Sigma lansează obiectivul SIGMA 20mm F2 DG DN

Performanța optică excepțională și calitatea ridicată a construcției oferă fotografilor bucuria de a crea imagini – vă prezentăm noul SIGMA 20mm F2 DG DN  | Contemporary din Seria I cu un unghi ultra-larg de cuprindere.

Noul obiectiv premium cu focală fixă, proiectat exclusiv pentru aparatele full frame mirrorless, este recent lansat și se adaugă celebrei Seriei I, deja în creștere, combinând o deschidere maximă a diafragmei, foarte luminoasă de F2, o distanță focală ultra-largă de 20 mm și o performanță optică uimitoare. Obiectivul iese în evidentă cu dimensiunile sale foarte reduse, cântărind doar 370 g și măsurând doar 72,4 mm lungime*, rezultând o optică extrem de practică, suficient de portabilă pentru fotografierea de zi cu zi. Este ideal pentru peisaje, portrete cu unghi larg, nunți și fotografie de interior, si și este de asemenea foarte potrivit pentru astrofotografie, datorită aberației optice de tipul comă sagitală foarte bine controlată. Este al patrulea obiectiv din Seria I cu o diafragmă F2, alăturându-se obiectivelor de 24 mm, 35 mm și 65 mm, care împreună formează un set potrivit de obiective pentru utilizatorii de montură L și Sony E.

În mod remarcabil, 20 mm F2 DG DN | Contemporary este aproape identic ca dimensiune și greutate cu obiectul din aceeași gamă compactă a Seriei I, Sigma 24mm F2 DG DN. Un design elegant, integral din metal, cu un capac magnetic pentru obiectiv specific Seriei I, un inel de diafragmă manual și o calitate excepțională a construcției, însemnă că utilizarea acestui obiectiv este o experiență extrem de intuitivă și satisfăcătoare, făcând procesul de fotografiere și mai plăcut. Acest obiectiv fix, calitativ și atrăgător din Seria I, SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary surprinde esența Seriei I, aducând un nou nivel de experiență pentru utilizatori- plăcerea de a deține și de a folosi un obiectiv.

Caracteristici cheie

#1 Seria I |O nouă experiență fotografică „ Premium Compact Primes ” pentru utilizatorii mirrorless

Seria SIGMA I dispune de obiective compatibile cu camerele mirrorless full-frame, ce aduce o valoare în plus acestor sisteme. Combinația dintre performanța optică superbă și dimensiunile reduse, ce este perfect potrivită pentru camerele moderne mirrorless mai mici și mai ușoare, vă va oferi noi oportunități pentru o fotografie perfectă.

SIGMA este conștientă de faptul că in viața de zi cu zi avem o gamă largă de opțiuni pentru fotografiere, în special odată cu creșterea gradului de popularitate al telefoanelor mobile. Dar cum mulți fotografi caută ceva mai mult decât a surprinde niște imagini, atunci când aleg să dețină o cameră și un obiectiv, obiectivele din seria I oferă combinația supremă de performanță optică superbă, utilizare remarcabilă și dimensiuni reduse pentru a îndeplini toate dorințele.

Excelența SIGMA în tehnologiile de dezvoltare și procesare a fost acumulată încă de la înființarea sa în 1961 și a devenit mai sofisticată odată cu introducerea SIGMA Global Vision în 2012. Cu această expertiză, SIGMA s-a gândit cu  atenție la modul în care fotografii se folosesc și se bucură de obiectivele lor, inclusiv de designul optic, funcționalitatea avansată, calitatea construcției și experiența la atingere și utilizare, și întrunind toate aceste cerințe, au creat Seria I.

#2 Noi standarde de performanță optică pentru linia Contemporary

20mm F2 DG DN | Contemporary atinge cel mai înalt nivel de performanță optică chiar și la cea mai mare deschidere a diafragmei de F2, de la centrul imaginii până la margini. Bazat pe cea mai recentă tehnologie de design optic, construcția obiectivului  include trei elemente de lentile asferice turnate din sticlă de înaltă precizie, un element SLD și un element FLD pentru a suprima o serie de aberații optice. Rezultatul este o imagine cu contrast ridicat și clar chiar și în colțurile extreme ale cadrului. Prin designul optic conceput pentru corectarea aberatiei optice de tip comă sagitală, care este dificil de corectat în post-procesare, s-a obținut o reproducere precisă a punctelor de lumină foarte strălucitoare. Aceasta performantă oferă, de asemenea, rezultate extrem de detaliate pe întreaga imagine, ceea ce este deosebit de important pentru fotografia cu cerul nocturn.

Designul optic al obiectivului, precum și tratamentul multi-strat și stratul nanoporos (NPC), asigură rezistentă crescută contra flare-ului si al efectului de tip “ghosting” chiar și atunci când fotografiați în surse de lumină puternică. Acest aspect facilitează fotografierea cu subiecte iluminate din spate și vă ajută să obțineți totuși rezultate uimitoare, cu contrast ridicat.

#3 Calitate excepțională a construcției Seriei I într-un corp compact.

Toate obiectivele din Seria I au o construcție din metal. Piesele din aluminiu tăiate cu precizie nu numai că oferă corpului un finisaj premium și elegant, dar oferă o durabilitate superbă care îmbunătățește calitatea întregului produs. Materialele metalice sunt, de asemenea, utilizate în structurile interne și se continuă cu inelele exterioare pentru o rezistență sporită. Aceste componente de înaltă precizie realizate cu tehnologia de vârf a prelucrării metalelor SIGMA sunt, de asemenea, utilizate în gama de lentile “CINE” SIGMA pentru videografii profesioniști și oferă o senzație tactilă, ergonomică,  uimitoare ce face ca obiectivul să fie o plăcere în utilizare.

 Inelul exterior, cuprins intre inelul de focalizare și inelul de diafragmă, are finisaj sablat fin, care este, de asemenea, utilizat pentru cilindrul din spate al liniei Art. Aceast finisaj servește și ca o suprafață aderentă pentru degete atunci când atașați sau detașați obiectivul.

Caracteristici suplimentare

 • Construcția obiectivului: 13 elemente în 11 grupuri, un element FLD, un element SLD și trei elemente de lentilă asferică
 • Sistem de focalizare intern
 • Compatibil cu autofocus de mare viteză.
 • Motor “stepping”
 • Compatibil cu corectarea aberației din cameră
 • Suport DMF și AF+MF
 • Acoperire strat nanoporos
 • Acoperire super multi-strat
 • Inel de diafragmă
 • Comutator mod de focalizare
 • Parasolar tip petală(LH656-03
 • Capac magnetic din metal(LCF62-01M)
 • Montură cu structura rezistenta la praf si stropire
 • Suport pentru comutare setare inel de focalizare intre liniar și neliniar (numai pentru montura L)
 • Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (se vinde separat / numai pentru montura L)
 • Proiectat pentru a minimiza flare-ul și efectul de “ghosting”.
 • Fiecare obiectiv este supus sistemului de măsurare MTF al SIGMA.
 • Diafragmă rotunjită cu 9 lamele.
 • Montură din alamă durabilă
 • Realizat manual cu măiestrie „Made in Japan”

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Un altfel de review – Panasonic Lumix S5 și obiectivele Sigma Art
Sigma Art 105mm f1.4 – Obiectivul perfect pentru portrete și cadre de poveste, cu Adalia Fedur
Este Sigma 24-70mm F2.8 DG DN un obiectiv pentru tine?

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.