Cele mai așteptate smartphone-uri ale anului 2020

Dacă ar fi să ne întoarcem în urmă cu 20 de ani și să analizăm pentru câteva secunde paleta de posibilități la care utilizatorii aveau acces, în privința gamei disponibile de telefoane mobile, opțiunile erau mai mult decât limitate. Nokia părea un lider de necontestat al device-urilor, cu alți câțiva competitori – Samsung, Alcatel, Motorola – ce încercau pe cât de mult posibil să țină piept unei avalanșe de modele diferite, ca formă, culoare și funcționalități (rudimentare, ce-i drept, pentru prezent) cu care finlandezii inundau trimestrial piața. 

Iar această poveste a continuat până în 2007, an în care regretatul Steve Jobs a prezentat lumii întregi primul iPhone din istorie. Din acel moment și până acum, s-au întâmplat atât de multe lucruri în industria producătoare de smartphone-uri, încât această introducere ar trebui să fie în sine un articol. Ce-i drept, prezentul ne oferă pe tavă o mulțime de device-uri mai mult decât smart, de la cei mai mari competitori în domeniu: Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, iar anul 2020 se anunța unul plin de surprize pentru pasionații de tehnologie.

Iată care sunt cele mai așteptate smartphone-uri ale anului 2020:

Samsung Galaxy S11

Toata lumea așteaptă cu nerăbdare lansarea următorului model din seria de flagship-uri Galaxy a celor de la Samsung. În piața se aud deja voci ce susțin faptul că noul Samsung Galaxy S11 va prelua cu succes o mulțime de funcții ale lui Note 10, precum: funcția de încărcare rapidă (45W), camere foto duse la un nivel superior (nu ne mai miră nimic în materie de caracteristici foto, atunci când discutăm despre Samsung), un senzor încorporat pentru monitorizarea pulsului și un buton dedicat asistentului virtual Bixby. 

Se aude că noul Samsung Galaxy S11 va funcționa pe baza puterii unui Qualcomm Snapdragon 865, însă doar pe anumite piețe ale lumii, printre care și România. În UK, cei care își vor achiziționa online noul flagship al celor de la Samsung, vor primi acasă un device dotat cu ultimul procesor lansat pe device-urile mobile ale sud-coreenilor: Exynos.

Cât despre camera foto, vorbim despre un update considerabil (cel mai probabil, camera principală va însuma un număr de 64 MP), însă din pozele “scăpate” pe net cu noul Galaxy, putem observa un decupaj considerabil al camerei frontale.  

iPhone 12 

Încă de la lansarea de anul trecut a ultimelor modele Apple, circulă pe net zvonuri despre “seria 12” de smartphone-uri, ce va fi lansată la finalul acestui an. Zvonurile din piață gravitează în jurul unui număr de 6 device-uri diferite, lansate sub cupola aceleiași serii, inclusiv modelele iPhone 12 Plus și iPhone 12 Max. O posibilă lista cu modele ar arăta în felul următor: 

iPhone 12 4G: ecran LCD 6.1 inchi, cameră dublă; 

iPhone 12 Pro 4G: ecran OLED 5.4 inchi, cameră dublă; 

iPhone 12 Pro 5G: ecran OLED 5.1 inchi, cameră dublă; 

iPhone 12 Pro Plus 4G: ecran OLED 6.1 inchi, cameră triplă, detectare Time-of-Flight 3D;

iPhone 12 Pro Plus 5G: ecran OLED 6.1 inchi, cameră triplă cu  detectare Time-of-Flight 3D;

iPhone 12 Pro MAX 5G: ecran OLED 6.1 inchi, cameră triplă cu ToF. 

Alte informații din lumea pasionaților de smartphone-uri, privind telefoanele din noua serie a celor de la Apple: vor veni cu un design îmbunătățit, display-uri ProMotion de 12 Hz, port Lightning, senzor de amprentă Touch ID, funcții uimitoare 3D ale camerelor foto. 

Huawei P40 

2020 se anunță un an al lansărilor unor modele spectaculoase de device-uri mobile, iar Huawei P40 și P40 pro se numără cu siguranță printre acestea. Cel mai probabil, ambele modele vor fi lansate în jurul lunii martie (după MWC – cel mai mare eveniment global al device-urilor mobile), alături de încă o variantă 5G. Exista informații conform cărora noile smartphone-uri lansate de Huawei ar purta denumirea de “P400”, însă vor fi, fără îndoială, succesoarele lui Huawei P30

La capitolul “cameră foto” ultimele modele de Huawei au surprins o lume întreagă, prin capacitățile uimitoare ale acestora. Așadar, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură lansarea noului flagship, ale cărui camere foto (cinci la număr, așa cum susțin experții) vor rivaliza cu ansamblul de camere Penta, cu care Nokia 9 vine dotat.  

LG G9 ThinQ

În online, userii vorbesc despre o posibilă lansare a modelului 9 în cadrul Mobile World Congress 2020 din Barcelona, cel mai mare eveniment anual al lumii, pe segmentul de device-uri mobile și aplicații. Zvonurile gravitează în jurul ideii conform căreia noul LG G9 ThinQ nu ar face pasul către tehnologia 5G, așadar, rămâne ca viitorul să decidă când se va alinia și acest producător sud-corean la noile tendințe globale. 

Până atunci, însă, iată alte cateva informații cu privire la LG G9 ThinQ, a căror confirmare o vom putea avea la MWC 2020, organizat între 24 și 27 februarie: 

Caracteristici LG G9 ThinQ: 

  • Dimensiuni: 169.4 X 77.6 X 8.8 mm (9.4 mm în zona senzorilor foto); 
  • Mufa jack 3.5 mm / port USB Type-C; 
  • Scanner de amprente integrat in display; 
  • Cameră foto cvadruplă. 

OnePlus 8

Fanii OnePlus așteaptă cu nerăbdare lansarea următorului model al producătorului chinez, sau mai bine spus, “a următoarelor trei modele”, pentru că zvonurile ar indica faptul că în 2020, vom avea pe piața un OnePlus 8,  un OnePlus 8 Pro și un OnePlus 8 Lite. Iată câteva posibile caracteristici tehnice ale acestora: 

Caracteristici OnePlus 8 

  • Display: Super AMOLED, 6.44 inchi / Rezoluție: 2040 X 1080 pixeli; 
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 cu Adreno 650 GPU; 
  • Cameră foto triplă (60MP + 16MP + 12 MP) / cameră frontală (32MP); 
  • Conectivitate 5G, NFP, certificare IP53; 
  • Baterie 4000 mAh cu încărare rapidă (30W).

Caracteristici OnePlus 8 Pro 

  • Display Super AMOLED, 6.7 inchi / Rezoluție: 3180 X 1440 pixeli; 
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 865 cu Adreno 650 GPU; 
  • Cameră foto triplă (60MP + 16MP + 12 MP) / cameră frontală (32MP) + ToF; 
  • Conectivitate 5G, NFP, certificare IP53; 
  • Baterie 4000 mAh cu încărare rapidă (40W). 

Caracteristici OnePlus 8 Lite 

  • Display: Super AMOLED, 6.44 inchi / Rezolutie: 2040 X 1080 pixeli; 
  • Procesor: MediaTek Dimensity 1000 cu Mali-G77 MP9 GPU; 
  • Cameră foto triplă (48MP + 16MP + 12 MP) / cameră frontală (32MP);
  • Conectivitate 5G, NFP, certificare IP53; 
  • Baterie 4000 mAh cu încărare rapidă (30W). 

Iată care sunt cele mai așteptate smartphone-uri ale acestui an. Rămâi alături de blogul f64.ro pentru a fi la curent cu ultimele noutăți în materie de telefoane mobile, drone, camere foto și multe alte tehnologii SMART! 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.