Diferențe între YoloBox și YoloBoxPro

YoloBox este o soluție hardware și software bazată pe Android, alimentată de baterie, care oferă posibilitatea de streaming multiplu pe până la 3 platforme, simultan. Utilizează serviciul gratuit de re-streaming Yololiv și se poate conecta la Youtube, Facebook și Twitch sau, alternativ, la o singură destinație RTMP care este liber configurabilă. YoloBox este echipat cu un ecran tactil, care îți permite să controlezi cu ușurință producția live. Pentru aceasta este necesară o conexiune la internet stabilită fie prin cablu ethernet, WI-FI sau cartelă SIM.

YoloBox oferă mai multe funcții într-un singur dispozitiv. Îți permite să comuți între conținutul live de la sursele HDMI și USB, alte fluxuri live care rulează pe contul tău Yololiv și conținutul offline de pe cardul SD. Conținutul offline poate fi vizionat prin imagini, videoclipuri, precum și fișiere PDF. Motorul grafic intern oferă personalizarea treimilor inferioare, capturile de rulare și tabloul de bord. Brandingul canalului se poate face și cu propriul tău conținut. Caracteristici precum ecranul divizat și vizualizarea una lângă alta depășesc cu mult capacitățile comutatoarelor video obișnuite cu 4 până la 8 surse și pot oferi fluxului tău live un aspect viu și profesional.

Acest articol se referă la versiunile de firmware 3.7.6 pentru Yolobox și 1.2.1 pentru Yolobox Pro.

Care este diferența dintre YoloBox și YoloBox Pro?

Să începem cu hardware-ul. YoloBox Pro vine cu un ecran tactil de 8 inchi cu o luminozitate de 400 de niți, în timp ce YoloBox original are un ecran tactil de 7 inchi la 350 de niți. În afară de dimensiunea sa, diferența cea mai distinctivă este reprezentată de numărul și tipul de intrări. Noul model pro are 3 intrări HDMI, o intrare USB-C complet funcțională și o intrare USB 3.0 care in total permit un total de 5 surse video fizice. Modelul standard are 2 intrări HDMI și o intrare USB 3.0. Modelul Pro este mai versatil și în caracteristicile sale audio. În timp ce modelul standard oferă o intrare de linie, modelul pro are o intrare suplimentară de microfon. O ieșire de linie audio poate fi găsită pe ambele modele. 

În software există în prezent o caracteristică care face diferența între YoloBox și YoloBox Pro. Este Chroma keying, abilitatea de a înlocui un fundal monocolor cu orice conținut de imagine.

YoloBox
YoloBox Pro

Care sunt noile funcții care pot fi găsite pe ambele dispozitive?

Noua versiune de software oferă multe pe ambele dispozitive. Îmbunătățirile majore sunt înregistrarea continuă, ajustarea de framerate și aceea de a avea 2 surse video și o sursă PDF de pe cardul SD. Te rugăm să reții că pe ecranul divizat nu pot fi combinate două surse video de card SD în același timp. Faptul că YoloBox poate fi folosit acum ca un comutator video cu toate caracteristicile sale uimitoare, fără a fi nevoie să fie conectat la internet, este ceva ce au deja nevoie mulți utilizatori.

Comunitatea de utilizatori YoloBox din întreaga lume ajută la îmbunătățirea produsului și împinge echipa de cercetare și dezvoltare la nivelul următor.

Iată care sunt caracteristicile disponibile pe ambele dispozitive:

  • Modul Monitor – monitorizează și comută fără conexiune la Internet
  • Transmitere și înregistrare cu framerate fix – 20, 24, 25, 29.97 și 30 fps
  • Suprapunere animată de cronometru cu numărătoare inversă cu 2 modele presetate
  • 2 videoclipuri și un fișier PDF de pe cardul SD
  • Posibilitate de suprapunere a comentariilor
  • Înregistrarea întregului flux live fără taieturi
  • Până la 50.000 Kbps pentru înregistrare în modul Monitor
  • Rotația ecranului
  • Reglarea luminozității ecranului
  • Reglarea duratei tranziției video
  • Reglarea vitezei de rulare a subtitrării
  • Streamingul live către Facebook/ RTMP (e) este acceptat în modul Stream pe o singură platformă
  • Modul de streaming este acum implicit ca ”Stream direct pe o singură platformă”
  • 3 moduri de codare – CBR, VBR și CQ
  • Ajustarea bitrate de la 2.000 la 8.000 Kbps pentru streeaming
  • Personalizare suprapunere și tablou de bord
  • Test de rețea și indicator de viteză

Concluzie și domenii de aplicare

Cu toate aceste caracteristici, ambele dispozitive oferă un mediu de producție solid și un serviciu de re-streaming gratuit. Niciun alt produs de pe piață nu oferă atât de multe funcții profesionale într-un singur dispozitiv și continuă să dezvolte și să implementeze noi funcții. Există o mulțime de videoclipuri pe internet care arată fluxuri de lucru și aplicații ale YoloBox în situatii din viața reală. Mai multe informații despre acestea pot fi găsite pe blogul oficial Yololiv, aici.

Toți cei care au nevoie de un studio virtual și depind de chroma keying vor merge cu versiunea Pro, pentru restul este bine să aleagă YoloBox.

La ce folosesc oamenii YoloBox? Domeniul de utilizare este destul de larg. Merge de la evenimente și sport la comerț electronic și jocuri.

Iată o listă cu cele mai frecvente cazuri de utilizare ale YoloBox:

  • Case de cult
  • Educație
  • Jocuri
  • Comerț electronic (cum ar fi Amazon live)
  • Evenimente în aer liber
  • Muzică 
  • Nunți
  • Gătit
  • Fitness
  • Frumusețe

Ce alte produse îți pot îmbunătăți munca cu YoloBox

Switcher video

Un switcher video adăugat la YoloBox poate extinde numărul de camere pe care le poți atașa la YoloBox. Unele mixere video cu 4 canale pot fi conectate direct la portul USB al Yolobox și îți pot oferi până la 6 surse live.

Noi îți recomandăm:

Dispozitive wireless

Dispozitivele fără fir pot oferi mai multă flexibilitate. Practic, există două tipuri de dispozitive wireless disponibile pe piață. Dispozitive wireless bazate pe WI-Fi cu o latență și dispozitive wireless bazate pe WHDI fără latență. Dacă nu echipezi toate camerele cu dispozitive wireless, ar trebui să utilizezi dispozitive wireless profesionale bazate pe WHDI pentru a evita o întârziere vizibilă între camerele wireless și cele cu fir.

Recomandările noastre sunt:

Emulatori EDID

Unii producători își aplică propriile standarde asupra protocolului HDMI pe care îl folosesc și provoacă probleme la așa numita strângere de mână HDMI între dispozitive. O problemă cunoscută sunt camerele Canon în combinație cu YoloBox. Un emulator EDID poate rezolva această problemă. Noi recomandăm Delock 63320.

Mixere audio

Mulți producători preferă să facă un mix audio separat pentru a nivela în mod egal toate sursele diferite. În special, mai multe surse audio cu difuzoare diferite necesită o producție audio externă. Ieșirea mixerului ar trebui să fie întârziată pentru a oferi o sincronizare perfectă a buzelor pentru videoclipul tău.

Specialiștii noștri recomandă:

Codificatoare profesionale de streaming și codificatoare de flux de legătură

Uneori, fluxul tău live trebuie să meargă pe alte platforme decât Youtube, Facebook sau Twitch sau doar pe mai multe dintre ele în același timp. Un encoder profesional de streaming poate rezolva problema. 

Deoarece o conexiune la internet stabilă nu este întotdeauna disponibilă, ai putea căuta un codificator de legătură. Legătura înseamnă să combini diferite conexiuni la internet, să  împarți traficul pe aceste conexiuni diferite și să-l unești din nou. Poți combina diferite carduri SIM, conexiune wireless și conexiune ethernet (prin placa de extensie USB) pentru a fae acest lucru.

Noi recomandăm:

Kiloview E2 IP Encoder HDMI Ethernet
Kiloview P2 Encoder Wireless 4G-LTE Bonding Video HD HDMI

A doua versiune permite utilizarea a două sau mai multe conexiuni la internet simultan (până la 5 conexiuni simultan), pentru mai multă stabilitate.

Placă de captură

Dacă dorești să adaugi încă un port HDMI la YoloBox, poți folosi o placă de captură, precum USB 3.0.HDMI.

Specificații cheie

  • 4Kp60 HDMI 2.0b input
  • Functioneaza cu HDCP 2.2
  • Suport HDR
  • Viteza USB 3.0 300-350MB/s si compatibila cu USB 2.0
  • Captura pana la 1080p60

Bonus: Recomandări de microfoane pentru streaming

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

YoloBox – Soluția pentru LIVE pe platforme multiple, simultan
YoloBox – ideal pentru transmisii în direct realizate la un nivel profesional, acum la versiunea 3.0
Top 5 cele mai bune webcamuri: cum să alegi camera web potrivită

Tu ce soluție pentru live streaming folosești? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.