Transmiterea de la distanță de acasă: Echipamente și sfaturi

În condițiile actuale, munca de acasă a devenit mai degrabă o necesitate decât un avantaj. Pentru multe companii, în special cele care au anulat evenimentele în persoană, livestreaming-ul a devenit următoarea cea mai bună alternativă. Această nouă realitate necesită realizarea unei configurații tehnice pentru livestreaming-urile de acasă. Producerea unui flux live de calitate este o sarcină mare în sine.

Cel mai rapid mod de a transmite live este să folosești echipamentul pe care îl ai deja. Dar, dacă este nevoie să investești în echipament profesional pentru a te asigura de calitatea live-ului, îți prezentăm în cele ce urmează cele mai bune echipamente necesare pentru o transmisie live de acasă.

Cum setezi live streaming-ul?

Pentru început, iată cum configurezi un flux live. Există patru părți importante:

  • Sursa video și audio – Aceasta include camerele, computerele și orice altă sursă de imagine. Partea audio este reprezentată de microfoane și alte sunete care vor fi redate în fluxul live.
  • Video encoder – Acesta este un echipament valoros, care trimite videoclipul pe internet.
  • O destinație de streaming – Aceasta este soluția de streaming pe care o veți alege.
  • Conexiunea la internet – O conexiune la internet stabilă este necesară.

După ce ați conectat totul împreună, veți putea începe transmisia live, iar ceilalți vor putea urmări imediat conținutul digital.

Camera video

Prima cerință în cadrul echipamentelor de transmisie live este camera video. Există sute de opțiuni din care poți alege.

Recomandările noastre:

Panasonic HC-V770
Sony HDR-CX625
Canon LEGRIA HF R86
Sony Handycam FDR-AX53
Panasonic HC-VX1
Mevo Start Camera Live Streaming Ultraportabila
Huddly GO Camera pentru Videoconferita

Echipamentul audio

Diverse studii au arătat că calitatea audio este mai importantă pentru spectatori decât calitatea streamingului video. Dacă se difuzează o transmisie video în direct, experiența utilizatorului poate fi bună, atâta timp cât calitatea audio rămâne ridicată.

Recomandările noastre:

Boya BY-WM4 PRO-K1 Linie Wireless 2.4Ghz cu Microfon Lavaliera
Boya BY-MM1 Microfon Condenser Directional

Accesorii pentru live streaming

Vei avea nevoie și de o serie de accesorii, printre care cabluri, trepiede, baterii și o mulțime de alte lucruri. Aceste accesorii vor face ca streamingul live să fie configurat foarte bine.

Recomandarea noastră:

GVM LT-10S Lampa LED pentru Camera si Smartphone

Alte recomandări

 

Placa de captura HDMI
Elgato HD60 S+ Placa de Captura 4K
Blackmagic ATEM Television Studio Mini

Acum că știi ce echipament de transmisie live este necesar pentru o configurație ideală, este timpul să le pui pe toate împreună. Creează configurația ideală. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a începe transmisia în direct:

  • Practică – Scrie un scenariu și exersează-l. Încearcă să înregistrezi videoclipuri pentru a te asigura că totul decurge cum trebuie atunci când transmiți live.
  • Cunoaște-ți publicul – Fiecare public este diferit. Tipul de conținut video pe care îl creezi pentru clienți va fi diferit.

Echipamentul pe care îl utilizezi pentru transmiterea în direct de acasă este extrem de important. Mulți spectatori au nevoie de doar 90 de secunde pentru a se convinge dacă merită să urmărească sau nu transmisia. Asta înseamnă că ai doar un minut și jumătate pentru a capta atenția spectatorilor.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.