Cum a fost la Photo Story 2021 (ediție aniversară) – evenimente Sony

Anul acesta am aniversat 20 de ani și printre alte surprize am pregătit o ediție de Photo Story online. În cadrul evenimentelor Sony, am aflat de la Marian Sterea și Ionuț Trandafir o mulțime de sfaturi. Aceștia ne-au povestit despre cariera și pasiunea lor, ne-au împărtășit câteva trucuri adunate în toți anii de experiență și ne-au dezvăluit ce conține trusa lor foto. Am surprins participanții la aceste webinarii cu un amestec inedit între informație și practică. 

În cele ce urmează, vă împărtășim mai multe despre cum a fost la aceste evenimente online.

Live Shoot - Portret, cu Marian Sterea, 11 octombrie, ora 20:00

Marian Sterea iubește să lucreze cu lumina si oamenii din jurul său. Pe 11 octombrie cei care s-au înscris la webinar au urmărit un live shooting de portret direct din studioul lui Marian, care a folosit mai multe surse de lumină (atât flash, cât și lumină continuă), ne-a va povestit despre o serie de obiective de la Sony (prime și zoom) și, mai ales, ne-a oferit o serie de sfaturi utile în ceea ce privește fotografierea portretelor. 

Urmăritorii i-au adresat o mulțime de întrebări, iar Marian Sterea a răspuns în stilul său charismatic la toate aceste întrebări.

Din sfaturile lui Marian Sterea

  • Pentru portrete, recomandă obiective între 24 și 85mm
  • Recomandă mai degrabă lumina continuă. Folosește bliț atunci când vrea să spargă ambientul și lumina continuă când simte că lumina naturală nu îl ajută suficient.
  • Se folosește de măsurarea expunerii prin highlights (acest lucru asigură măsurarea corectă a zonelor luminoase). Este foarte utilă în cazul portretelor dinamice
  • Mixează între shutterul electronic și cel mecanic
  • Un softobox fără un grid este incomplet
  • Recomandă un filtru ND atunci când vrei să faci fotografii cu ape, cu cer, în timpul zilei cu timp de expunere mai lung
  • În cazul portretelor, contează să fii charismatic și să vorbești foarte mult cu modelul. Să fii prezent. Trebuie să te audă că ești acolo și că la un moment dat faci poza.

  • Preferă să nu prelucreze fotografiile de portret.

  • Focala de 35mm acoperă majoritatea situațiilor. E focala perfecta cu care poți face și portrete dar și cadre mai general. Cu el schimbi frumos perspectiva.

  • Un portret reușit transmite o stare anume. Depinde și la ce te raportezi.

  • Încearcă să se muleze și pe dorințele clientului.

O mare parte din webinar a fost reprezentată de sesiunea de live shooting, în care Marian Sterea a realizat portrete uimitoare. În cadrul acestei sesiuni a fotografiat cu Sony A9II și obiectivele 55mm 1.8 și 85mm 1.8.

Ședința foto din studio-ul lui Marian Sterea a uimit prin dinamismul ei. În timpul ședinței, Marian Sterea a răspuns și întrebărilor primite de la urmăritori.

Ce conține trusa lui Marian Sterea

Ionuț Trandafir - De la pasiune la business și de la business la pasiune, 13 octombrie, ora 20:00

 

De la Ionuț Trandafir am aflat cum poți transforma pasiunea în business, cum să atragi clienți și cum să comunici eficient cu aceștia, dar și cum îți poți menține viu entuziasmul față de bussines-ul tău. Cu experiența de peste 10 ani în domeniul cinematogriei, Ionuț Trandafir ne-a povestit despre cum poți aduce emoții în sufletele oamenilor prin intermediul artelor vizuale.

Și acest webinar a avut o parte practică: Ionuț Trandafir ne-a arătat două videoclipuri realizate de el: un clip de nuntă și un videoclip de la trupa The Motans. 

Cum ajungi de la pasiune la business? - Sfaturile lui Ionuț Trandafir

  • Trebuie să investești la început în partea de cunoștințe, să îți dai seama, să îți dai seama ca fotograf/videograf, cam ce tip de fotografie/videografie trebuie să faci. În prezent, pe Youtube găsești o mulțime de tutoriale
  • Când te afli la început, îți poți închiria echipament
  • Faci teste, îți dai seama de aptitudinile tale
  • Începi să strângi surse ( nu îți dai demisia din prima ca să te apuci de fotografie/videografie). De obicei, mergi în paralel
  • Începi să strângi bani pentru a cumpăra propriul echipament. Întâi investești în aparatură, apoi în lumină
  • Ai nevoie și de inputul celor din jur, ca să știi în ce direcție să o apuci
  • Trebuie să te promovezi constant
  • Participă la workshopuri

Ce conține trusa lui Ionuț Trandafir?

Ești curios cum s-au desfășurat cele două webinarii, care a fost atmosfera? Vom reveni în scurt timp cu clipuri scurte care sintetizează cele mai importante sfaturi transmise de Marian Sterea și Ionuț Trandafir.

Ai participat la aceste webinarii și dacă da, ce ți-a plăcut? Ce sfaturi ai avea pentru noi, pentru alte evenimente online?

Ce tematici ai dori să abordăm în viitor la astfel de evenimente? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.