Seniorii și videoconferințele: Cele mai simplu de utilizat tool-uri (2020)

Pandemia COVID-19, dar și timpul limitat pe care îl avem la dispoziție ne-a micșorat mult interacțiunea atât cu familia, dar și cu prietenii. Chiar dacă și înainte se întâmpla acest lucru, acum parcă este mai vizibil ca oricând.  Cu toții suntem mai conectați online și multe dintre întâlnirile profesionale, dar și personale se desfășoară din fața unui ecran. 

Dacă pentru cei mai tineri, obișnuiți cu lumea online și cu interacțiunile de acest fel serviciul remote, comunicarea prin videoconferință sau adaptarea la noi aplicații, tranziția a fost una destul de facilă, pentru seniori impactul a fost unul mult mai mare.

Cu toate acestea, lumea profesională este mai activă ca oricând și mereu conectată în spatele monitoarelor. Cum pot face, însă, seniorii, față noilor provocări și cum se pot adapta mai bine la pandemie? Răspunsul este unul simplu – folosind sisteme ușor de gestionat, cu interfață prietenoasă și cu ceva timp investit pentru adaptarea la noua realitate. 

Deși există destul de multe sisteme de videoconferință, unele dintre ele complicate, am alcătuit o listă cu cele care sunt simplu de folosit astfel încât și seniorii să se descurce cu acestea.

Tipuri de sisteme de videoconferință

Videoconferința, în vremurile acestea se poate desfășura fie de la birou, fie de acasă. În funcție de locație, dar și de numărul participanților, sistemele pot varia. Iată care sunt cele două tipuri:

Sisteme de videoconferință integrate

Videoconferința se desfășoară după un principiu simplu: participanții trebuie să se poată vedea și auzi bine.  Pe piață există mai multe sisteme complet integrate, gata de folosit, care se pot fie conecta la un calculator, fie funcționează precum o unitate independentă de orice alt dispozitiv. 

Principalul avantaj al acestui tip de sistem este faptul că este simplu de utilizat, cu un soft pregătit. La atingerea unui singur buton sau a touchscreen-ului, oricine poate să intre in videoconferință. 

Pe de altă parte, aceste dispozitive sunt costisitoare și sunt, mai degrabă, cumpărate de companii decât de persoane individuale. Pentru folosirea lor este nevoie de o întreagă încăpere, de obicei una de întâlniri sau conferințe. Microfoanele sunt integrate, deci nu vor trebui atașate fiecărui participant în parte. Seniorii le vor găsi ușor de folosit deoarece sunt intuitive și interactive, cu grafică simplificată și design modern.

Sisteme de videoconferință create din piese

Există o altă variantă, cea a sistemelor videoconferință create și personalizate în funcție de nevoi. Acestea sunt, de cele mai multe ori, conectate la un laptop sau computer și sunt formate din cameră video, microfon, boxe și spațiu pentru stocare. 

Principalul avantaj al acestui tip de sistem de videoconferință este faptul că pot fi montate cu ușurință sunt mobile, și sunt gata de folosit în foarte scurt timp. Ele funcționează în complementaritate cu un calculator, de aceea seniorii pot să își aleagă o aplicație de videoconferință pe care o cunosc și astfel le va ușura mult mai mult întreg procesul.

Pentru cei ce doresc să își configureze singuri propriul sistem, există posibilitatea prin alăturarea unor tool-uri compatibile. Fie că aleg dintre microfoane, camere video sau boxe, ele vor trebui montate înainte de folosirea de către seniori pentru ca ei să fie scutiți de acest proces. Poate nu se vor pricepe sau nu doresc să se complice, de aceea cel mai bine este ca un cunoscător să se ocupe de acest aspect în prealabil

Tablete

Tabletele au devenit tot mai apreciate în rândul seniorilor datorită ecranelor mari și facilităților pe care le oferă. Practic, sunt precum niște calculatoare în miniatură, dar cu mai multă flexibilitate și o eficiență comparabilă. 

Tabletele pot fi considerate adevărate sisteme de videoconferință: au camere de înaltă rezoluție, pot fi așezate într-un punct fix pentru o privire de ansamblu, au microfon și boxe. La capitolul audio nu sunt cele mai eficiente pentru mai mult de două-trei persoane, dar cu ajutorul unor microfoane, poate fi sporită eficiența lor. 

Principalul atu este că sunt compacte, sunt ușor de folosit de seniori și pot fi transportate în orice locație.

Smartphone-uri

Telefoanele mobile de tip smartphone au preluat multe dintre funcțiile care altădată erau îndeplinite de numeroase dispozitive.

Deși nu sunt profesionale, acestea sunt la îndemână oricând, plus că seniorii le folosesc în fiecare zi, deci tot ce trebuie să facă este să aibă o aplicație care să le permită să se conecteze. Acestea nu sunt pretențioase, se află mereu în buzunarele oricăruia dintre noi, dar pot fi folosite mai degrabă la întâlnirile de acasă sau dintr-un mediu mai puțin profesional.

Concluzie

Când timpurile se schimbă, la fel trebuie să fim și noi, indiferent de vârstă sau de job. Seniorii au deseori funcții de conducere și trebuie să colaboreze cu echipele pe care le coordonează, de aceea vor fi nevoiți să se asigure că au la dispoziție sisteme puse la punct pentru videoconferințe. Pentru că pe piață se găsesc o multitudine de opțiuni, aceștia pot alege astfel încât să fie conectați fie de acasă, fie de la birou.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.