Sigma lansează obiectivul Sigma 18-50mm F2.8 DC DN

Acest obiectiv zoom standard excepțional de mic, ușor și luminos este obiectivul suprem pentru camerele mirrorless cu senzor APS-C

Primul obiectiv SIGMA cu zoom pentru camerele mirrorless cu senzor APS-C are o gamă focală versatilă, echivalent pe full-frame de 27mm-75 mm, ceea ce îl face ideal pentru o varietate largă de proiecte foto și video, inclusiv peisaje, portrete, fotografie de stradă, arhitectură și evenimente. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru fotografii macro-close-up, de aproape, datorită măririi maxime de 1: 2,8 * 1 , care permite o distanță minimă de focalizare de doar 12,1 cm. În ceea ce privește diafragma luminoasă F2.8, facilitează fotografierea din ”mână”  în situații de lumină scăzută și oferă o adâncime de câmp redusă pentru rezultate cu impact ridicat.

Focalizarea automată este extrem de rapidă și silențioasă datorită motorului de tip “stepping” , care poate fi deosebit de utiăl atunci când filmați videoclipuri sau subiecți cu mișcare rapidă, cum ar fi copiii și animalele. Dimensiunile și greutatea foarte reduse, cântărește mai puțin de 300g, îl fac perfect ca obiectiv principal, precum și ca obiectiv secundar pentru camerele full-frame

Diafragmă mare F2.8 și o calitate superioară a imaginii

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary acoperă plaja focală de la 27mm până la 75mm, în formatul clasic 35mm,  și are o deschidere largă de F2.8 pe toată gama de zoom. Această caracteristică facilitează obținerea fundalurilor blurate, ceea ce este ideal pentru fotografierea portretelor și prim-planurilor. Bokehul este uniform și atractiv, așa că nu distrage atenția de la subiectul focalizat.

 Cele trei elemente asferice turnate din sticlă de înaltă calitate, împreună cu reducerea numărului total de elemente, oferă o calitate optică superbă fără greutate excesivă, iar utilizarea funcției de corecție optică din cameră elimină aberațiile optice, cum ar fi distorsiunea și vignetarea. Totul a fost posibil datorită celei mai recente tehnologii de proiectare optică, dezvoltată în singura fabrică de producție SIGMA din Aizu, unde sunt construite toate obiectivele SIGMA.

Corp extrem de compact și ușor, ideal pentru camerele mirrorless

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary este remarcabil de compact și se potrivește cu portabilitatea camerei APS-C, mirrorless. Această caracteristică îl face un obiectiv perfect, ideal pentru utilizarea generală de zi cu zi. Obiectivul este în prezent cel mai mic și mai ușor din clasa sa * 1 , având un diametru maxim de 65,4 mm, o lungime de 74,5 mm și o greutate de 290 g * 2 , păstrând totuși o deschidere constantă de F2,8.

 Pentru a menține obiectivul cât mai ușor posibil, SIGMA a construit corpul din materiale atent selectate. Pentru construcția corpului a fost utilizat un policarbonat, compozit stabil termic (TSC), care este elegant, robust și are o conductivitate termică apropiată de cea a aluminiului. Materialul asigură o performanță stabilă și o bună operabilitate atunci când este utilizat în situații cu  schimbare de temperatură. Folosind în mod deliberat metalul pentru o parte din structura internă, piesele au putut fi construite mai subțiri având în același timp și o rigiditate mai mare, asigurându-se că obiectivul poate rezista la o utilizare frecventă și intensă.

Potrivit pentru o varietate de situații

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary are un AF rapid și aproape silențios, care îl face perfect pentru o gamă largă de aplicații fotografice, inclusiv fotografierea în medii fără zgomot, înregistrarea videoclipurilor și captarea subiecților cu mișcare rapidă. Performanța ridicată a autofocusului a fost obținută  folosind un motor de tip “stepping”. Deoarece este mic și ușor, poate fi utilizat fluent în situații precum fotografierea din mână, ce necesită o mobilitate ridicată, fotografiere cu gimbal, filmare individuală și vlogging.

 Cu accent pe realizarea obiectivului cât mai versatil într-o mare varietate de condiții de fotografiere, SIGMA a proiectat obiectivul cu o distanță minimă de focalizare de 12,1 cm și o mărire maximă de 1: 2,8 *, făcându-l ideal și pentru prim-planuri.

Combinat cu „Aparatul de buzunar Full-Frame” SIGMA fp, greutatea totală este de doar 712g, și  da,  poate fi util și ca obiectiv secundar pentru camerele full-frame (utilizate în modul crop) pentru a menține greutatea scăzută.

 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary, ce combină dimensiunea compactă, greutatea redusă, performanța ridicată și diafragmă deschisă, oferă o versatilitate remarcantă, putând fi folosit pe camere mirrorless entry-level sau pe camere mirrorles full frame avansate, inclusiv pentru proiecte video.

Caracteristici suplimentare

  • Construcția obiectivului: 10 grupuri, 13 elemente (1 lentilă SLD și 3 lentile asferice )
  • Unghi de cuprindere (APS-C): 76,5 ° W -31,7 ° T
  • Număr lamele diafragmă: 7 (diafragmă rotunjită)
  • Diafragma minimă: F22
  • Distanța minimă de focalizare: 12,1 cm W -30 cm Tcm
  • Raport de mărire maxim: 1: 2,8 W – 1: 5 T
  • Dimensiune Filtru:  φ55mm
  • Dimensiuni (diametru maxim x lungime): .465.4mm × 74.5mm
  • Greutate: 290g / 10.2oz.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți despre lansările de produse relevante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.