Sigma lansează obiectivul SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OSS Sports

Singurul obiectiv cu zoom de 60-600 mm, capabil să surprindă orice moment de la un unghi standard la un unghi ultra-tele.

Funcționalități multiple și construcție solidă conform gamei Sports | SIGMA

Primul și singurul ultra teleobiectiv cu zoom 10x din lume dedicat aparatele mirrorless, disponibil acum de la SIGMA.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports este un  ultra-tele obiectiv cu zoom, foarte performant, exclusiv pentru camerele full-frame mirrorless, cu o distanță focală unică de 10x. Cel mai recent design optic oferă performanțe optice ridicate pe toată gama de zoom, în pofida zoom-ului de 10x, ceea ce îl face capabil să surprindă orice situație la o înaltă rezoluție. Noul motor liniar „HLA (High-response Linear Actuator)” oferă o focalizare automată fără precedent, rapidă și precisă. În plus, algoritmul nou dezvoltat „OS2” permite stabilizarea imaginii cu pana la 7 trepte la capătul larg și 6 trepte la capătul tele. Desigur, este echipat și cu Zoom Dual Action, structură rezistentă la praf și stropire, precum și o multitudine de funcții și specificații personalizabile, conform liniei Sports SIGMA, pentru a răspunde nevoilor diverselor medii și situații de fotografiere. Cu numeroasele sale caracteristici și performanța optică stelară, acest obiectiv surprinde momentul cu un dinamism de neegalat. 

60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports este un obiectiv unic cu un zoom impresionant, cu un raport de magnificare excelent ce combina calitatea ridicată a imaginii cu mobilitatea. 

Caracteristici cheie

Singurul obiectiv cu zoom de 60-600 mm, capabil sa surprindă orice moment, de la un unghi de cuprindere normal la unul ultra-tele.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports este un ultra-teleobiectiv cu zoom 10x pentru camerele full-frame mirrorless care acoperă o gamă de zoom de 60mm la 600mm, disponibilă doar de la SIGMA. Permite utilizatorilor să surprindă perfect scene de la prim-planuri până la fotografii la distanță îndepărtată, fără a schimba obiectivul, chiar și în situații dificile, cum ar fi spectacolele aeriene sau evenimentele sportive profesionale.

Performanță optică ridicată si constantă pe toată gama de zoom

SIGMA a folosit cel mai recent design optic pentru a corecta eficient aberațiile cromatice care tind să apară în intervalul ultra-tele folosind o varietate de materiale de înaltă calitate, inclusiv elemente de sticlă FLD și SLD. Obiectivul este capabil să surprindă fiecare moment cu o calitate ridicată a imaginii fără compromisuri în intervalul unic de distanțe focale de 60-600 mm.

Distanța minimă de focalizare este de 45 cm la capătul larg, iar la distanța focală de 200 mm, obiectivul oferă un raport de mărire maxim de 1:2,4, permițând utilizatorilor să beneficieze și de calitățile macro, beneficiu ce crește versatilitatea obiectivului

AF de mare viteză datorită motorului nou dezvoltat „HLA”, pregătit pentru a surprinde momentul decisiv

Autofocusul de pe SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports folosește motorul liniar nou dezvoltat „HLA (High-response liniar actuator)”. Acest motor avansat liniar de mare putere și controlul electronic realizează o focalizare automată silențioasă, cu o viteză mare și o precizie ridicată, de neegalat. Noul motor permite, de asemenea, și o precizie ridicată a focalizării continue cu urmarire pe subiect, asigurând că momentul decisiv nu este ratat în fotografia sportivă și în orice altă situație în care subiecții sunt în mișcare, de la autovehicule la păsări în zbor.

Algoritm de stabilizare nou dezvoltat „OS2” cu capacitate mare de compensare de până la 7 trepte.

Funcția OS (Optical Stabilizer) folosește algoritmul SIGMA nou dezvoltat „OS2 . Noul algoritm îmbunătățește semnificativ performanța de stabilizare a imaginii, cu 7 trepte la capătul larg și 6 trepte la capătul tele. Această facilitate permite obiectivului să surprindă momente unice și dinamice, clare și detaliate. 

Sistemul de stabilizare al obiectivului operează in doua moduri: Modul 1 este potrivit pentru fotografierea generală, iar Modul 2 este cel mai potrivit pentru fotografierea de tip „panning” , de exemplu pentru sporturile cu motor și în alte situații dinamice. În Modul 2, un senzor de accelerație combinat cu sistemul de operare inteligent SIGMA, un algoritm special conceput pentru fotografii de tip „panning”, permit o stabilizare eficientă a imaginii chiar și atunci când camera este mișcată pe verticală sau în diagonală, indiferent de orientarea orizontală și verticală a obiectivului. Rezultă că mișcarea subiectului poate fi redata fără a pierde efectul de „panning”.

Construit din materiale variate, pentru o rezistenta sporita și greutate redusă.

Obiectivul are o construcție din mai multe materiale, cum ar fi magneziu, CFRP *1 și TSC *2 , acestea fiind aranjate optim în funcție de caracteristicile lor. Ca rezultat, corpul obiectivului este mai ușor, păstrând în același timp aceeași robustețe ca modelele anterioare, oferind astfel o rezistență ridicată într-o varietate de scene și aplicații.

Zoom cu acțiune dublă pentru operare facilă

Obiectivul are mecanism de zoom cu acțiune dublă, permițând utilizatorilor să folosească atât operarea zoom-ului prin rotirea inelului, cât și operarea zoom-ului direct prin tragerea sau impingerea părții frontale a obiectivului. Facilitate ce permite operarea precisă și rapidă în orice situație dată.

Structură rezistentă la praf și stropire pentru siguranță sporită în orice mediu.

Montura, inelul de focalizare manuală, inelul de zoom, comutatoarele, și panoul central sunt toate rezistente la praf și stropire * ,pentru a preveni pătrunderea prafului și murdăriei în obiectiv. În plus, elementul frontal al obiectivului are o acoperire care respinge apa și uleiul pentru a facilita întreținerea atunci când picăturile de apă sau praful aderă pe lentilă.

Versatilitate ridicată și calitate excepțională a construcție conform standardului SPORTS.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS | Sports este echipat cu caracteristici importante, conform standardului liniei SIGMA Sports – obiectiv cu portabilitate și înaltă performanță. Realizat în unica fabrica SIGMA din Aizu, Japonia, obiectivul prezintă o calitate excepțională a construcție care combină robustețea cu caracterul practic și un nivel ridicat de precizie în fiecare detaliu.

Funcții personalizabile

Echipat cu un limitator de focalizare, obiectivul permite utilizatorilor să limiteze intervalul de focalizare în timpul AF atunci când este necesar, permițând o focalizare rapidă și precisă.

În plus, obiectivul are trei butoane AFL * ce li se pot atribui functii prin intermediul camerei. Butoanele AFL sunt ușor de utilizat, indiferent de modul în care este orientată camera sau de ce setări sunt utilizate.

Pentru versiunea L-Mount, SIGMA USB DOCK UD-11 poate fi folosit pentru a seta funcționarea sistemului de operare sau intervalul de limitare a focalizării pentru comutatorul „ Custom Mode switch” .

Suport interschimbabil pentru trepied

Corpul obiectivului încorporează un suport de trepied din aliaj de magneziu compatibil Arca Swiss. Talpa poate fi îndepărtată și înlocuită cu alte placute pentru trepied (vândute separat) sau se poate atașat la un monopied, permițând o multitudine de variante de utilizare.

Fotografii realizate cu acest obiectiv

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Daca este montat si cu montura Z pt.aparatele Nikon seria Z, care este pretul obiectivului?

    • Salutare Iosif, prețul obiectivului nu se schimbă, însă vei avea nevoie de un adaptor care să facă conexiunea dintre montura aparatului și cea a obiectivului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.