Sigma lansează obiectivele 20mm și 24mm F1.4 Art

Sigma anunță lansarea obiectivelor SIGMA 24mm F1.4 DG DN și SIGMA 20mm F1.4, obiective ideale pentru astrofotografie. Care sunt punctele forte ale acestor două obiective?

  • Cele mai înalte performanțe optice, de nivel superior.
  • Concepute pentru rezultate perfecte chiar și în cele mai solicitante condiții
  • Calitate superbă a construcției și finisaje premium atent realizate
  • Unghi larg de cuprindere și performanță optică la nivel de astrofotografie.
  • O gamă largă de funcții utile

Puterea uimitoare a obiectivului din seria Art într-un corp compact: Explorați cu SIGMA potențialul versatil al unui obiectiv „24mm F1.4”

Dispunând de o deschidere maximă foarte mare de F1.4, suprimarea remarcabilă a aberațiilor optice, precum și o multitudine de caracteristici bine gândite, SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art le permite fotografilor să capteze cu ușurință imagini uluitor de clare chiar și în cele mai exigente condiții de iluminare. Unghiul de cuprindere versatil de 24mm și luminozitatea debordantă a diafragmei maxime F1.4 fac din acest obiectiv alegerea perfectă pentru toate situațiile posibile, de la instantanee ocazional realizate în interior până la fotografii de arhitectură și chiar astrofotografie de noapte. Calitatea remarcabilă a imaginii obținută prin designul optic pentru mirrorles și utilizarea optimă a fiecărui element de sticlă și parti componente au dus la o suprimare completă a aberațiilor optice, cum ar fi coma sagitala, pentru a asigura performanțe de vârf pe toată suprafața imaginii, totul intr-un corp compact și ușor. Caracteristici suplimentare, cum ar fi filetul frontal pt filtre, suportul pentru filtru din spatele obiectivului și butoanele utile, cum ar fi comutatorul MFL (Manual Focus Lock) nou introdus, extind și mai mult posibilitățile și versatilitatea obiectivului. SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art îți oferă plăcerea de a folosi unu obiectiv de astrofotografie în situațiile de zi cu zi.

Caracteristici cheie

Unghi larg de cuprindere și performanță optică la nivel de astrofotografie.

Performanța optică fantastică a SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art este oferită de aranjarea optimă a celor 17 elemente în 14 grupuri, inclusiv două elemente FLD, una SLD și patru elemente asferice din sticlă. Suprimarea cu succes a aberațiilor optice, cum ar fi coma sagitală, care nu poate fi corectată de cameră, contribuie la capacitățile de reproducere clară și precisă a punctelor luminoase din lateralul cadrului. Alte efecte inestetice, cum ar fi „ghosting-ul” sau flare-ul sunt minimizate prin designul optic de ultimă generație, iar utilizarea super multi-stratului și a acoperirii nanoporoase (NPC) permite ca SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art să ofere un impact vizual remarcant chiar și în condiții de iluminare din spate și aproape de deschiderea maximă a diafragmei. Capacitatea sa de a reda imagini curate și clare în orice situație face ca acest obiectiv să fie ideal pentru utilizarea de zi cu zi, precum și pentru genuri fotografice solicitante din punct de vedere tehnic, cum ar fi fotografia astro, peisajului și arhitecturii. Experimentați bucuria pe care vi-l oferă unul dintre cele mai versatile obiective din gama SIGMA Art F1.4.

Incredibil de compact pentru un obiectiv cu deschidere mare F1.4 și distantă focală de 24mm.

SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art oferă performanță optică stelara într-un corp compact, portabil și ușor de utilizat. Datorită poziționării optime a fiecărei piese, utilizării elementelor complexe de sticlă asferică, libertății oferite de distanța scurtă din spate a monturii și luptei acerbe pentru fiecare gram în plus, obiectivul are o dimensiune și o greutate uimitor de mica, în ciuda unghiului larg de cuprindere și deschiderii de diafragmă mare, fără a compromite calitățile optice. Datorită dimensiunilor sale mici, 24mm F1.4 DG DN | Art este ușor și convenabil de utilizat în orice situație, de la fotografia de călătorie și de stradă până la fotografia de noapte. Unghiul larg de cuprindere al distanței focale de 24 mm facilitează introducerea unei zone mari de fotografiere fără a pierde atenția de la subiect– ideal pentru portrete individuale sau de grup și pentru fotografia documentară. SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art deschide noi oportunități pentru cei ce apreciază performanța optică ridicată, versatilitatea și comoditatea, de la fotografii profesioniști la utilizatorii care sunt novici în utilizarea unui obiectiv ultra wide.

Calitate superbă a construcției cu o gamă largă de funcții utile

SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art este echipat atât cu un filet frontal pentru filtre, cât și cu un suport pentru filtre pozitionat pe montura, precum și cu un nou comutator MFL, ce dezactivează inelul de focalizare pentru a preveni modificările accidentale, care va fi deosebit de util atunci când fotografiați stelele pe timp de noapte. Structura rezistentă la praf și stropire *1 a obiectivului și stratul protector împotriva apei și uleiului a elementului frontal vor menține obiectivul în siguranță și funcțional chiar și în timpul fotografierii în medii mai dure. Caracteristici bine gândite, cum ar fi un comutator pentru modul de focalizare, un buton AFL configurabil *2 și comutatorul de blocare a inelului diafragmei pentru a preveni modificările accidentale, îmbunătățesc și mai mult natura intuitivă și flexibilă a obiectivului. Parasolarul de tip petala are un mecanism de blocare pentru a preveni desfacerea accidentală. Videografii vor aprecia în special focalizarea automată rapidă, dar silențioasă, pusă la punct de un motor „stepping” și comutatorul cu clic de pe inelul diafragmei, care permite un control fluid al diafragmei.

Cu performanța sa optică excepțională și calitatea superbă a construcției, SIGMA 24mm F1.4 DG DN | Art este rezultatul suprem al efortului și al căutării continue a perfecțiunii. 

Fotografii realizate cu acest obiectiv

SIGMA 20mm F1.4 DG DN - Obiectivul suprem pentru astrofotografie

Calitate optică remarcabilă și o gamă de caracteristici remarcabile- Obiectivul suprem pentru astrofotografie inspirat de la pionierul 20mm F1.4

Obiectivele cu deschiderea de diafragma F1.4 sunt reprezentate de linia SIGMA Art, care urmărește cea mai înaltă performanță optică și design premium. SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art este o versiunea mirrorless a obiectivului  SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art; este singurul și unicul obiectiv cu aceasta specificatie, deschidere a diafragmei de F1.4, la distanță focală wide de 20mm. Acest obiectiv oferă fotografilor performanțe optice copleșitoare și un potențial nelimitat pentru creativitate in realizarea fotografiilor cu unghi ultra-larg, la o dimensiune fizică compactă. Luminozitatea excepțională F1.4 și claritatea uluitoare pe întreaga imagine, chiar și la deschiderea maximă, fac din acest obiectiv alegerea supremă pentru astrofotografie. În întunericul nopții și focalizat la infinit, 20 mm F1.4 DG DN | Art surprinde stelele de pe cer ca puncte clare și precise de lumină. Designul optic de ultimă generație și elementul frontal din sticlă asferică mare cu două fețe, de înaltă precizie, au făcut posibilă adăugarea unui filet frontal pentru filtre, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța optică sau dimensiunea. Adăugarea altor caracteristici remarcante, cum ar fi un suport pt filtre pe montura din spatele obiectivului și o varietate de comutatoare utile, a facut să creasca și mai mult posibilitățile creative și ușurința de utilizare a obiectivului. Claritatea sa incredibilă și diafragma extrem de luminoasa, împreună cu sasiul compact și caracteristicile avansate, fac ca SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art să fie obiectivul suprem pentru astrofotografie și un însoțitor ideal pentru orice situație solicitantă din punct de vedere fotografic.

Caracteristici cheie

Cele mai înalte performanțe optice, de nivel superior

SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art oferă rezultate excepțional de detaliate, care satisfac cu ușurință cerințele ridicate ale fotografiei profesionale și ale altor aplicații de vârf. Cu 17 elemente de sticlă dispuse în 15 grupuri, inclusiv două elemente SLD, trei elemente asferice de sticlă și cel mai mare element de sticlă asferică cu două fețe din istoria SIGMA, 20 mm F1.4 DG DN | Art suprimă riguros diverse aberații optice, cum ar fi cele de tip coma sagitală sau distorsiune a imaginii, pentru a produce imagini foarte detaliate, cu o claritate și o acuratețe excepțională, de la centru până la cele mai îndepărtate colțuri, permițând fotografilor să folosească întregul câmp vizual oferit de unghiul de cuprindere ultra larg. Acest obiectiv suprem pentru astrofotografie este punctul culminant al tehnologiei de fabricație de neegalat a singurei fabrici de producție SIGMA din Aizu, Japonia, precum și încununarea cunoștințelor și experienței companiei în fabricarea obiectivelor cu unghi larg cu deschidere mare, cum ar fi SIGMA 20mm F1.4 DG. HSM | Art, SIGMA 14mm F1.8 DG HSM | Art și SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art.

Conceput pentru rezultate perfecte chiar și în cele mai solicitante condiții

Designul remarcabil și capabilitățile de producție de înaltă precizie ale SIGMA au făcut posibilă echiparea obiectivului SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art cu filet frontal pt filtre, în ciuda deschiderii sale foarte mari F1.4 și a unghiului de cuprindere ultra-larg de 20 mm. Obiectivul vine, de asemenea, cu un suport pentru filtre prevăzut în spatele obiectivului, pe montura, oferind fotografilor libertatea de a combina mai multe filtre și a le permite să fotografieze într-o mai mare varietate de situații, pentru un potențial creativ aproape nelimitat la un unghi de cuprindere ultra-larg; de exemplu, folosind un filtru frontal, pentru a reduce poluarea luminoasa, și un filtru soft în spatele monturii, se pot realiza fotografii impresionante cu peisaje de noapte și cerul plin de stele. Noul comutator MFL (Manual Focus Lock) permite dezactivarea inelului de focalizare facilitând concentrarea asupra fotografierii fără a mai avea grijă cu privire la modificarea accidentală a distanței de focalizare. În plus, obiectivul este echipat cu un manson ce permite atasarea dispozitivelor pentru încălzire, ceea ce înseamnă că încălzitoarele lentilelor, utilizate pentru a preveni condensul intern pe măsură ce temperatura scade la sesiunile de noapte mai lungi, vor rămâne bine atașate de cilindru, fără a ieși în imagine și a provoca vignetare inestetică. Cu rezoluția sa optică remarcată și gama sa completă de caracteristici utile, în ciuda corpului său compact și ușor, SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art este alegerea supremă atunci când fotografiați cerul înstelat.

Calitate superbă a construcției și atenție fără compromis la detalii

Structura sa rezistentă la praf și stropire și stratul rezistent la apă și ulei de pe elementul frontal de sticlă fac ca SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art să fie sigur de utilizat în timpul sesiunilor mai lungi în aer liber, în special pe timpul nopții. Caracteristicile bine gândite, cum ar fi un comutator pentru modul de focalizare, un buton AFL și un comutator de blocare a inelului diafragmei, îmbunătățesc gradul de utilizare al obiectivului. Exista un comutator pentru diafragma ce poate fi setat pe comutare lină, funcție foarte apreciata de videografi deoarece se poate schimba fără sunet deschiderea diafragmei, sau comutatorul se poate seta pe click, funcție foarte utilă fotografilor deoarece percep activ schimbarea diafragmei. Corpul robust este construit dintr-o combinație de aluminiu și compozit termic stabil (TSC), oferindu-i un finisaj elegant, iar parasolarul inclus în formă de petală este echipat cu un mecanism de blocare pentru a-l menține fixat în siguranță pe obiectiv, iar zona de prindere cauciucata face ca atașarea și detașarea parasolarului sa fie un proces rapid și ușor. Fabricat în Japonia cu o abordare fără compromisuri la detalii, SIGMA 20mm F1.4 DG DN | Art oferă fotografilor o experiență excepțională cu rezultate de vârf chiar și în cele mai dificile condiții, datorită performanței sale optice remarcabile, calității excepționale a construcției perfecte pentru uz profesional, ergonomiei uimitoare și precise și a unei game de caracteristici utile.

Fotografii realizate cu acest obiectiv

produse recomandate

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.