Sony anunță o nouă soluție pentru apeluri video și transmisiuni live rapide și de înaltă calitate, compatibilă cu 35 de modele de camere foto Sony

Sony a anunțat lansarea noii aplicații Desktop, „Imaging Edge™ Webcam”, ce le permite utilizatorilor să-și transforme gratuit camera digitală Sony într-o cameră web de înaltă calitate, doar prin conectarea la un PC prin USB.

„Imaging Edge Webcam” le permite utilizatorilor să realizeze transmisiuni live și videoconferințe printr-un singur pas simplu, bucurându-se la maximum de avantajele oferite de tehnologiile avansate Sony, precum sistemul de autofocalizare de top, calitatea de înaltă rezoluție a imaginii și alte funcții adiționale inovatoare, specifice fiecăruia dintre modelele compatibile.

Vom continua să ne adaptăm și să evoluăm în direcția satisfacerii nevoilor clienților noștri. Vocea lor este una esențială pentru întreaga noastră activitate în industrie. Dată fiind cererea crescută pentru transmisiunile live și comunicarea video, suntem încântați să împărtășim o nouă aplicație care le oferă multor clienți fideli Sony abilitatea de a-și transforma rapid și simplu camera foto într-o cameră web eficientă pentru transmisiuni live, apeluri video și multe altele.
Yann Salmon-Legagneur
Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe

Aplicația „Imaging Edge Webcam” este compatibilă în acest moment cu 35 de modele de camere foto Sony, printre care: Alpha 9 II, Alpha 9, Alpha 7R IV, Alpha 7R III, Alpha 7R II, Alpha 7S II, Alpha 7S, Alpha 7 III, Alpha 7 II, Alpha 6600, Alpha 6400, Alpha 6100, RX100 VII, RX100 VI, RX0 II, RX0, camera pentru vlogging ZV-1 și multe altele. Și noul model Alpha 7S III este compatibil cu aplicația „Imaging Edge Webcam”.

În acest videoclip, Gabriel V. Barna ne arată cum să transformăm o cameră Sony într-un webcam folosind doar un cablu micro USB, fără placă de captură sau alte costuri adiționale. 

  1. În primul rând trebuie să instalăm softul de la Sony, Imaging Edge. Instalăm softul în mod normal ca pe orice aplicație indiferent că este vorba de Windows sau Mac.
  2. Pornim softul Imaging Edge, iar pentru a folosi funcția Remote trebuie să instalăm un driver care vine automat de la Sony.
  3. După instalare, putem da start unei sesiuni de Remote Control.
  4. Urmează să instalăm soft-ul OBS
  5. Mai departe trebuie să conectăm camerele și pentru asta trebuie să facem câteva setări în meniu la fiecare cameră. Trebuie să oprim funcția Control with Smartphone.
  6. Tot ce trebuie să facem mai departe este să conectăm camera la PC prin micro USB.
  7. După ce am conectat camera la PC prin micro USB, în Imaging Edge la secțiunea Remote vom apăsa butonul Start. Automat va găsi camera noastră și vom face dublu clic pe această cameră.
  8. În softul OBS, vom adăuga o nouă sursă și Windows Capture.
  9. Mai departe, trebuie să setăm OBS-ul să intre live pe ce platformă dorim noi.

Noua aplicație „Imaging Edge Webcam” pentru Desktop poate fi descărcată de aici.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Salut!doresc sa primesc un email cand primiti Sony A9 Body Aparat Foto Mirrorless 24MP Full Frame 4K Body.multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.