Review Obiective Sigma i-Series pentru Sony mirrorless, cu Julius Paul

I-Series nu este o serie nouă de obiective Sigma, ci este o variantă reinterpretată a seriei Contemporary. Practic avem de a face cu obiective premium cu focală fixă, însă într-o manieră mult mai compactă. Chiar dacă aceste obiective au o dimensiune și o greutate mai mare, Sigma nu a dorit să facă niciun compromis când a venit vorba de calitatea imaginii. Și da, din punctul acesta de vedere este incredibil cât de sharp sunt imaginile chiar și la diafragmă 1.4. Obiectivele iSeries au fost proiectate pentru a fi folosite pe mirrorless, și atenție, toate sunt compatibile Full Frame, deci ar trebui ca autofocusul să fie mult mai bun ca și pe obiectivele Sigma mai vech dedicate pentru DSLR.

Julius Paul a testat 4 din cele 7 obiective din această serie (24mm f2, 65mm f2, 90mm f2.8, 24mm f.35). Aflăm astfel cum se comportă aceste obiective din punct de vedere al contrastului, aberațiilor cromatice, sharpness-ului și autofocusului. 

Obiectivele Sigma I-series

Aspect și specificații

Toate obiectivele beneficiază de o construcție metalică, foarte robustă, lucru care îți dă senzația ca ai în mână un obiectiv premium. Inclusiv inelele de focus și de diafragmă sunt metalice.

Spre deosebire de seria ART, avem acest inel pentru schimbat diagrama. Dacă îl punem în modul A, atunci schimbăm diafragma de la roțita de pe cameră, iar dacă dorim să o schimbăm de pe obiectiv, pur și simplu învârtim de acest inel.  

Dacă la seria ART putem mișca mecanic grupul de lentile pentru focus, chiar și cu aparatul foto oprit, la i-Series treaba asta este dinamică. Adică dacă învârtim încet inelul avem o cursă mai lungă de focus, iar dacă îl învârtim repede, cursa va fi mai scurtă. Parasolarele sunt de foarte bună calitate, metalice. Un lucru inovator e că în pachet găsim, pe lângă capacul frontal de plastic și unul metalic care se așează cu magnet.

Curios să afli mai multe despre aceste obiective? Urmărește videoclipul de mai jos!

Concluzie

. Trebuie să recunosc că am fost impresionat. Chiar dacă este o gamă foarte compactă și diafragmele nu sunt cele mai deschise, construcția metalică alături performanțele optice și de autofocus fac din aceste obiective Sigma o variantă de luat în considerare. Dacă sunteți fotografi de evenimente și aveți un buget mai limitat, puteți să vă achiziționați aceste obiective. Sunt compacte, rapide la autofocus și le veți putea folosi în majoritatea situațiilor. La fel, dacă fotografiați pesaj sau stradă sunt ideale. Ușor de transportat când mergeți pe munte sau în concediu, nu atrag atenția și sunt foarte rezistente. Dacă sunteți videografi și nu vă deranjează impedimentele spuse mai devreme, cum ar fi dimensiunile diferite de filtru, diferențele de greutate și lipsa inelului cursiv de diafragmă, eu zic că trebuie să le luați în considerare. Vă puteți face o trusă frumușică pentru evenimente cu un buget mai mic. Iar dacă oricum filmați tot timpul cu diafragme gen 2.8 sau mai închise, i-Series este pentru voi.

Julius Paul

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.