilor multe alte funcții ușor de utilizat, care sunt proiectate special pentru vlogging, inclusiv un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei, care le permite creatorilor să comute cu ușurință de la modul foto la înregistrarea video sau modul slow/quick motion, printr-o singură atingere.

Noua cameră include, de asemenea, funcționalități video avansate, precum înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) și Slow Motion cu o calitate ridicată a imaginii (FHD 120p). Este disponibilă și stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode, care oferă înregistrare video stabilă chiar și în timpul mersului, atunci când filmarea se realizează direct din mână. În plus, tehnologia avansată AF (autofocalizare) a camerei ZV-E10 oferă autofocalizare rapidă și precisă, cu performanțe excelente de urmărire a subiectului, precum și sunet de înaltă calitate pentru înregistrarea sonoră foarte clară.

#3 Canon EOS M50 II – Puternic și accesibil

Canon EOS M50 II Aparat Foto Mirrorless 24MP

 

 

Optimă pentru:

 

  Vlogging de acasă și travel

  Streaming LIVE

  Partajare rapidă pe rețele

  Creatorii de conţinut care au nevoie de imagini de calitate excepţională

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli

  Excelent în lumină scăzută

  Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli

  Funcţii de economisire a timpului

  Înregistrare video UHD 4K și HD 720p120

Fiind un aparat foto mirrorless mic dar puternic, EOS M50 Mark II simplifică mai mult ca oricând întregul proces, de la înregistrare până la încărcarea conţinutului. Acest model poate să filmeze 4K cu orientare peisaj şi verticală, dar şi să transmită live Full HD direct pe YouTube şi le permite creatorilor de conţinut să treacă la un nou nivel. EOS M50 Mark II oferă toate intrările şi ieşirile de care are nevoie un creator de conţinut, având o intrare de 3,5 mm pentru microfon, ieşire clean HDMI şi USB. Formatul compact, ecranul tactil rabatabil şi compatibilitatea cu toate obiectivele Canon din gamele EF le oferă utilizatorillor libertate totală în procesul de creaţie, atât la filmarea pe card cât şi la transmisiile live pentru vlog.

Versatilitatea este caracteristica principală a acestui aparat foto. Fie că doriţi să realizaţi fotografii de calitate deosebită pentru postările pe Instagram, un videoclip nativ vertical pentru TikTok sau să faceţi o transmisie live pe YouTube, EOS M50 Mark II este ceea ce aveţi nevoie. Datorită ieşirii HDMI fără marcajele de pe ecran, utilizatorii pot crea transmisii live cu aspect profesional, iar cu ajutorul EOS Webcam Utility Software, oferit gratuit, pot face transmisii pe Twitch.

Indiferent de stil sau de nevoi, datorită intrării pentru microfon acest aparat foto portabil poate fi luat oriunde sau chiar montat pe un gimbal, oferindu-le utilizatorilor mai multă flexibilitate. Fie că se află în faţa aparatului foto sau în spatele lui, ecranul tactil rabatabil şi vizorul electronic îi ajută pe utilizatori să poată încadra în orice situaţie.

#4 Canon Powershot G7X Mark III – Funcții de top pentru vlogging

Canon Powershot G7X Mark III

 

 

Optimă pentru:

 

  Toate tipurile de vlogging

  Streaming LIVE

  Transferarea wireless a imaginilor 

  Creatorii de conținut ce se află mereu în mișcare

 

 

Specificații cheie:

  Live Streaming și suport video vertical

  3,0 ” LCD cu ecran tactil înclinat

  Procesor de imagine DIGIC 8

  Zoom optic 4.2x

  UHD 4K30p și video Full HD 120p

Îți încape lejer în buzunar. Exteriorul camerei este cauciucat, ceea ce ajută la un grip bun, iar în timp ce ții camera, poți să ajungi foarte ușor la butoanele din spate cu degetul mare. Ecranul LCD este tactil, se rabatează pe verticală, ceea ce te ajută foarte mult când te filmezi singur din mână și trebuie să te încadrezi bine. Dacă vrei stabilitate mai bună și te gândești să acorzi buget și pentru un kit de vlogging, există un kit special, în care vei găsi în plus un minitrepied, care vine și cu o telecomandă mică pe care o poți folosi ca să apeși pe record, să faci zoom sau să declanșezi de la distanță.

Pe partea de sus regăsim microfoanele interne, butonul de on/off, iar în dreapta de tot cadranul pentru compensarea expunerii, foarte util când folosim modurile automate sau semiautomate ale camerei. În partea dreaptă există port USB-C pentru o încărcare mai comodă a acumulatorului oriunde te afli și există și un buton pentru activarea funcției wi-fi și bluetooth. Recomand acest buton pentru o descărcare rapidă în telefon a fișierelor cu ajutorul aplicației Canon Camera Connect. Dedesub avem într-un singur compartiment cardul SD și acumulatorul și un lucru pe care mulți vloggeri îl așteptau era o mufă separată pentru o intrare de microfon.

Camera știe să filmeze în 4K până la 30 de cadre pe secundă. Stabilizarea de imagine ajută enorm de mult, culorile sunt naturale și un alt aspect extrem de util în lumină puternică este filtrul ND integrat care te ajută să menții o valoare mică de diafragmă și implicit fundal blurat atunci când subiectul este mai aproape de cameră.

#5 Canon EOS M6 MK II – Conceput pentru creativitate

Canon EOS M6 MK II Aparat Foto Mirrorless 32.5MP

 

 

Optimă pentru:

 

  Vlogging în aer liver

  Creatorii de conținut ce se află mereu în mișcare

  Partajare rapidă pe rețele

  Conceput pentru creativitate

 

 

Specificații cheie:

 

  Dotat cu senzor APS-C CMOS de 32,5 megapixeli, asigurând o rezoluție de nivel full frame

  Wi-Fi şi Bluetooth® integrate

  Ecran tactil rabatabil la 180˚

  Vizor electronic detaşabil, opţional

  Sensibilitate până la ISO 25.600

Canon EOS M6 Mark II este un aparat foto mirorless compact, dar puternic ce oferă imagini clare – ideal pentru  vloggeri aflați în mişcare. Este un model versatil pentru fotografiere şi filmare, capabil de filmare în format 4K folosind în totalitate obiectivele ataşate și înregistrare în format Full HD cu până la 120 cps, oferind amatorilor mai multe opţiuni de înregistrare, precum slow motion şi crop sau rezoluţie foarte înaltă. 

Cu un vizor detașabil și cântărind numai 408 g, EOS M6 Mark II este suficient de portabil pentru încăpea într-un buzunar de haina sau o geanta și a-l lua oriunde, pregătit pentru momentul de inspirație. Încercați-l cu un obiectiv compact cu distanța focala fixa, ca de exemplu EF-M 22mm f/2 STM sau 32mm f/1.4 STM, pentru o senzație de fotoreportaj clasic.

EOS M6 Mark II este conceput să funcționeze fără probleme împreună cu un dispozitiv mobil, grație unei conexiuni Bluetooth active permanent și funcției Wi-Fi integrate. Poți distribui imagini și filme prin intermediul aplicației Canon Camera Connect și sincronizați automat imaginile pe telefon sau tabletă. Dispozitivul poate fi utilizat, de asemenea, pentru fotografierea de la distanță.

#6 Nikon Z50 – Un mirrorless versatil

Nikon Z50 Aparat Foto Mirrorless

 

 

Optimă pentru:

 

  Toate tipurile de vlogging

  Partajare pe orice dispozitiv

  Creatorii de conţinut care au nevoie de imagini de calitate excepţională

  Creatorii de conținut ce se află mereu în mișcare

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor BSI-CMOS 21 Megapixeli

  Sistem de autofocus cu 209 de puncte

  Plaja ISO nativa 100-51200

  LCD tactil articulat cu 1,04 milioane de pixeli

  Procesor de imagine Expeed 6

Nikon Z50 prima camera în format DX, focalizează în liniște și are un mod de fotografiere fără sunet, iar corpul are o greutate redusă și este ușor de transportat, partea superioară și frontală fiind confecționate dintr-un aliaj rezistent de magneziu. Conexiunile Wi-Fi și Bluetooth rapide vă permit să trimiteți fotografii și filme 4K/UHD pe orice dispozitiv, pentru stocare sau partajare. Aplicația SnapBridge de la Nikon facilitează partajarea din mers a imaginilor JPEG și a filmelor sau vă permite să fotografiați ori să înregistrați imagini video de la distanță.

Puteți atașa mini trepiedul Manfrotto inclus cu monitorul al lui Z50 în poziția vlogging/selfie. Există, de asemenea, un suport cold-shoe pentru microfon sau lumini. Superba calitate a imaginilor oferite de Nikon Z 50 va fi un avantaj pentru felul în care vedeți lumea. Montură Z de la Nikon este largă și permite senzorului mare în format DX, cu 20,9 MP al aparatului foto să capteze mai multă lumina în cadru. Mai multă lumina înseamnă mai multe detalii. Ziua sau noaptea, culorile din fotografiile și filmele sunt mai vii. Profunzimea este mai mare., iar claritatea este spectaculoasă.

#7 Fujifilm X-S10 – Camera retro pentru vlogging

Fujifilm X-S10 Aparat Foto Mirrorless 26.1MP

 

 

Optimă pentru:

 

  Toate tipurile de vlogging

  Exprimare creativă, film simulation mode

  Creatorii de conţinut care au nevoie de imagini de calitate excepţională

  Creatorii de conținut ce se află mereu în mișcare

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor 26.1MP APS-C X-Trans BSI CMOS 4

  Procesor imagine X-Processor 4

  DCI/UHD 4K la 30 fps, Full HD la 240 fps

  Stabilizare imagine 5-Axis In-Body

  Film simulation mode

X-S10 vă permite să creați cu ușurință propriul stil vizual distinct prin combinarea Simulărilor de film cu alte efecte, inclusiv grain texture, adâncimea culorii, claritatea, și tonurile de evidențiere și umbră. Toate aceste ajustări sunt afișate direct pe EVF și pe ecranul tactil LCD, astfel încât să puteți seta efecte extraordinare și să le salvați că presetări.

X-S10 are, de asemenea, o aderență proeminentă, care este mai mare decât cea găsită pe majoritatea camerelor Fujifilm anterioare. Mânerul facilitează menținerea camerei cu o singură mână, prin urmare nu este necesară adăugarea accesoriilor pentru a îmbunătăți manipularea.

Cu senzorul X-Trans CMOS 4 și motorul de procesare a imaginii X Processor 4 care se combină pentru a produce cea mai bună performanță de autofocus din clasă. Focalizarea automată rapidă este precisă și tenace la lumina scăzută. Este capabil să capteze focalizarea în doar 0,02 secunde, AF avansat de detectare a fetei și a ochilor și AF de urmărire pentru subiecții în mișcare. Senzorul retroiluminat cu sensibilitate ridicată al X-S10 poate funcționa la un uimitor -7EV , captând cu ușurință scene cu lumânări sau momente luminate de lună.

#8 Panasonic Lumix DC-G100V – Pentru creativitatea vlogului tau

Panasonic Lumix DC-G100V

 

 

Optimă pentru:

 

  Vlogging în aer liber

  Înregistreazaă conținut gata optimizat

  Sunet uimitor

  Creatorii de conținut ce se află mereu în mișcare

 

 

Specificații cheie:

 

  Înregistrare video lentă și rapidă

  Rezolutie 4K/30p si FHD/60p

  Stabilizator hibrid de imagine pe 5 axe

  Modul Selfie video

  Afisajul mobil se roteste la 180°

Dacă ești vlogger de călătorii, adori să ieși și să înregistrezi. LUMIX G100 vine în ajutorul tău cu sistemul HYBRID I.S. (Stabilizator hibrid de imagine) pe 5 axe.În combinație cu obiectivul LUMIX G, te plimbi și înregistrezi imagini perfect stabilizate. Compensarea pe 4 axe funcționează în cazul înregistrării video 4K.

Îți recunoaște față și înregistrezi sunet uimitor cu ajutorul microfonului intern cu OZO Audio de la Nokia. Cu funcția Recunoaștere față, direcția și intervalul de înregistrare sunt reglate automat pentru sunet captivant, fără microfon extern. La rezoluție FHD, funcția de mișcare lentă de max. 4x și cea de mișcare rapidă de max. 8x te ajută să imprimi un efect dramatic sau de comedie, indiferent cum simți momentul respectiv.

Bucură-te de o mulțime de caracteristici pentru vloggeri că ține. Înregistrarea video pe verticală este ideală pentru redare pe smartphone. Indicatorul de cadru REC se asigură că înregistrezi chiar în acest moment. Frame marker poate fi utilizat atât pentru fotografii, cât și pentru videoclipuri.

Panasonic Lumix DMC-G80 Aparat Foto Mirrorless 16MP

 

 

Optimă pentru:

 

  Toate tipurile de vlogging

  Compactă, pentru studio

  Creatorii de conţinut care au nevoie de imagini de calitate excepţională

 

 

 

Specificații cheie:

  Vizor electronic 2.36m puncte

  Înregistrare video UHD 4K la 30/24 fps

  Conectivitate Wi-Fi

  Sistem Micro Four Thirds

  Sensibilitate ISO: maxim 25600

LUMIX DMC-G80 este prevăzută cu un sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe îmbunătățit – 5-axis Dual I.S. Încorporând noua tehnologie cu senzor de rotație, O.I.S. (stabilizatorul optic de imagine, pe 2 axe) și B.I.S. (stabilizatorul de imagine din corp, pe 5 axe) pot funcționa împreună într-o armonie perfectă și cu o precizie extraordinară. Cu acest sistem mult îmbunătățit, fotografiile și imaginile video înregistrate își păstrează claritatea superbă indiferent de mișcările cauzate de tremurul mâinilor sau de deplasarea pe teren.

Datorită capacității LUMIX DMC-G80 de a analiza condițiile de înregistrare, inclusiv distanță de focalizare, noul sistem Dual I.S. 2 poate utiliza un timp de expunere cu până la 5 trepte mai mare decât precedentul. De asemenea, utilizatorii pot realiza fotografii și înregistra imagini video clare, atât folosind superangularul cât și teleobiectivul, chiar și în condiții de lumina slabă sau când fotografiază cu o singură mâna.

Pentru a reduce la minimum vibrațiile nedorite, LUMIX DMC-G80 utilizează și un mecanism de declanșare electromagnetic. Șocurile cauzate de mecanismele declanșatorului sunt reduse semnificativ, iar sunetul la declanșare este, de asemenea, redus la minimum. Aceste îmbunătățiri tehnologice, împreună cu partea frontală rigidă din magneziu, au redus vibrațiile produse de declanșator cu aproximativ 90% comparativ cu modelul precedent, DMC-G7.

#10 Olympus OM-D E-M10 Mark IV – Mică și capabilă

Olympus OM-D E-M10 Mark IV

 

 

Optimă pentru:

 

  Toate tipurile de vlogging

  Filtre artistice

  Creatorii de conţinut care au nevoie de imagini de calitate excepţională

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor 20.3MP Live MOS Micro Four Thirds

  Inregistare video UHD 4K30p

  2.36m-Dot 0.67x-Magnification OLED EVF

  Display LCD
180° Tilting Touchscreen LCD, 3″

  Wi-Fi şi Bluetooth® integrate

E-M10 Mark IV are un ecran tactil de 3,0 ”, care are un design înclinat de 180 ° pentru a lucra din diferite unghiuri și un vizor electronic OLED de 2,36 m. Wi-Fi și Bluetooth încorporate permit conectarea camerei la un smartphone sau tabletă pentru partajarea directă a imaginilor sau pentru a controla camera de la distanță de la dispozitivul mobil. Este o provocare să atenuezi tremurul mâinii. Olympus E-M10 Mark IV compensează însă această mișcare și permite să surprinzi momentul la fel de clar precum îl vedeți. Sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe cu compensarea a până la 4.5 stopuri permite să faceți fotografii extrem de clare.

Nu înregistrați doar o experiență palpitantă, ci creați un material video 4k uimitor. E-M10 Mark IV vă permite să surprindeți amintiri și momente sub formă unor videoclipuri de înalta rezoluție. Când este necesar, intră în acțiune sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe. Pentru că materialul video să aibă claritate deplină și să nu existe tremur pe imagine – chiar și atunci când filmați în mișcare.

Ce alte noutăți îți recomandăm:

Nikon Z30 Vlogger Kit
Sony ZV-1

BONUS! Ți-am pregătit un ghid cu sfaturi și lucruri pe care orice vlogger ar trebui să le cunoască!

De ce sa descarci acest ghid?

Dacă ești pasionat de vlogging și îți dorești să ai succes pe Youtube, acest ebook este pentru tine! Îți venim în ajutor cu un ghid practic care să te ajute să îți dezvolți propriul canal de YouTube.

În acest ghid urmează să afli:

 Care sunt echipamentele esențiale

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

18 sfaturi pe care orice vlogger ar trebui să le știe
Vlogging pentru începători – de ce echipament ai nevoie?
Cele mai bune accesorii pentru vlogging cu smartphone-ul

Ai deja un canal de YouTube sau îți dorești să îți deschizi unul? Ce cameră ți-a atras atenția dintre cele menționate? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna seara,
    Intre modelele prezentate, exista vreunul care poate filma mai mult de 30 de minute?
    Va multumesc,
    Sorin-Razvan Popa

  • Caut să cumpăr cameră filmat OSMO POCKET 3 Nr.meu de telefon:0726664914

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.