Sigma lansează obiectivul 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary combină calitatea optică excepțională, o diafragmă luminoasa constantă F2.8 și un corp robust și ușor, deschizând noi posibilități pentru utilizatorii de aparatură mirrorless cu montură Sony E și L-Mount ce au nevoie de rezultate profesionale, totul într-un pachet compact.

Cu o excelentă corecție a curburii de câmp, 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary este capabil să atingă o claritate excepțională dintr-o margine în altă, ce este esențială pentru majoritatea fotografiilor cu unghi larg. Are cinci elemente FLD și patru elemente cu lentile asferice pentru a asigura o calitate optimă a imaginii cu aberații optice minime. Obiectivul are un mecanism interior de zoom, ce menține lungimea totală constantă pe toată gama de zoom și face ca obiectivul să se simtă echilibrat în mână. Zoomul interior înseamnă, de asemenea, că centrul de greutate al obiectivului rămâne destul de constant, deci este perfect pentru utilizare cu un gimbal. Filetul frontal permite atasare filtrelor de 72mm, foarte folositor pentru fotografii profesioniști.

Obiectivul beneficiază de un corp extrem de compact, cântărind doar 450 g și măsurând doar 100,6 mm lungime*, ceea ce îl face un obiectiv extrem de practic, suficient de portabil pentru fotografierea de zi cu zi. Este deosebit de ofertant pentru fotografie de peisaj, de nuntă și de călătorie, acolo unde este nevoie să transporți trusa foto pe o perioadă lungă de timp.

Ușor, versatil și extrem de capabil, SIGMA 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary oferă fotografilor libertate deplină pentru a crea fotografii cu unghi larg de cuprindere.

Caracteristici cheie

Performanță optică fără compromis într-un corp compact

Optimizat cu cea mai recentă tehnologie de design optic, 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary dispune de o optică de înaltă performanță care oferă o calitate excepțională a imaginii, în ciuda dimensiunilor sale compacte. Cele două lentile asferice cu diametru mare și cinci elemente de sticlă FLD aranjate ideal (ale căror caracteristici sunt asemanătoare cu cele de fluorit) mențin obiectivul ușor și compact, în acelasi timp eliminând eficient aberațiile cromatice laterale și longitudinale ce diminuează adesea calitatea imaginii obiectivelor ultra wide obișnuite. Obiectivul permite, de asemenea, comunicarea eficientă cu aparatul de fotografiat, trimițând informații ce sunt necesare corecțiilor digitale din aparat, ce are ca rezultat imagini de o calitate excepțională și un corp cu dimensiuni reduse. 

O diafragmă constantă F2.8 oferă o adâncime mică de câmp cu un blur semnificativ, ceea ce este util în special atunci când fotografiați prim-planuri. Bokeh-ul este uniform, delicat și circular datorită celor nouă lamele rotunjite ale diafragmei, ceea ce înseamnă că fundalul nu distrage niciodată atenția de la subiectul focalizat.

SIGMA a luat, de asemenea, măsuri suplimentare pentru a contracara fenomenul de „ghosting” și flare , ce este cauzat de reflexiile din interiorul corpului. Acoperirea super multi-strat asigură că 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary oferă rezultate extraordinare, cu contrast ridicat, chiar și în cele mai dificile condiții de iluminare din spate.

Design compact și minimalist pentru o libertate deplină

Noul 16-28mm are încorporat un filet frontal, ce permite atașarea mai ușoară a filtrelor de densitate neutră și polarizare. Această facilitate este utilă în special pentru fotografi de peisaj și videografi.

Prin utilizarea unui motor de tip „stepping” pentru controlul AF, focalizarea automată a 16-28mm F2.8 DG DN | Contemporary este atât rapidă, cât și silențios, ceea ce îl face ideal pentru fotografierea și filmarea în medii fără zgomot.

Mecanismul interior de zoom permite obiectivului să mențină aceeași lungime pe toată gama de zoom și aproape fără nicio schimbare a punctului său de echilibru. Stabilitatea rezultată va fi apreciată de oricine dorește să folosească obiectivul cu un gimbal sau pentru filmări video din mână sau în stil vlog. Mecanismul interior de zoom contribuie, de asemenea, foarte mult la dimensiunile fizice favorabile ale obiectivului: la o lungime de 100,6 mm, un diametru de 77,2 mm și o greutate de doar 450 g*, dimensiunile sale reduse rivalizează cu zoom-urile cu unghi larg cu diafragme maxime F4 sau mai închise.

Împreună cu SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN | Contemporary, fotografi sunt capabili să acopere distanțele focale de la ultra larg până la medium tele cu doar două obiective. Greutatea lor combinată de numai 920 g, face din aceste doua obiective sistemul perfect, compact, ușor și performant, cu o luminozitate uniformă F2.8.

Calitate excepțională a construcție cu ergonomie intuitivă

Obiectivul este construit folosind materiale ușoare special selectate, inclusiv compozit termostabil (TSC), un policarbonat cu o rată de contracție termică similară cu cea a aluminiului. Folosirea materialului TSC permite obiectivului să funcționeze la performanțe de vârf chiar și în medii cu diferențe mari de temperatură, deoarece piesele din metal și plastic se contractă și se dilată în aceeași măsură.

Precizia de construcție a fiecărei componente individuale și frumusețea simplă a produsului finit sunt posibile datorită măiestriei și expertizei personalului SIGMA, tehnologiei de fabricație fără egal a companiei și controlului riguros al calității din singura fabrică de producție SIGMA din Aizu, Japonia.

Compact și ușor, 16-28 mm F2.8 DG DN | Contemporary este un instrument fotografic sofisticat, dar versatil, care oferă fotografilor și videografilor combinația perfectă de portabilitate și performanță.

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.