Top produse lansate în 2022

Ce produse au fost lansate în 2022?

În anul 2022 s-au lansat o mulțime de produse noi, unele dintre ele impresionante în ceea ce privește specificațiile. Iată care sunt cele mai importante produse care s-au lansat în acest an!

Top camere lansate în 2022

Specificații cheie

  • Fotografii de 45 MP, Senzor CMOS 8K full-frame
  • Focalizare Dual Pixel CMOS AF
  • JPEG/C-RAW, 12-Bit Cinema RAW Light
  • Sloturi CFexpress Type-B si SD UHS-II
  • Optiuni inregistrare XF-AVC si MP4

 Canon EOS R5C este o cameră de cinema hibridă profesională, care combină beneficiile creative ale sistemelor cinema EOS și EOS R într-unul singur. Acest produs este partenerul perfect pentru obiectivul RF 5.2mm Dual Fisheye datorită rezoluției sale de 8K și a înregistrării de lungă durată. Captează videoclipuri cinematografice 8K de până la 30 fps (sau 60 fps cu o sursă de alimentare externă), iar calitatea fotografiilor este uimitoare, 45 de megapixeli cu viteze de rafală de până la 20 fps. Este o soluție video hibridă, care oferă regizorilor instrumentul perfect pentru a se asigura că sunt pregătiți pentru orice.

Specificații cheie

  • Înregistrare nelimitată până la 5.7K/60p, 4:2:2 10 bit
  • Înregistrare internă Pro Res HQ pentru cele mai bune detalii și cele mai rapide fluxuri de lucru
  • 4K/120p cu rată înaltă de cadre pentru acțiune fluentă
  • 300 cadre pe secundă pentru secvențe slow motion dinamice

Seria Panasonic LUMIX GH este considerată o senzație epică în industrie, obținând performanțe remarcabile de înregistrare video cu funcții avansate care îndeplinesc nivelurile și standardele profesionale de calitate.

Noul LUMIX GH6 continuă cu înregistrare internă 5.7K 30p disponibilă în format ProRes 422 HQ și ProRes 422 pentru prima data în seria LUMIX, pentru a permite o editare neliniară fără transcodare.

Cu modurile 5,7K 4:2:0 10 bit 60p/50p și 5,8K 30p/25p/24p (4,4K 60p) 4:2:0 10 biți și anamorfice 4:3, LUMIX GH6 oferă rezoluție mai mare, rate de bit mai mari decât oricând și cele mai recente formate de înaltă calitate a imaginii și versatilitate necesare pentru filme, TV și toate tipurile de producție video.

LUMIX GH6 realizează, de asemenea, înregistrarea internă Cinema 4K 60p 4:2:2 10 bit, precum și ieșire simultană în Cinema 4K 60p 4:2:2 10 bit prin HDMI.

Canon Europe a lansat în mai 2022 primele aparate mirrorless cu senzor APS-C din Sistemul EOS R, modelele EOS R7 şi EOS R10, care combină avantajele Sistemului EOS R cu formatul APS-C. Acest format oferă importante avantaje fotografilor amatori şi creatorilor de conţinut, deoarece poate fi folosit pentru a obţine un aparat hibrid mai mic, dar mai rapid şi mai performant, ideal pentru fotografii amatori. 

Noile modele din gama EOS R, EOS R7 şi EOS R10, folosesc împreună cu senzorul APS-C aceeaşi tehnologie inteligentă de focalizare automată utilizată şi la modelele Canon full frame de înaltă performanţă. Cu ajutorul tehnologiilor deep learning şi Dual Pixel CMOS AF II, utilizatorii pot urmări subiecte precum vehicule, animale şi oameni, cu detectarea precisă a capului, feţei şi ochilor pe toată suprafaţa cadrului. EOS R7 şi EOS R10 oferă AF în condiţii de luminozitate redusă până la -5 EV, respectiv -4 V şi diafragmă cu valoare de până la f/22 cu teleconvertoare, astfel încât utilizatorii pot urmări cu uşurinţă păsările în zbor sau sportivii în mişcare, indiferent de condiţii. Ambele aparate oferă Touch and Drag AF, iar EOS R7 reprezintă o premieră, fiind primul aparat din Sistemul EOS R care foloseşte atât un multi-controller, cât şi o rotiţă de control pentru AF. Astfel, printr-o mişcare a degetului sau a rotiţei, utilizatorii pot controla setarea rapidă şi convenabilă a punctului AF în timpul fotografierii, precum şi alte funcţii intuitive în timpul redării.

Caracteristici cheie ale camerei ZV-1F:

  • Obiectiv fix superangular 20 mm 1 cu o deschidere a diafragmei F2.0 pentru înregistrare de tip selfie
  • Efect bokeh în fundal și funcția Face priority AE pentru a se asigura că
    subiecții ies în evidență
  • Optimizarea tonurilor pielii, inclusiv opțiunea Soft Skin Effect
  • Focalizare de înaltă precizie și Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru
    animale 
  • Stabilizarea imaginii în Active Mode (electronic) la înregistrarea video 3
  • Presetări Creative
  • Look pentru exprimare vizuală supremă

Sony a anunțat în octombrie 2022 noua cameră de vlogging ZV-1F. Oferind putere creativă, funcții de vlogging ușor de utilizat, conectivitate avansată și caracteristici prietenoase cu mediul, aceasta este noua cameră dedicată vloggerilor și creatorilor de conținut care doresc să capteze fotografii și clipuri video uimitoare. Camera „de buzunar” a fost optimizată pentru vlogging cu cele mai noi tehnologii Sony menite să evidențieze conținutul realizat de utilizatori.

Camera ZV-1F a fost proiectată pentru a-i permite subiectului să strălucească din orice unghi, cu un obiectiv fix superangular de 20 mm pentru o înregistrare optimă în mod selfie și un unghi de vizualizare larg, pentru a surprinde mai mult fundal. Camera de vlogging oferă, de asemenea, un efect bokeh frumos în fundal atât pentru fotografii, cât și pentru video, pentru a evidenția și mai mult subiectul sau pentru a crea un aspect mai fluid.

Specificații cheie

  • Senzor CMOS Full-Frame de 24,2 MP
  • Video intern 4K60 10-Bit, C-Log 3
  • Inregistrare externa 6K ProRes RAW 6K
  • Dual Pixel CMOS AF II
  • Stabilizare a imaginii pe 5 axe cu deplasare a senzorului
  • EVF OLED 3.69m-dot
  • Ecran LCD tactil cu unghi variabil de 3″, 1.62m-dot

Canon a anunţat în noiembrie 2022 lansarea EOS R6 Mark II, cel mai rapid şi avansat aparat mirrorless full-frame de până acum, care extinde inovatorul Sistem EOS R şi oferă 40cps, performanță AF incredibilă în lumină redusă şi filmare 6K RAW / 4K UHD, totul în jurul monturii RF.

Fiind cel mai nou model din gamă pentru creatorii de conţinut hibrid, EOS R6 Mark II foloseşte avantajele unice ale monturii RF şi redefineşte standardele setate de EOS R6. Modelul asigură un nou nivel atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare, oferind performanţă de excepţie, viteză incredibilă, stabilitate şi funcţii cinematografice profesionale.

Top obiective lansate în 2022

Specificații cheie

  • Un element FLD, unul SLD si trei asferice
  • Sistem de focalizare intern
  • Distanta minima de focalizare: 22cm
  • Magnificare maxima: 1:6.7
  • Acoperire super multi-strat
     

Noul obiectiv premium cu focală fixă, proiectat exclusiv pentru aparatele full frame mirrorless,a fost lansat în februarie 2022 și se adaugă celebrei Seriei I, deja în creștere, combinând o deschidere maximă a diafragmei, foarte luminoasă de F2, o distanță focală ultra-largă de 20 mm și o performanță optică uimitoare. Obiectivul iese în evidentă cu dimensiunile sale foarte reduse, cântărind doar 370 g și măsurând doar 72,4 mm lungime*, rezultând o optică extrem de practică, suficient de portabilă pentru fotografierea de zi cu zi. Este ideal pentru peisaje, portrete cu unghi larg, nunți și fotografie de interior, si și este de asemenea foarte potrivit pentru astrofotografie, datorită aberației optice de tipul comă sagitală foarte bine controlată. Este al patrulea obiectiv din Seria I cu o diafragmă F2, alăturându-se obiectivelor de 24 mm, 35 mm și 65 mm, care împreună formează un set potrivit de obiective pentru utilizatorii de montură L și Sony E.

Specificații cheie

  • Un element ED, unul Super ED si unul asferic ED
  • Diafragma circulara cu 7 lamele
  • Compact si usor, doar 353gr
  • Diafragma maxima constanta F4 pe tot intervalul de zoom
  • Design rezistent la praf si umezeala

Sony a anunțat în martie 2022 lansarea celui de-al 66-lea obiectiv din gama sa cu montură E FE PZ 16-35MM F4 G (SELP1635G), un obiectiv superangular cu zoom care oferă o calitate superioară a imaginii, performanță de autofocalizare sporită și operabilitate superioară menite să întrunească cerințele celor mai buni creatori de conținut din lume.

Noul obiectiv a fost realizat pe baza experienței vaste Sony în ceea ce privește design-ul obiectivelor și include tehnologii de top în cel mai ușor obiectiv full-frame superangular cu zoom și cu o deschidere constantă a diafragmei F4, oferind performanță și control remarcabile. Obiectivul compact livrează imagini de o calitate rafinată, capabilități de expresie și control ce  îi vor încânta pe cei mai pretențioși creatori de conținut din zilele noastre. Obiectivul este o alegere potrivită și pentru fotografie, datorită randării frumoase  specifice obiectivelor din gama G, performanței uimitoare de autofocalizare, dar și power zoom-ului ușor de folosit, într-un obiectiv extrem de compact, perfect pentru body-urile ce dimensiuni mici ale camerelor. Datorită zoomului intern, lungimea rămâne constantă în timpul focalizării și al procesului de zoom, lucru care face ca obiectivul să fie potrivit pentru orice tip de activitate creativă, de la vlogging și producție de filme la captarea de imagini statice și peisaje.

Specificații cheie

  • 2 elemente ED, 2 Super ED, 2 XA si 3 asferice
  • Diafragma circulara cu 11 lamele
  • Focalizare automata rapida si precisa
  • Elementul frontal este prevazut cu un strat de fluor
  • Design rezistent la praf si umezeala

Sony a dezvoltat cel mai ușor obiectiv zoom standard cu deschidere constantă a diafragmei F2.8 din lumefolosind tehnologiile sale de top în materie de realizare a obiectivelor, pentru a oferi rezoluție uimitoare și un efect bokeh frumos, specific seriei Sony „G Master”.  24-70 mm F2.8 GM II este unul dintre cele mai versatile obiective din gamă și a fost realizat pentru fotografi, videografi și pentru creatorii de conținut hibrid.

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este potrivit pentru un setup compact și versatil și le permite utilizatorilor să capteze imagini extrem de clare și detaliate, atât atunci când vine vorba despre imagini statice, cât și în cazul înregistrărilor video. Noul obiectiv oferă rezoluție înaltă pe toată suprafața imaginii – chiar și la deschiderea maximă a diafragmei. Sistemul optic complet reproiectat este format din cinci elemente asferice, inclusiv două elemente XA (cu asfericitate extremă) de înaltă precizie. 24-70 mm F2.8 GM II are și două elemente ED (dispersie foarte scăzută), dar și două elemente de sticlă Super ED. Împreună cu noul mecanism de focalizare „floating focus”, obiectivul controlează eficient aberațiile cromatice, astigmatismul, distorsiunile și efectul de coma, în așa fel încât să ofere o rezoluție impresionantă pe toată suprafața imaginii, la orice setări de zoom sau deschidere a diafragmei.

Top produse tech lansate în 2022

Specificații cheie

  • Ultra ușoară și pliabilă
  • Gimbal cu stabilizare pe 3 axe
  • Cameră cu senzor de 1/ 1,3 inci 48 MP
  • Calitate video la rezoluție 4K
  • Transmisiune video până la 12 KM

DJI a anunțat în mai 2022 lansarea dronei DJI Mini 3 Pro. Această dronă este la fel de puternică pe cât este de portabilă. Cu o greutate mai mică de 249 grame și cu funcții de siguranță îmbunătățite, nu este doar prietenoasă cu reglementările în vigoare, ci este și cea mai sigură din seria sa.

Mini 3 Pro are un aspect complet nou, optimizat pentru a profita mai mult de fiecare zbor. Cu elice mai mari, o înclinare aerodinamică a corpului și un sistem puternic de detectare a obstacolelor, acest design permite creșterea timpului de zbor și a siguranței. 

Gimbalul reimaginat oferă o gamă largă de rotație pentru fotografii cu unghi mic și fotografiere verticală,permițând o varietate de oportunități creative. 

Pentru creatorii de conținut aflați mereu în mișcare, portabilitatea este un aspect important. Designul pliabil și compact îl face, de asemenea, ușor de transportat în orice drumeție. Poți capta oricând imagini uluitoare, atunci când îți vine inspirația.

Specificații cheie

  • Ușoară și compactă (410 grame)
  • Cameră cu senzor de 1/1.7 inch, rezoluție 48 MP
  • ISO: 6 – 2500 (auto) sau pana la 25.600 (manual)
  • Înregistrări video la rezoluție 4K UHD
  • Transmisiune video până la 10 km
  • Viteze de ascensiune/coborâre înte 6-27 m/s
  • disponibilă cu 2 variante de ochelari

 

Iată care sunt specificațiile și funcțiile principale ale dronei DJI Avata:

Dimensiuni: 180 x 80 x 180 mm

Greutate:

  • DJI Avata: 410 g
  • DJI FPV Goggles V2: 420 g
  • DJI Goggles 2: 290 g
  • DJI V1 Motion Controller: 167 g

Baterie/acumulator:

  • DJI Avata: Li-Ion (14.76 V / 35.71 Wh), 2,420 mAh
  • DJI FPV Goggles V2: Li-Po 2S (9V / 18 Wh), 1,800 mAh
  • DJI Goggles 2: Li-Ion (7-9 V / 18 Wh), 1,800 mAh

Durată baterie/1 încârcare:

  • DJI Avata: 18 minute
  • DJI FPV Goggles V2: 110 minute
  • DJI Goggles 2: 2 h
  • DJI V1 Motion Controller: 5 h

Performanțe zbor: ascensiune/coborâre cu viteze între 6 m/s-27 m/s, altitudine peste NN 5000 m, temperature maximă recomandată: 40 °C, rază de acțiune 10 km, frecvențe radio disponibile: 2.4 & 5.8 GHz.

Camera foto:
Rezolutie 48 MP, senzor 1/1.7 inch CMOS, rezoluție: video 4K UHD, fotografii 4,000 x 3,000 pixels, sensibilitate senzor: 100-6,400 ISO (auto)/100-25,600 ISO (manual), shutter speed 1/8000 to 1/50 (foto + video), autofocus, fixed focus, stabilizare de imagine, unghi de cuprindere 155° FoV, deschiderea maximă a diafragmei: f/2.8, distanță focală echivalentă: 12.6 mm

Formate foto/video:
JPEG, MP4 and MOV (video codecs: H.264 and H.265; Audio codec: ACC and PCM)

Moduri de zbor: Normal, Sport și Manual.

Stocare: 20 GB, poate fi extinsă până la 256 GB (carduri microSD)

Conectivitate: USB Type-C, GPS, Galileo, BeiDou, WiFi ac + Bluetooth 5.2 (doar cu ochelarii DJI Goggles și controllerul de mișcare)

Funcții speciale!
Rezistență la vânt 10.7 m/s, antene duble (2 transmittere, 2 receivere), single recording, suport RockSteady și  HorizonSteady, gimbal

Specificații cheie

  • Video: 5.3K la 60FPS,4K la 120FPS, 2.7K la 240FPS
  • Foto: 27MP, 2x zoom, single photo, night photo, 30 fps burst, RAW
  • Sistem de stabilizare incorporat HyperSmooth 5.0
  • Optimizarea puterii cu bateria Enduro
  • Rezistent la apa, durabil si versatil
 

GoPro a lansat în septembrie 2022 cea mai avansată cameră de acțiune din portofoliul său – modelul GoPro Hero 11. Cu un senzor de imagine mai mare, poți surprinde mai mult din scenă cu o calitate mai bună a imaginii. De asemenea, poți partaja instantaneu fotografiile pe rețelele sociale. Noile efecte nocturne îți permit să folosești această cameră și pe întuneric. Toate acestea și multe altele fac din Hero 11 cel mai puternic GoPro de până acum. 

Specificații cheie

  • 4K la 120fps, 12MP, f/2.8, FOV 155°
  • Stabilizare 3 Axe, Rocksteady 3.0
  • Horizon Balancing, Horizon Steady
  • Bitrate 130Mbps
  • Rezistent la apa 16m

DJI a lansat în septembrie 2022 camera de acțiune Osmo Action 3. Acest produs este echipat cu un sistem de stabilizare mai cuprinzător, care oferă trei moduri din care să alegi. Cu DJI Osmo Action 3, este mai ușor ca niciodată să imortalizezi toate aventurile!

Cu DJI Osmo Action 3, poți experimenta culori reale. Senzorul de temperatură a culorii de la Action 3 reglează inteligent balansul de alb și AE pentru culori extrem de precise, chiar și in medii complexe de iluminare, cum ar fi scufundările în ape adânci. 

Ce produs consideri că merită titlul de cel mai bun produs lansat în anul 2022? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.