Nikon iese de pe piața aparatelor DSLR

Nikon se va retrage de pe piața aparatelor DSLR și își va concentra resursele pe producția de aparate mirrorless, potrivit unui raport de la Nikkei Asia.

Astfel, sfârșitul producției de aparate DSLR Nikon a sosit mai devreme decât era de așteptat, după ce a fost raportat anterior că aparatele cu montură F nu vor fi abandonate până în 2025. Dar Nikkei Asia susține că Nikon a ”pierdut” în fața smartphone-urilor. Pe viitor, Nikon își propune să lanseze produse cu caracteristici unice.

Raportul continuă spunând că gigantul japonez al aparatelor foto va continua producția și distribuția modelor DSLR existente, dar focusul se va îndrepta către aparatele mirrorless.

Nikon nici nu a confirmat, nici nu a infirmat acest raport. ”A existat un raport media cu privire la retragerea de către Nikon a dezvoltării SRL. Acest articol media este speculație și Nikon nu a făcut niciun anunț în acest sens”, scrie Nikon.

Abia luna trecută, Nikon a confirmat că modelele D5600 și D3500 au fost întrerupte și de când compania a lansat flagshipu-ul D6 SLR în iunie 2020, nu au fost lansate modele SLR noi. Compania a oprit dezvoltarea camerelor digitale compacte.

Un alt gigant al camerelor DSLR, Canon, a declarat că EOS-1D X Mark III ar putea fi ultima sa cameră DLR emblematică. CEO-ul companiei a spus la acea vreme că ”nevoile pieței se îndreaptă rapid către camerele mirrorless. Prin urmare, îndreptăm din ce în ce mai mult oamenii în acea direcție”, dar a sugerat că compania va continua să producă niște camere DSLR de nivel începător și mediu în viitor.

Sfârșitul unei ere

Nikon a luat naștere în 1917 și a adoptat numele companiei în 1946. A lansat primul său SLR în 1959 și a fost mult timp apreciat de fotografi profesioniști și jurnaliști. Și-a făcut un nume oferind alternative de calitate superioară la produsele germane, precum Leica, care a dominat cândva piața.

Când camerele mirrorless au început să devină populare, vânzările de DSLR Nikon au avut de suferit, dar de atunci a fost lansat Z9, care a fost cea mai vândută cameră profesională mirrorless în primul trimestru al anului 2022.

Nimeni nu spune că ar trebui să renunți la aparatele DSLR. Da, tehnologia mirrorless va avansa și acesta este cu siguranță viitorul. Cu toate acestea, dacă ești mulțumit de DSLR-ul tău și nu vezi rostul schimbării sistemelor, nu ar trebui să îți faci griji.

Chiar dacă Nikon și Canon nu vor mai produce în viitor aparate DSLR noi, te poți baza în continuare pe aparatul DSLR pe care îl deții și poți experimenta cu el.

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Ai putea fi fan Nikon pentru că...
Review Nikon D850 cu Alexander Lupascu
DSLR versus Mirrorless, între necesități și dorințe

Știre preluată de pe site-ul Petapixel

Tu care crezi că este viitorul aparatelor DSLR? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • De fapt au anunțat că nu mai dezvolta DSRL-uri noi, deci nu vor mai fi update-uri de generatie. Ce am înțeles că cele actuale vor fi disponibile și fabricate in continuare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.