Top 10 aparate foto sub 5000 lei în 2022

Fie că dorești să îți cumperi primul tău aparat foto și să pășești în lumea fotografiei sau ești deja fotograf și ai vrea să îți faci un upgrade în ceea ce privește echipamentul foto, trebuie să ai în vedere faptul că decizia finală poate să fie chiar atât de simplă. Aparatul foto trebuie să satisfacă nevoile tale în fotografie, mai exact să știi ce tip de fotografie practici. Înainte să începem, e important să știi că nicio cameră nu te va face un fotograf mai bun, pentru asta e nevoie de mai mult de atât, e nevoie de muncă, studiu, dedicare și perseverență . Însă dacă alegi un aparat foto în funcție de nevoile tale reale, asta te va ajuta cu siguranță să progresezi și să poți da frâu liber creativității.

Înțelegem că poate nu îți dorești să aloci un buget așa mare încă de la început pasiunii tale, prin urmare îți venim în ajutor! Noi susținem pasiunea ta, așa că vom trece în revistă 10 cele mai bune aparate foto sub 5000 de lei, variante testate, plăcute și recomandate de echipa F64. 

Testate

 Plăcute

 Apreciate

Recomandate

#1 Canon EOS M50 II – Puternic și accesibil

Canon EOS M50 II Aparat Foto Mirrorless 24MP

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli

  Excelent în lumină scăzută

  Senzor APS-C cu rezoluţie de 24,1 megapixeli

  Funcţii de economisire a timpului

  Înregistrare video UHD 4K și HD 720p120

 

 

Caracteristici:

 

  Calitate uimitoare a imaginii

  Abilitate de a transfera fotografii și videoclipuri pe image.canon sau în aplicația Canon Camera Connect

  Este compatibil cu peste 70 de obiective EF si EF-S atunci când se utilizează adaptorul de montura Canon EF-EOS M

  Aparat puternic, portabil și creativ

Canon M50 Mark II este o cameră premium care împachetează funcții de top.Indiferent de conținutul creat, EOS M50 Mark II îți oferă mai multe moduri de lucru, plus o calitate uimitoare a imaginii, care te va face să te deosebești de mulțime. Este un aparat puternic și compact ce îți permite să surprinzi cu ușurință toate momentele magice, te poți bucura de performanță la nivel superior, oricum și oriunde fotografiezi. Ecranul tactil cu unghi variabil îți va permite să fotografiezi din diverse unghiuri. Corpul aparatului foto EOS M50 Mark II măsoară 116,3 x 88,1 x 58,7 mm și cântărește doar 387 g, dar include toată puterea și toată tehnologia inteligentă de care ai nevoie pentru a produce cel mai bune fotografii de până acum. Poți transmite în timp real conținut de o calitate excepțională direct pe YouTube, utilizând conectivitatea Wi-Fi. Aparatul foto EOS M50 Mark II poate fi și o camera web extraordinară datorita software-ului EOS Webcam Utility.

Canon EOS 4000D Kit EF-S 18- 55mm f/3.5-5.6 III + Geanta SB130 + Card 16GB

Specificații cheie:

  • Rezolutie Foto: 18 MP
  • Filme EOS: cinematice 1080p
  • Bluetooth si Wi-Fi
  • Procesor DIGIC 4+
  • Rezolutie Video: Full HD 1080

Pachetul conține:

  • Capac ocular Ef
  • Curea pentru camera EW-400D
  • Acumulator LP-E10
  • Incarcator pentru baterie LC-E10E
  • Geanta SB130
 

 

Procesorul de imagine DIGIC 4+, folosit la Canon EOS 400D, potenţează modul Canon Auto Inteligent cu selectarea scenei, facilitând încadrarea şi fotografierea cu rezultate superbe, deoarece fiecare fotografie este optimizată în mod automat. Procesorul de imagine DIGIC 4+, rapid şi cu timp bun de răspuns, permite filmarea Full HD, insuflând amintirilor surprinse o atmosferă cinematografică.

Pe lângă ecranul LCD montat în partea din spate a aparatului, acesta aparate foto dispune de un vizor optic amplasat central, oferind o experienţă de fotografiere distinctă şi autentică şi permiţându-ți să-ți împărtășești amintirile exact aşa cum le-ai perceput cu ochiul liber.

Momentele decisive dintr-o poveste pot fi surprinse cu ajutorul focalizării automate în nouă puncte, exactă şi cu timp de răspuns bun şi cu ajutorul fotografierii continue cu 3,0 cadre pe secundă.

Canon EOS 2000D

 

 

Specificații cheie:

 Senzor APS-C CMOS de 24.1 MP

 Procesor DIGIC4+

 Interval ISO de la 100-6400 (poate fi extins pana la 12800)

  Wi-Fi, NFC

 

 

Caracteristici:

Un prim pas ideal în lumea DSLR

 Focalizare silențioasă, omogenă pentru filme

  Calitate excepțională a imaginii, indiferent de subiect

Acest model entry-level Canon DSLR oferă o oportunitate fantastică de pătrundere în lumea fotografierii cu obiective interschimbabile. De asemenea, oferă o experienţă plăcută şi de încredere şi le permite utilizatorilor să surprindă imagini detaliate şi filme Full HD clare. Pentru cei care îşi doresc să meargă mai sus de nivelul fotografiilor făcute cu telefonul inteligent şi să îşi mărească potenţialul de creativitate, acest aparat  foto DSLR Canon va surprinde în mod intuitiv imagini superbe, cu detalii bogate şi cu un aspect profesionist, iar și iar.

#4 Olympus OM-D E-M10 Mark IV – Mică și capabilă

Olympus OM-D E-M10 Mark IV

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor 20.3MP Live MOS Micro Four Thirds

  Procesor imagine TruePic VIII

  2.36m-Dot 0.67x-Magnification OLED EVF

  Display LCD 180° Tilting Touchscreen LCD, 3″

  Wi-Fi şi Bluetooth® integrate

 

 

Caracteristici:

  16 filtre artistice

  Modul Panorama pentru fotografii panoramice cu o calitate incredibilă a imaginii

  Este deosebit de portabil

  Imagini de calitate excepțională, bogate în detalii, chiar și în situații cu lumină scăzută sau noaptea.

Olympus E-M10 Mark IV are un ecran tactil de 3,0 ”, care are un design înclinat de 180 ° pentru a lucra din diferite unghiuri și un vizor electronic OLED de 2,36 m. Wi-Fi și Bluetooth încorporate permit conectarea camerei la un smartphone sau tabletă pentru partajarea directă a imaginilor sau pentru a controla camera de la distanță de la dispozitivul mobil. Mulțumită efectului combinat generat de interacțiunea perfectă dintre senzorul Live MOȘ de 20MP, procesor, sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe și obiectivele Olympus M.Zuiko, poți realiza imagini de calitate excepțională, bogate în detalii, chiar și în situații cu lumina scăzută sau noaptea. Pentru creativitate și flexibilitate, explorați întreagă gamă de obiective Olympus M. Zuiko.  Pentru a obține expresii frumoase alege un obiectiv pentru portret. Pentru cadre largi, un zoom superangular și pentru detalii uimitoare un obiectiv macro. Poți roti cadranul pe modul ART. Alege unul dintre cele 16 filtre artistice, precum filtrul Pop Art sau filtrul Soft Focus, care acum sunt ajustabile, pentru a obține propriul flux creativ. Pentru a avea aspectul pe care îl dorești, poți ajusta fin filtrul de imagine, la nivelul dorit, direct pe ecranul tactil al camerei – înainte de a face o fotografie.

#5 Nikon Z50 – Un mirrorless versatil

Nikon Z50 Aparat Foto Mirrorless

 

 

Specificații cheie:

 

  Senzor BSI-CMOS 21 Megapixeli

  Sistem de autofocus cu 209 de puncte

  Plaja ISO nativă 100-51200

  LCD tactil articulat cu 1,04 milioane de pixeli

  Procesor de imagine Expeed 6

 

 

Caracteristici:

 

  Obiectivele lui au o plaja focală suficient de mare pentru a face mai multe genuri de foto: street, architectură, chiar și un pic de wild life

  Remarcabil pentru scene cu oameni

  Focalizează în liniște și are un mod de fotografiere fără sunet

  Fotografiere continuă rapidă

Nikon Z50 este o cameră ideală pentru fotografii spectaculoare din vacanță. Este mic, pornește repede, are o manevrare ușoară, astfel devine un foarte bun prieten de vacanță, obiectivele lui având o plaja focală suficient de mare pentru a face mai multe genuri de foto: street, architectura, chiar și un pic de wild life. Z50 este echipat cu un senzor în format DX, cu 20,9 MP, într-un corp rezistent și compact. Printre caracteristicile moștenite de la aparatele foto Nikon Z7 si Z6 se numără montura larga Z si sistemul AF hibrid. De asemenea, Z50 este prevăzut cu un vizor electronic clar, cu un ecran tactil cu înclinare și cu un maner adânc. Are integrată funcția inteligentă AF detectie ochi, Z50 este excelent pentru fotografierea portretelor, iar fotografierea continuă cu pana la 11 fps (cu AF/AE) este ideală pentru scenele de acțiune. Monitorul LCD mare, de înalta rezoluție este prevăzut cu controale tactile, în stil smartphone și poate fi înclinat în sus sau în jos. Indiferent dacă înregistrezi imagini video sau faci autoportrete, „punctele de vedere” vor arată mai bine că oricând.

#6 Sony ZV-1 – Camera perfectă creatorii de conținut

Sony ZV-1 Aparat Foto Compact pentru Vlogging 4K

 

 

Specificații cheie:

 

  Obiectiv Zeiss 24-70mm F1.8, cu filtru ND incorporat

  Microfon direcțional cu protecție anti-vânt

Ecran LCD 3″ rabatabil, vari-angle, cu focalizare tactila

Buton dedicat pentru modul Instant background blur

Buton REC si indicator LED rosu

 

 

Caracteristici:

 

  Tonuri naturale ale pielii, indiferent de subiect

  Efect Bokeh de fundal pentru un aspect profesional

  Control profesional pentru Bokeh, printr-o singura atingere

  Tranziții rapide și precise ale focalizării

Sony ZV-1 este construită pe baza necesităților vloggerilor și creatorilor de conținut, combină funcționalitățile ușor de utilizat cu tehnologii de imagine care nu lasă loc de niciun compromis, transformând acest model în partenerul perfect pentru creatorii de conținut, indiferent de nivelul de experiență. Este echipat cu un senzor de imagine Exmor™ CMOS de 24.2MP, alături de cea mai recentă versiune a procesorului de imagine BIONZ X™ și un front-end LSI, implementat pe modelele Sony full-frame. Aceste trei elemente lucrează împreună pentru îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii și performanța la nivelul întregului cadru foto și video. Cu un sistem de detecție a fazei de 425 de puncte AF, acoperind aproximativ 84% din întreaga suprafață a imaginii, și 425 de puncte AF de detecție a contrastului, densitatea ridicată și acoperirea mare a sistemului AF asigură o focalizare sigură, chiar și în cele mai dificile condiții de luminozitate.

#7 Sony A6000 – Ușor de transportat

Sony A6000 Aparat Foto Mirrorless

 

 

Specificații cheie:

 

 Autofocus cu detecția fazei în 179 puncte

 Senzor de imagine Exmor APS HD CMOS de 24,3 megapixeli 

 Corp ușor și compact cu bliț încorporat, vizor electronic OLED Tru-Finder și două cadrane de comenzi 

 Conectare facilă cu smartphone-uri și tablete prin NFC și Wi-Fi

 Funcția Fast Hybrid AF oferă cea mai rapidă și exactă focalizare automată, de numai 0,06 secunde 

 

 

Caracteristici:

 

  Focalizare rapidă automată disponibilă pe camerele foto cu obiective interschimbabile

  Mai mult spațiu pentru imagini mai detaliate

  Asigură o captură optimizată a luminii (prin microlentilele unghiulare) și o mai bună sensibilitate la lumină

  Reduce detaliile neclare și elimină zgomotulvizual din anumite zone, pentru imagini clare

Sony A6000 oferă utilizatorilor posibilitatea de a focaliza subiecții în numai 0,06 secunde, cea mai rapidă focalizare automată disponibilă pe camerele foto cu obiective interschimbabile. De la instantanee foto până la fotografii de acțiune, α6000 poate capta fiecare detaliu. Calitatea imaginii este asigurată de un senzor de imagine Exmor APS HD CMOS de 24,3 megapixeli efectivi, care surprinde cele mai fine detalii și este completată de procesorul BIONZ X. Camera foto mirrorless Sony A6000 este ideală pentru fotografii ce doresc un mirrorless, fără a sacrifica rapiditatea focalizării automate. În plus, aparatul are un design atractiv și este disponibil în două variante cromatice: negru și titan. Funcția Fast Hybrid AF asigură o viteză a focalizării automate mai mare față de cea a multor DSLR-uri profesionale, autofocusul cu detecția fazei în 179 puncte aducând rapid subiectul în focus, în timp ce detecția contrastului rafinează rapid focusul. În plus, A6000 permite realizarea de fotografii în rafală cu până la 11 cadre pe secundă, cu focalizare continuă. Vizorul electronic OLED Tru-Finder, cu ecran luminos, transformă încadrarea scenelor într-o plăcere. Acesta oferă o varietate de informații suplimentare utilizatorului, inclusiv setările pentru gradele de expunere și focalizare sau posibilitatea de previzualizare a scenelor.

#8 Sony Alpha ZV-E10 – Perfectă pentru călătorii

Sony Alpha ZV-E10 Camera Mirrorless pentru Vlogging 4K

 

 

Specificații cheie:

 

 Operațiuni de vlogging intuitive cu ecran tactil

 Montura E, compatibila cu peste 60 de obiective Sony

 Filmare 4K 30p / Full HD 120p

 Focalizare pe ochi in timp real

 Microfon directional si paravant incluse

 

 

Caracteristici:

 

  Permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă

  Imagini largi și dinamice

  Este suficient să apeși pe un singur buton pentru a activa și a dezactiva estomparea fundalului (bokeh)

  Senzorului de imagine mare

Sony ZV-E10 le permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă, utilizând obiectivul ideal pentru fiecare cadru pe care doresc să-l fotografieze. Gama largă de obiective compatibile din seria celor cu montură E de la Sony le permite astfel să-și aleagă obiectivul perfect pentru viziunea lor creativă unică. Perfectă pentru vloggingul de călătorie, combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video. Fără nicio setare, camera ZV-E10 poate urmări automat față și ochii pentru a menține o focalizare constantă, fără a se abate la alte subiecte. Când vrei să schimbi focalizarea, atingi monitorul LCD și camera va urmări subiectul pe care îl alegi cu ajutorul inteligenței artificiale, care stă la baza funcției de urmărire în timp real.

#9 Nikon Z 30 – Pentru entuziaști

Nikon Z 30

 

 

Specificații cheie:

  Senzor:  CMOS de 20,9 MP in format DX

 Video UHD 4K30p si Full HD 120p

  Ecran LCD TFT 3.0″

  Transmisiune live la 60p, Time-Lapse in camera

  Design optimizat pentru Vlogging

 

 

Caracteristici:

  Capacitate inregistrare video până la 125 de minute

  Microfon stereo incorporat

  Rezolutie Video – 4K

Depășiți limitele smartphone-ului și dați viață ideilor dumneavoastră de vlogging cu o calitate a imaginii de nivel superior, pentru a da strălucire conținutului realizat. Mic, capabil și foarte simplu de utilizat, Z 30 vă deschide spațiul pentru a crea cu mai multă lumină, mai multă putere și mai multă versatilitate. Acest aparat foto mirrorless este conceput pentru creatorii care au povești de împărtășit.

#10 Canon EOS 250D – Versatilitate și performanță

Canon EOS 250D Aparat Foto DSLR Kit cu Obiectiv EF-S 18-55mm IS STM Negru

 

Specificații cheie:

  Senzor CMOS 22.3 mm x 14.9 mm

  Low-Pass Filter incorporat/fixat

  Procesor DIGIC 8

ISO 100-25600

  LCD touchscreen 7.7 cm (3.0″)

 

Caracteristici:

  Canon Asistență Creativă

  Focalizare precisă

  Compact, dar inteligent

  Partajează cu prietenii

Având o carcasă uşoară şi compactă, uşor de manevrat, modelul EOS 250D este ideal pentru întreaga familie, care poate surprinde acum experienţe de viaţă în orice moment, oriunde. Interfaţa pentru utilizator ghidată facilitează şi ea utilizarea încă de la pornirea aparatului foto, cu ajutorul sfaturilor şi ideilor afişate pe ecran, care contribuie la obţinerea celor mai bune rezultate. De asemenea, utilizatorilor le va fi mai uşor acum să îşi surprindă experienţele într-un mod cât mai creativ, cu ajutorul funcţiei Canon Asistenţă Creativă, constând într-o serie de efecte, filtre şi instrumente de reglare a culorii ce pot fi aplicate pe fotografii la încadrare sau după realizarea unei fotografii.

Despre metoda de plată Oney

 

Plătește rapid și ușor în trei sau 4 rate folosind cardul tău de salariu!

  • Adaugi produsele dorite în coș
  • Alege opțiunea de plată 3x4x Oney
  • Apeși butonul trimite comanda
  • Pe pagina de plată Oney completezi datele solicitate

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Top 10 gadgeturi și accesorii sub 500 de lei în 2021
Cum alegi cele mai bune obiective pentru o cameră foto mirrorless?
Cum alegi trepiedul pentru aparatul foto

Suntem curioși, ce aparat ți-a atras atenția dintre cele menționate? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.