Review Obiective Sigma i-Series pentru Sony mirrorless, cu Julius Paul
- F64
- 4minutes read
I-Series nu este o serie nouă de obiective Sigma, ci este o variantă reinterpretată a seriei Contemporary. Practic avem de a face cu obiective premium cu focală fixă, însă într-o manieră mult mai compactă. Chiar dacă aceste obiective au o dimensiune și o greutate mai mare, Sigma nu a dorit să facă niciun compromis când a venit vorba de calitatea imaginii. Și da, din punctul acesta de vedere este incredibil cât de sharp sunt imaginile chiar și la diafragmă 1.4. Obiectivele iSeries au fost proiectate pentru a fi folosite pe mirrorless, și atenție, toate sunt compatibile Full Frame, deci ar trebui ca autofocusul să fie mult mai bun ca și pe obiectivele Sigma mai vech dedicate pentru DSLR.
Julius Paul a testat 4 din cele 7 obiective din această serie (24mm f2, 65mm f2, 90mm f2.8, 24mm f.35). Aflăm astfel cum se comportă aceste obiective din punct de vedere al contrastului, aberațiilor cromatice, sharpness-ului și autofocusului.
Obiectivele Sigma I-series
Aspect și specificații
Toate obiectivele beneficiază de o construcție metalică, foarte robustă, lucru care îți dă senzația ca ai în mână un obiectiv premium. Inclusiv inelele de focus și de diafragmă sunt metalice.
Spre deosebire de seria ART, avem acest inel pentru schimbat diagrama. Dacă îl punem în modul A, atunci schimbăm diafragma de la roțita de pe cameră, iar dacă dorim să o schimbăm de pe obiectiv, pur și simplu învârtim de acest inel.
Dacă la seria ART putem mișca mecanic grupul de lentile pentru focus, chiar și cu aparatul foto oprit, la i-Series treaba asta este dinamică. Adică dacă învârtim încet inelul avem o cursă mai lungă de focus, iar dacă îl învârtim repede, cursa va fi mai scurtă. Parasolarele sunt de foarte bună calitate, metalice. Un lucru inovator e că în pachet găsim, pe lângă capacul frontal de plastic și unul metalic care se așează cu magnet.
Curios să afli mai multe despre aceste obiective? Urmărește videoclipul de mai jos!
Concluzie
. Trebuie să recunosc că am fost impresionat. Chiar dacă este o gamă foarte compactă și diafragmele nu sunt cele mai deschise, construcția metalică alături performanțele optice și de autofocus fac din aceste obiective Sigma o variantă de luat în considerare. Dacă sunteți fotografi de evenimente și aveți un buget mai limitat, puteți să vă achiziționați aceste obiective. Sunt compacte, rapide la autofocus și le veți putea folosi în majoritatea situațiilor. La fel, dacă fotografiați pesaj sau stradă sunt ideale. Ușor de transportat când mergeți pe munte sau în concediu, nu atrag atenția și sunt foarte rezistente. Dacă sunteți videografi și nu vă deranjează impedimentele spuse mai devreme, cum ar fi dimensiunile diferite de filtru, diferențele de greutate și lipsa inelului cursiv de diafragmă, eu zic că trebuie să le luați în considerare. Vă puteți face o trusă frumușică pentru evenimente cu un buget mai mic. Iar dacă oricum filmați tot timpul cu diafragme gen 2.8 sau mai închise, i-Series este pentru voi.