Top 10 aparate foto sub 5000 lei în 2021

Fie că dorești să îți cumperi primul tău aparat foto și să pășești în lumea fotografiei sau ești deja fotograf și ai vrea să îți faci un upgrade în ceea ce privește echipamentul foto, trebuie să ai în vedere faptul că decizia finală poate să fie chiar atât de simplă. Aparatul foto trebuie să satisfacă nevoile tale în fotografie, mai exact să știi ce tip de fotografie practici. Înainte să începem, e important să știi că nicio cameră nu te va face un fotograf mai bun, pentru asta e nevoie de mai mult de atât, e nevoie de muncă, studiu, dedicare și perseverență . Însă dacă alegi un aparat foto în funcție de nevoile tale reale, asta te va ajuta cu siguranță să progresezi și să poți da frâu liber creativității.

Înțelegem că poate nu îți dorești să aloci un buget așa mare încă de la început pasiunii tale, prin urmare îți venim în ajutor! Noi susținem pasiunea ta, așa că vom trece în revistă 10 cele mai bune aparate foto sub 5000 de lei, variante testate, plăcute și recomandate de echipa F64. 

Testate

 Plăcute

 Apreciate

Recomandate

#1 Canon EOS M50 II – Puternic și accesibil

Canon EOS M50 II Aparat Foto Mirrorless 24MP

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli

  Excelent în lumină scăzută

  Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli

  Funcţii de economisire a timpului

  Înregistrare video UHD 4K și HD 720p120

 

 

Caracteristici:

 

  Calitate uimitoare a imaginii

  Abilitate de a transfera fotografii și videoclipuri pe image.canon sau în aplicația Canon Camera Connect

  Este compatibil cu peste 70 de obiective EF si EF-S atunci când se utilizează adaptorul de montura Canon EF-EOS M

  Aparat puternic, portabil și creativ

Canon M50 Mark II este o cameră premium care împachetează funcții de top.Indiferent de conținutul creat, EOS M50 Mark II îți oferă mai multe moduri de lucru, plus o calitate uimitoare a imaginii, care te va face să te deosebești de mulțime. Este un aparat puternic și compact ce îți permite să surprinzi cu ușurință toate momentele magice, te poți bucura de performanță la nivel superior, oricum și oriunde fotografiezi. Ecranul tactil cu unghi variabil îți va permite să fotografiezi din diverse unghiuri. Corpul aparatului foto EOS M50 Mark II măsoară 116,3 x 88,1 x 58,7 mm și cântărește doar 387 g, dar include toată puterea și toată tehnologia inteligentă de care ai nevoie pentru a produce cel mai bune fotografii de până acum. Poți transmite în timp real conținut de o calitate excepțională direct pe YouTube, utilizând conectivitatea Wi-Fi. Aparatul foto EOS M50 Mark II poate fi și o camera web extraordinară datorita software-ului EOS Webcam Utility.

#2 Fujifilm X-S10 – Camera retro 

Fujifilm X-S10 Aparat Foto Mirrorless 26.1MP

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor 26.1MP APS-C X-Trans BSI CMOS 4

  Procesor imagine X-Processor 4

  DCI/UHD 4K la 30 fps, Full HD la 240 fps

  Stabilizare imagine 5-Axis In-Body

  Film simulation mode

 

 

Caracteristici:

 

  Crearea fotografiilor în tăcere completă

  Exprimare creativă, film simulation mode

  Încadrare continua de mare viteză

  Sensibilitate de până la -7 EV, focalizarea automată poate fi utilizată chiar și în condiții de noapte

Fujifilm X-S10 îți permite să creezi cu ușurință propriul stil vizual distinct prin combinarea Simularilor de film cu alte efecte, inclusiv grain texture, adâncimea culorii, claritatea, și tonurile de evidențiere și umbră. Toate aceste ajustări sunt afișate direct pe EVF și pe ecranul tactil LCD, astfel încât să poți seta efecte extraordinare și să le salvezi ca presetări. Când fotografiezi subiecți în mișcare sau când folosiți o adâncime de câmp redusă, te poți baza cu încredere pe X-S10 pentru a menține fața sau ochii subiectului focalizați și a le urmări cu precizie, astfel încât să nu pierzi niciun moment. Obturatorul electronic (ES) al X-S10 nu este doar rapid, ci îți permite, de asemenea, să creezi fotografii în tăcere completă. Perfect pentru momentele în care trebuie să fii discret, modul ES îți permite să faci poze în muzee, galerii de artă, nunți și chiar concertele copiilor, fără să îți faci griji cu privire la sunetul obturatorului. De asemenea, funcționează mâna-în-mâna cu setările Drive-Low și Continuous-High Drive, astfel încât să nu pierzi nicio imagine în nicio situație.

#3 Nikon D5600 – Viteză și precizie

Nikon D5600 Aparat Foto DSLR 24.2MP

 

 

Specificații cheie:

 

  Pixeli efectivi: 24.2 Mpx

  Senzor: DX, CMOS, 23,5 mm x 15,6 mm

  Ecran tactil, rabatabil

  Sensibilitate ISO 100–25600

  Wi-Fi, NFC

 

 

Caracteristici:

 

  Capacitatea de a capta cu precizie texturi fine și de a reproduce imagini cu detalii foarte clare

  Facilitează gestionarea scenelor slab iluminate și a condițiilor de iluminare dificilă

  Este deosebit de portabil

  Cele 39 de puncte de focalizare ale sistemului AF acoperă o zona largă a cadrului

Nikon D5600 este echipat cu puternica tehnologie imagistică de la Nikon, fiind ideal pentru înregistrarea momentelor magice. Acesta este un aparat foto care oferă putere ideilor pe care le ai. Având un senzor de imagine mare, în format DX, de 24,2 megapixeli, aparatul foto D5600 are capacitatea de a capta cu precizie texturi fine și de a reproduce imagini cu detalii foarte clare. Intervalul ISO de 100–25600 şi sensibilitatea ISO extinsă, de 6400 în modul Peisaj de noapte, asigură gestionarea simplă a scenelor slab iluminate și a condițiilor de iluminare dificilă. Sistemul de procesare a imaginii EXPEED 4 asigură performanțe superioare de reducere a zgomotului, chiar și la sensibilități ISO ridicate. De asemenea, având la dispoziție o gama largă de obiective interschimbabile NIKKOR, poți să înregistrați cu ușurință imagini cu fundaluri foarte frumos estompate, cu contraste în tonuri bogate. Cele 39 de puncte de focalizare ale sistemului AF acoperă o zonă largă a cadrului, iar nouă senzori de mare precizie, de tip cruce, din zona centrală, asigura o precizie îmbunătățită. Când fotografiezi cu vizualizare în timp real, funcția AF detectare contrast, inclusă în aparatul foto, menține întotdeauna focalizarea pe subiect. 

#4 Olympus OM-D E-M10 Mark IV – Mică și capabilă

Olympus OM-D E-M10 Mark IV

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor 20.3MP Live MOS Micro Four Thirds

  Procesor imagine TruePic VIII

  2.36m-Dot 0.67x-Magnification OLED EVF

  Display LCD 180° Tilting Touchscreen LCD, 3″

  Wi-Fi şi Bluetooth® integrate

 

 

Caracteristici:

  16 filtre artistice

  Modul Panorama pentru fotografii panoramice cu o calitate incredibilă a imaginii

  Este deosebit de portabil

  Imagini de calitate excepțională, bogate în detalii, chiar și în situații cu lumină scăzută sau noaptea.

Olympus E-M10 Mark IV are un ecran tactil de 3,0 ”, care are un design înclinat de 180 ° pentru a lucra din diferite unghiuri și un vizor electronic OLED de 2,36 m. Wi-Fi și Bluetooth încorporate permit conectarea camerei la un smartphone sau tabletă pentru partajarea directă a imaginilor sau pentru a controla camera de la distanță de la dispozitivul mobil. Mulțumită efectului combinat generat de interacțiunea perfectă dintre senzorul Live MOȘ de 20MP, procesor, sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe și obiectivele Olympus M.Zuiko, poți realiza imagini de calitate excepțională, bogate în detalii, chiar și în situații cu lumina scăzută sau noaptea. Pentru creativitate și flexibilitate, explorați întreagă gamă de obiective Olympus M. Zuiko.  Pentru a obține expresii frumoase alege un obiectiv pentru portret. Pentru cadre largi, un zoom superangular și pentru detalii uimitoare un obiectiv macro. Poți roti cadranul pe modul ART. Alege unul dintre cele 16 filtre artistice, precum filtrul Pop Art sau filtrul Soft Focus, care acum sunt ajustabile, pentru a obține propriul flux creativ. Pentru a avea aspectul pe care îl dorești, poți ajusta fin filtrul de imagine, la nivelul dorit, direct pe ecranul tactil al camerei – înainte de a face o fotografie.

#5 Nikon Z50 – Un mirrorless versatil

Nikon Z50 Aparat Foto Mirrorless

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor BSI-CMOS 21 Megapixeli

  Sistem de autofocus cu 209 de puncte

  Plaja ISO nativă 100-51200

  LCD tactil articulat cu 1,04 milioane de pixeli

  Procesor de imagine Expeed 6

 

 

Caracteristici:

 

  Obiectivele lui au o plaja focală suficient de mare pentru a face mai multe genuri de foto: street, architectură, chiar și un pic de wild life

  Remarcabil pentru scene cu oameni

  Focalizează în liniște și are un mod de fotografiere fără sunet

  Fotografiere continuă rapidă

Nikon Z50 este o cameră ideală pentru fotografii spectaculoare din vacanță. Este mic, pornește repede, are o manevrare ușoară, astfel devine un foarte bun prieten de vacanță, obiectivele lui având o plaja focală suficient de mare pentru a face mai multe genuri de foto: street, architectura, chiar și un pic de wild life. Z50 este echipat cu un senzor în format DX, cu 20,9 MP, într-un corp rezistent și compact. Printre caracteristicile moștenite de la aparatele foto Nikon Z7 si Z6 se numără montura larga Z si sistemul AF hibrid. De asemenea, Z50 este prevăzut cu un vizor electronic clar, cu un ecran tactil cu înclinare și cu un maner adânc. Are integrată funcția inteligentă AF detectie ochi, Z50 este excelent pentru fotografierea portretelor, iar fotografierea continuă cu pana la 11 fps (cu AF/AE) este ideală pentru scenele de acțiune. Monitorul LCD mare, de înalta rezoluție este prevăzut cu controale tactile, în stil smartphone și poate fi înclinat în sus sau în jos. Indiferent dacă înregistrezi imagini video sau faci autoportrete, „punctele de vedere” vor arată mai bine că oricând.

#6 Sony ZV-1 – Camera perfectă creatorii de conținut

Sony ZV-1 Aparat Foto Compact pentru Vlogging 4K

 

 

Specificații cheie:

 

  Obiectiv Zeiss 24-70mm F1.8, cu filtru ND incorporat

  Microfon direcțional cu protecție anti-vânt

Ecran LCD 3″ rabatabil, vari-angle, cu focalizare tactila

Buton dedicat pentru modul Instant background blur

Buton REC si indicator LED rosu

 

 

Caracteristici:

 

  Tonuri naturale ale pielii, indiferent de subiect

  Efect Bokeh de fundal pentru un aspect profesional

  Control profesional pentru Bokeh, printr-o singura atingere

  Tranziții rapide și precise ale focalizării

Sony ZV-1 este construită pe baza necesităților vloggerilor și creatorilor de conținut, combină funcționalitățile ușor de utilizat cu tehnologii de imagine care nu lasă loc de niciun compromis, transformând acest model în partenerul perfect pentru creatorii de conținut, indiferent de nivelul de experiență. Este echipat cu un senzor de imagine Exmor™ CMOS de 24.2MP, alături de cea mai recentă versiune a procesorului de imagine BIONZ X™ și un front-end LSI, implementat pe modelele Sony full-frame. Aceste trei elemente lucrează împreună pentru îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii și performanța la nivelul întregului cadru foto și video. Cu un sistem de detecție a fazei de 425 de puncte AF, acoperind aproximativ 84% din întreaga suprafață a imaginii, și 425 de puncte AF de detecție a contrastului, densitatea ridicată și acoperirea mare a sistemului AF asigură o focalizare sigură, chiar și în cele mai dificile condiții de luminozitate.

#7 Sony A6000 – Ușor de transportat

Sony A6000 Aparat Foto Mirrorless

 

 

Specificații cheie:

 

 Autofocus cu detecția fazei în 179 puncte

 Senzor de imagine Exmor APS HD CMOS de 24,3 megapixeli 

 Corp ușor și compact cu bliț încorporat, vizor electronic OLED Tru-Finder și două cadrane de comenzi 

 Conectare facilă cu smartphone-uri și tablete prin NFC și Wi-Fi

 Funcția Fast Hybrid AF oferă cea mai rapidă și exactă focalizare automată, de numai 0,06 secunde 

 

 

Caracteristici:

 

  Focalizare rapidă automată disponibilă pe camerele foto cu obiective interschimbabile

  Mai mult spațiu pentru imagini mai detaliate

  Asigură o captură optimizată a luminii (prin microlentilele unghiulare) și o mai bună sensibilitate la lumină

  Reduce detaliile neclare și elimină zgomotulvizual din anumite zone, pentru imagini clare

Sony A6000 oferă utilizatorilor posibilitatea de a focaliza subiecții în numai 0,06 secunde, cea mai rapidă focalizare automată disponibilă pe camerele foto cu obiective interschimbabile. De la instantanee foto până la fotografii de acțiune, α6000 poate capta fiecare detaliu. Calitatea imaginii este asigurată de un senzor de imagine Exmor APS HD CMOS de 24,3 megapixeli efectivi, care surprinde cele mai fine detalii și este completată de procesorul BIONZ X. Camera foto mirrorless Sony A6000 este ideală pentru fotografii ce doresc un mirrorless, fără a sacrifica rapiditatea focalizării automate. În plus, aparatul are un design atractiv și este disponibil în două variante cromatice: negru și titan. Funcția Fast Hybrid AF asigură o viteză a focalizării automate mai mare față de cea a multor DSLR-uri profesionale, autofocusul cu detecția fazei în 179 puncte aducând rapid subiectul în focus, în timp ce detecția contrastului rafinează rapid focusul. În plus, A6000 permite realizarea de fotografii în rafală cu până la 11 cadre pe secundă, cu focalizare continuă. Vizorul electronic OLED Tru-Finder, cu ecran luminos, transformă încadrarea scenelor într-o plăcere. Acesta oferă o varietate de informații suplimentare utilizatorului, inclusiv setările pentru gradele de expunere și focalizare sau posibilitatea de previzualizare a scenelor.

#8 Sony Alpha ZV-E10 – Perfectă pentru călătorii

Sony Alpha ZV-E10 Camera Mirrorless pentru Vlogging 4K

 

 

Specificații cheie:

 

 Operațiuni de vlogging intuitive cu ecran tactil

 Montura E, compatibila cu peste 60 de obiective Sony

 Filmare 4K 30p / Full HD 120p

 Focalizare pe ochi in timp real

 Microfon directional si paravant incluse

 

 

Caracteristici:

 

  Permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă

  Imagini largi și dinamice

  Este suficient să apeși pe un singur buton pentru a activa și a dezactiva estomparea fundalului (bokeh)

  Senzorului de imagine mare

Sony ZV-E10 le permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă, utilizând obiectivul ideal pentru fiecare cadru pe care doresc să-l fotografieze. Gama largă de obiective compatibile din seria celor cu montură E de la Sony le permite astfel să-și aleagă obiectivul perfect pentru viziunea lor creativă unică. Perfectă pentru vloggingul de călătorie, combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video. Fără nicio setare, camera ZV-E10 poate urmări automat față și ochii pentru a menține o focalizare constantă, fără a se abate la alte subiecte. Când vrei să schimbi focalizarea, atingi monitorul LCD și camera va urmări subiectul pe care îl alegi cu ajutorul inteligenței artificiale, care stă la baza funcției de urmărire în timp real.

#9 Nikon D3500 – Pentru începători

Nikon D3500 Aparat Foto DSLR

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor: DX, CMOS, 23,5 mm x 15,6 mm

  Rezoluție efectivă: 24.2Mpx

  Focalizare: 11 puncte de focalizare

  ISO: ISO 100 pana la 25600

  Timp expunere: 1/4000 până la 30 s

 

 

Caracteristici:

 

  Permite înregistrarea a cinci imagini frumoase în fiecare secundă

  Realizarea unor fotografii şi filme Full HD bogate în detalii

  Focalizarea automată extrem de precisă menţine claritatea perfectă a subiectelor

  Permite utilizatorilor să schimbe obiectivele iar şi iar

Nikon D3500 este un DSLR compact de 24,2 MP, destinat publicului larg, care îmbină calitatea premium a construcţiei cu performanţele remarcabile. De la momentele importante la cele din fiecare zi, utilizatorii pot să fotografieze sau să filmeze punând în umbră tot ce este posibil de realizat cu un telefon, cu uşurinţă. Atrăgătorul Nikon D3500 captează imagini cu o bogăţie de detalii, în orice lumină. Senzorul de imagine mare şi intervalul larg de sensibilităţi la lumină asigură obţinerea unor fotografii şi filme Full HD detaliate, care sunt imposibil de realizat cu un telefon. Puterea de redare a obiectivelor NIKKOR asigură obţinerea unor rezultate de o claritate remarcabilă. Iar rezistența monturii simplifică explorarea frumuseţii diferitelor obiective NIKKOR: pot fi utilizate chiar şi obiective de telefotografie mai grele, fără teama că aceasta s-ar putea uza. Designul ergonomic rafinat include un nou mâner adânc şi o configuraţie mai spaţioasă a butoanelor. Aparatul foto se simte confortabil în mână, iar degetul mare al utilizatorului are spaţiu suficient pentru a se sprijini pe spatele camerei foto, putând fi operat sigur şi fără efort. 

#10 Sony A6400 – Viteză și performanță

Sony Alpha A6400 Kit Aparat Foto Mirrorless 24.2 MP

 

Specificații cheie:

 

  Senzor imagine APS-C Exmor CMOS de 24.2MP

  Procesor de imagine BIONZ X de ultimă generație

  Real-time Tracking pentru urmărirea obiectelor

  Eye AF avansat, în timp real

  Fotografiere continuă de mare viteză de până la 114 cadre pe secundă

 

Caracteristici:

 

  Puncte de focalizare automată cu detecția fazei și a contrastulu

  Asigură imagini la calitate înaltă și înregistrare video 4K

  Inteligență artificială pentru recunoașterea obiectelor

  Oferă posibilitatea fotografilor să se concentreze exclusiv pe compoziție, în timp ce au siguranța unui subiect cu ochii focalizați corect

Sony A6400 cu senzor APS-C și design compact asigură imagini la calitate excelentă și include multe alte tehnologii din gama full-frame. Fotografierea rapidă cu urmărire AF/AE se poate realiza cu până la 11 cadre pe secundă. Camera încorporează procesorul de imagine BIONZ X de nouă generație care asigură imagini la calitate înaltă și înregistrare video 4K, un ecran LCD cu touch, rotire la 180 de grade și multe altele. Toate aceste caracteristici recomandă această cameră pentru creatorii de conținut, fie ei profesioniști sau vloggeri. Una din noutățile aduse de A6400 este tehnologia avansată Real-time Eye AF, cea mai nouă versiune a tehnologiei Sony Eye AF. Aceasta folosește inteligența artificială pentru recunoașterea obiectelor, pentru a detecta și pentru a procesa detaliile ochilor în timp real, asigurând o îmbunătățire a acurateței, vitezei și urmăririi Eye AF. În toate modurile de auto focus, camera detectează automat ochii subiectului și activează Eye AF, doar prin apăsarea pe jumătate a butonului declanșator și când este activat unul dintre modurile AF-C sau AF-A. Unul dintre ochii subiectului (drept sau stâng) poate fi selectat ca punct de focus. Această nouă tehnologie oferă posibilitatea fotografilor să se concentreze exclusiv pe compoziție, în timp ce au siguranța unui subiect cu ochii focalizați corect. 

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Top 10 gadgeturi și accesorii sub 500 de lei în 2021
Cum alegi cele mai bune obiective pentru o cameră foto mirrorless?
Cum alegi trepiedul pentru aparatul foto

Suntem curioși, ce aparat ți-a atras atenția dintre cele menționate? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *