Cele mai bune aplicații pentru videoconferințe: PC & Smartphone – 2020

Soluțiile pentru videoconferințe sunt astăzi mai prezente ca niciodată în viețile noastre, reprezentând (pe întreaga perioadă a restricțiilor impuse de pandemie) cea mai eficientă soluție pentru comunicare. Fiind accesibile cu un minim de efort, aceste programe de comunicare pe net aduc în aceeași fereastră de chat colegi și prieteni, izolați unii de ceilalți în aceste zile. Vrei să afli care sunt cele mai bune aplicații pentru videoconferințe, indiferent de terminalul pe care îl utilizezi? Iată cum arată topul realizat de F64

1. Soluții pentru videoconferințe 2020:  Zoom Meetings

Este una dintre cele mai utilizate soluții pentru conferințe video ale acestei perioade. Zoom Meetings poate fi utilizat cu ușurință atât de pe smartphone, cât și de pe laptop sau PC. Cei care preferă întâlnirile de business prin video call aleg Zoom Meetings, pentru că acest tool permite salvarea întâlnirilor în cloud. Zoom Meetings este o soluție pentru call-uri ce garantează calitate audio și video în format HD, susținând în același timp un număr maxim de 100 de participanți. De aceea, această platformă reprezintă un răspuns potrivit pentru care vor să organizeze întâlniri pe net cu un număr ridicat de persoane.

2. Soluții pentru videoconferințe 2020: Google Meet

Fostul Hangouts poartă acum numele de Google Meet, fiind o soluție de încredere pentru discuții prin video call, indiferent de sistemul de operare utilizat: Android, Windows, iOS. Spre deosebire de Zoom Meetings, Google Meet permite conferințe în format HD pentru un număr de maxim 10 participanți. 

Însă un plus pe care îl oferă acest tool, comparativ cu platforma despre care am discutat puțin mai sus, este ca Meet nu necesită instalarea programului pe laptop sau PC, așa cum se întâmplă în cazul lui Zoom Meetings. Un cont de Gmail este suficient pentru a avea acces la camera de chat în care ai fost invitat de către host. Evident, cei care doresc să participe la video call de pe smartphone, trebuie să descarce mai întâi aplicația din Google Play sau App Store. 

3. Soluții pentru videoconferințe 2020: Blue Jeans 

Încă o soluție pentru cei care susțin întâlniri de afaceri în această perioadă, din siguranța propriei case, este Blue Jeans. Este deosebit de fiabilă pentru adunările cu un număr mic de participanți, oferind acces simultan într-o cameră nouă de chat pentru maxim 25 de useri. Acesta este cazul în care se optează pentru varianta free a acestui tool destinat video call-urilor. 

În cazul în care se alege varianta premium a aplicației, gazdele pot invita până la 100 de participanți. Cu excepția celui care inițiază o nouă videoconferință pe Blue Jeans, ceilalți participanți la o astfel de întâlnire nu trebuie să își creeze în prealabil un cont. Mai trebuie menționat faptul că Blue Jeans este o aplicație disponibilă pe toate sistemele de operare uzuale: Windows, iOS, Android. 

4. Soluții pentru videoconferințe 2020: Cisco Webex Meetings

Caracteristicile sale unice au pus de foarte mult timp această aplicație pe lista cu cele mai bune soluții de videoconferințe. Cisco Webex Meetings este o platformă flexibilă pentru comunicare audio-video, extrem de utilă mai ales în cazul sesiunilor de brainstorming. Accesul pe Cisco Webex Meetings este gratuit, în cazul în care videoconferința însumează un număr maxim de 3 participanți. 

Întâlnirile pot fi programate extrem de simplu, direct din aplicație, iar interfața acesteia oferă un suport excelent, în cazul ședințelor în care se dezbat și anumite idei. În acest sens, Cisco Webex Meetings pune la dispoziția utilizatorilor un flipchart virtual comun, pe care fiecare participant la video call îl poate utiliza în timp real. 

5. Soluții pentru videoconferințe 2020: Join.me

Pentru cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul, aplicația pentru videoconferințe Join.me poate fi cea mai bună soluție de pe întregul internet. Interfața acestui tool este una cât se poate de interactivă: background personalizabil pentru fiecare întâlnire în parte, partajare a ecranului printr-un singur click, bule video (în locul clasicelor pătrate) pentru partajarea celor prezenți în video call. În cazul utilizarii versiunii free, Join.me permite un număr maxim de 3 participanți. 

Dacă se optează pentru versiunea paid, un număr maxim de 10 participanți pot lua simultan parte la videoconferința respectivă. Cei care utilizează Google Chrome pot lua parte la o întâlnire pe Join.me, fără a descărca în prealabil aplicația. La nivelul întregului clasament de astazi, Join.me este una dintre soluțiile inteligente pentru video call-uri ce punctează cel mai bine, din punct de vedere al claritații audio. 

6. Soluții pentru videoconferințe: Zoho Meetings

Este o aplicație pentru video call ce le permite gazdei și participanților libertatea de a nu descărca în prealabil acest tool pe device-urile utilizate. Zoho Meetings are o interfață ce oferă opțiuni flexibile, așa cum sunt sondajele pe care participanții le pot realiza în timp real. Aplicația oferă mai multe opțiuni pentru partajarea ecranului, chiar și în versiunea gratuită.

Pentru că tot suntem acum în dreptul ideii de “free version”, trebuie precizat faptul că alternativa fără bani a platformei Zogo Meetings acceptă un număr maxim de 3 participanți. Mai este important de menționat faptul că această soluție pentru videoconferințe se bucură de o criptare foarte bună a datelor, pentru desfășurarea întâlnirilor în condiții de siguranță deplină. 

7. Soluții pentru videoconferințe: Skype for business

Închidem acest clasament cu o aplicație ce reprezintă o prioritate pentru call-uri video, chiar și înainte de toată această perioadă de distanțare socială. Skype for business rămâne în continuare una dintre cele mai de încredere soluții pentru videoconferințe, dispunând de o sumă întreagă de opțiuni, ce simplifică întreg procesul de comunicare al participanților. 

Și acest tool permite înregistrarea apelurilor, fiind compatibil cu telefoane mobile, laptopuri, PC-uri, Alexa și chiar cu Xbox. Prin funcția “Drag and drop”, Skype for business susține partajarea de clipuri video, fotografii și alte fisiere, cu dimensiune maximă de 300 MB. Mai mult decât atât, platforma permite le oferă userilor acces și la Skype Translator, element de diferențiere demn în luat în considerare, comparativ cu celelalte aplicații despre care am vorbit mai sus. 

Tu ce alte soluții pentru videoconferințe crezi că merită încercate în această perioadă? 


 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ati uitat sa mentionati Microsoft Teams

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.