Mini LED – noua tehnologie unică a televizoarelor

Ce este Mini LED?

Această nouă tehnologie oferă mai multe zone de estompare locale ce pot afișa nuanțe mai intense de negru, precum și culori mai vibrante și mai vii.

creștere dramatică a zonelor de estompare locale a îmbunătățit în mod considerabil raportul de contrast al televizoarelor Mini LED. Se întamplă astfel pentru că negrul apare mai intens, ceea ce, la rândul sau, face culorile și mai vibrante. Aproape 30.000 de mini LED-uri produc o imagine de înaltă calitate, în timp ce aproape 2.500 de zone unice de estompare ajută la furnizarea unor nuanțe de negru incredibile.

Dimensiunea standard a unui LED utilizat în industria de televizoare și monitoare PC are dimensiunea de 1.000 microni, în timp ce un Mini LED poate să ajungă să măsoare 200 de microni.

După cum sugerează și numele, Mini LED-urile sunt mult mai mici decât LED-urile obișnuite.

Diodele mai mici de 0,2 mm sunt clasificate în general drept Mini LED-uri. Acestea sunt utilizate pentru a aprinde un panou LCD obișnuit, la fel ca un televizor tradițional cu LED. Diferența cheie este că sunt prezente mult mai multe Mini LED-uri comparativ cu televizoarele mai vechi.

Ecranele Mini LED fac parte din familia televizoarelor LED care include modelele normale pe care le găsim acum pe piață și modelele QLED. Un astfel de ecran folosește aceeasi formulă ca si restul televizoarelor: o lumină LED servește drept principala sursă de luminozitate, care mai apoi trece printr-o matriță LCD și un ansamblu de filtre de culoare care generează imaginea pe care o vedem noi.

Ceea ce diferențiază Mini LED de restul tehnologiilor:

Diferența între un Mini LED și restul tehnologiilor este dată de dimensiunea și numărul acestor surse de lumină LED. Un TV normal folosește câteva zeci, poate câteva sute de LED-uri pentru luminozitate. Ei bine, Mini LED-urile vin în număr mult mai mare, până la câteva mii, datorită dimensiunii reduse pe care o au. Scopul acestui panou este de a obține un contrast mai bun și o luminozitate mai mare, alături de un negru și mai intens.

Tehnologia unică TCL Mini-LED OD5 pentru o luminozitate uimitoare și control de precizie al contrastului. Tehnologia unică de retroilumiunare ofera contrast, luminozitate și uniformitate fără compromisuri, pentru o vizualizare incredibilă în orice mediu. Distanța optică de 5 mm (OD 5) înseamnă ca TCL a redus distanța dintre iluminarea din spate (retroiluminare) și ecranul LCD la 5 mm.

Luminozitate uimitoare, control de precizie al contrastului

Luminozitatea extraordinară: mii de Mini LED-uri oferă o luminozitate incredibilă pentru accente dramatice și performanțe HDR mai intense și mai realiste.

Precizarea este importantă pentru că, prin montarea mai multor diode LED și mai mici, iluminarea de fundal poate fi mai bine controlată și mai precisă. Rezultatul ajută la crearea unor contraste mai puternice și a unor imagini mai luminoase.

Control de precizie al contrastului: Mini-LED-urile controlate cu precizie intr-o matrice activi produc un contrast uluitor, capabil si afiseze simultan nuanțe mai intense de negru și nuante de alb mai luminoase, pentru o profunzime, detalii si dimensiuni mai mari.

Datorită tehnologiei de ultimă generație Quantum Dot, televizoarele TCL oferă culori cinematografice autentice, realizate din peste un miliard de culori și nuanțe.

LED versus Mini LED:

Toate aceste acronime pot crea confuzie în randul utilizatorilor. Dar știm o cale de a simplifica lucrurile, și anume prin a explica ce înseamnă de fapt LED și de ce este important.

LED vine de la Light-Emitting Diode (diods emițătoare de lumină) și descrie ce se utilizează pentru iluminarea de fundal a imaginii afișate de un televizor. Când a fost introdusă pentru prima data, aceasta oferea un contrast mai bun, o eficiență energetică accentuata și contribuia la reducerea greutății și grosimii unui televizor.

Făcând încă un pas, Mini LED versus LED marchează o diferență esențială. Mini LED a redus dimensiunea diodelor pentru a permite un contrast mai mare și o luminozitate îmbunătățită.

Mini LED versus OLED:

În ceea ce privește afișajele OLED, există un motiv pentru care acestea sunt recunoscute ca fiind cele mai bune de pe piață. Nu numai că televizoarele OLED au o calitate incredibilă a imaginii, un contrast mai bun, un unghi de vizualizare mai larg și o gamă mai diversă de culori, dar au si rate de reîmprospatare mult mai rapide decât cele ale competiției.

Televizoarele OLED sunt, de asemenea, ultra-subțiri, flexibile și chiar pliabile, permițând televizoarelor să stea aproape la același nivel cu peretele sau chiar să fie rulate și ascunse într-un sistem audio de ultimă generație.

Daca doriți cea mai bună claritate și performanță a culorilor, atunci OLED este opțiunea supremă. Fără nicio îndoială, acest produs premium vă va atrage invidia tuturor prietenilor și a familiei.

În același timp, ecranele Mini LED oferă o calitate impresionantă a imaginii și o luminozitate imbatabilă la un preț moderat mai mic. Dacă sunteți în căutarea unei alternative elegante la un televizor LED tradițional, nu puteți da greș cu un televizor Mini LED.

Tu ce televizor deții? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.