Skype sau Zoom: Care este cea mai bună soluție pentru videoconferințe?
- F64
- 5minutes read
Mulțumită apelurilor video, menții legătura cu cei dragi mai ușor și poți organiza conferințe și întâlniri de afaceri de la distanță. Din fericire, există zeci de programe prin intermediul cărora să realizezi apeluri video pentru mediile de muncă. Două dintre cele mai cunoscute sunt Zoom și Skype, care aduc numeroase beneficii utilizatorilor.
Vrei să afli care este cea mai bună soluție pentru a organiza videoconferințe? Ține cont de sugestiile noastre, din articolul de mai jos!
Zoom Meetings
Zoom Meetings reprezintă o soluție utilă pentru întâlniri și videoconferințe ale timpurilor noastre. Acest program poate fi folosit atât pe laptop sau calculator, cât și pe telefonul mobil și permite salvarea înregistrărilor de la întâlniri în Cloud. Mai mult, Zoom Meetings garantează apeluri audio și video în format HD, fiind potrivit pentru întâlnirile de pe net cu un număr de până la 100 de persoane.
Principalele activități pe care le poți realiza cu acest program sunt următoarele:
- Platformă de mesagerie instant
- Partajarea de fișiere
- Întâlniri online și suport tehnic
- Forumuri deschise
- Evenimente de marketing
- Săli de conferințe
Zoom este unul dintre cele mai avansate programe, ideal pentru companii și platforme mari. Acest program este indicat pentru momentele în care sunt necesare întâlnirile dese cu un număr mare de participanți sau clienți, fiind un mod rapid și simplu de-a le organiza.
Skype
La fel de cunoscută este și aplicația Skype sau Skype for Business, potrivită pentru apeluri și videoconferințe. La fel ca în cazul aplicației Zoom, și Skype permite înregistrarea apelurilor și este compatibil cu laptopuri, smartphone sau calculatoare. Cea mai cunoscută este funcția Drag and drop, care permite partajarea imaginilor și a fișierelor nu mai mari de 300 MB.
Chiar dacă Skype nu prezintă la fel de multe opțiuni de coordonare și organizare precum Zoom, îți oferă ocazia de-a efectua apeluri vocale mult mai rapid. În plus, cu ajutorul Skype ai următoarele facilități:
- Să înregistrezi apeluri video
- Să subtitrezi și să traduci instantaneu
- Să partajezi ecranul fiecărui invitat la videoconferință
- Să organizezi camere de chat individuale sau de grup
Skype reprezintă o alternativă mult mai convenabilă pentru apeluri internaționale și video pe internet.
Ce alegi dintre Zoom și Skype?
Ambele platforme aduc beneficii utilizatorilor, de aceea probabil te întrebi cum poți să faci alegerea optimă. Astfel, atât Zoom, cât și Skype te ajută să efectuezi apeluri video gratuite pe internet. Există, însă, câteva diferențe pe care trebuie să le reții:
- Skype este o aplicație pe care o poți folosi gratuit. Singurele funcții de plată sunt acelea în care se realizează apeluri către telefoanele mobile și fixe, prin intermediul internetului.
- Pe Zoom, ai ocazia să montezi apeluri video cu până la 100 de participanți, în mod gratuit, în timp ce pe Skype numărul maxim de participanți la apeluri video este de 50 de persoane.
- Spre deosebire de Skype, Zoom îți permite să comunici în timp real cu toți participanții la apelul video, prin chat, chiar dacă nu ai cameră foto sau microfon.
- Pe Zoom, întâlnirile 1 la 1 nu au limită de durată. În ceea ce privește întâlnirile de grup, ai la dispoziție doar 40 de minute, în mod gratuit. Tarifele cresc odată cu numărul de participanți.
Nu știi ce trebuie să alegi? Atât Skype, cât și Zoom îți oferă facilități importante pentru organizarea videoconferintelor. Zoom este considerată o platformă mai puternică decât Skype, însă mai scumpă. Din acest motiv, Zoom Meetings este indicat mai mult pentru companiile mari, care sunt nevoite să facă videoconferințe mai des.
Pentru o companie de dimensiuni mici, care nu are nevoie de întâlniri dese, Skype reprezintă varianta optimă. Nu ai nevoie decât de un cont de utilizator, acest program fiind mai ușor de folosit decât Zoom Meetings. Apelurile video nu pot include, totuși, mai mult de 50 de persoane pe Skype.
Ca alternativă la Zoom, poți alege, fără îndoială Skype, deși prima dintre ele aduce mai multe inovații și este mai performantă.
Ai încercat și alte programe pentru organizarea videoconferintelor? Care este preferatul tău?