Ghid de alegere pentru cele mai bune televizoare 4K

Dacă timpul tău liber de acasă înseamnă de cele mai multe ori “filme, seriale și jocuri”, ai în față un topic pe măsura confortului dorit în living: televizoarele 4K (sau UHD – Ultra High Definition). 

Te afli în acel moment al vieții în care trebuie să ocupi spațiul lăsat liber de vechiul tău televizor cu un produs net superior? Poți găsi în lista cu televizoare 4K de pe site-ul nostru cea mai bună soluție 2.0, pentru a fi mai aproape cu un pas, doi trei sau chiar mai mulți, de tot ce are mai bun de oferit tehnologia concepută în jurul Smart Tv-urilor.

Ce rezoluție oferă televizoarele 4K?

Comparativ cu televizoarele HD, aceste modele de ultimă generație vin cu o rezoluție multiplicată de 4 ori: 3840 pixeli (orizontală) X 2160 pixeli (verticală).

Creșterea semnificativă a numărului de pixeli determină o diferență clară între imaginea de pe un televizor 4K și imaginea unui Smart TV dintr-o generație anterioară.

Pentru a înțelege mult bine mai bine diferențele clare dintre televizoarele 4K UHD și alte modele, iată lista completă cu principalele rezoluții ale Smart TV-urilor:

  • Televizoare UHD 4K – 3840 X 2160 pixeli;
  • Televizoare Full HD – 1920 X 1080 pixeli;
  • Televizoare HD Ready – 1280 X 720 pixeli
  • Televizoare SD – 720 X 480 pixeli.

Cum alegi cel mai bun televizor 4K?

Iată care sunt principalele caracteristici de care trebuie să ții cont, în alegerea celui mai bun  televizor 4K UHD:

1.  Cele mai bune televizoare 4K – Numărul de culori

Nu îți cumperi online un astfel de televizor doar pentru a te uita la știri, sau la un meci de fotbal. Alegerea unui astfel de produs de ultimă generație satisface nevoia unei experiențe mult mai bune, atât pentru cinefili, cât și pentru pasionații de jocuri. Un model de Smart TV Ultra High Definition oferă cele mai vii culori pe care le poți găsi la un televizor cu funcții 2.0

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți alege fie varianta unui panou de 10 biți (televizor 4K Premium – Culori disponibile: peste 1 miliard), sau varianta mai economică, adică cea a panoului de 8 biți (Culori disponibile: cu puțin peste 16.7 milioane de culori).

2. Cele mai bune televizoare 4k – Tehnologia din spatele ecranului

Elementele tehnice din spatele ecranului unui astfel de televizor, aduc mai multă calitate experienței de vizionare, atât timp cât există și conținut nativ UHD al posturilor. Comparativ cu generațiile anterioare de Smart TV-uri, cele despre care discutăm astăzi vin cu timpi de răspuns a cristalelor lichide mult mai buni, unghiuri de curbură ale monitoarelor mai mari, funcții hi-tech de redare a culorilor.

Strict din punct de vedere al tipului de ecran montat pe un Smart TV 4K, există modele cu display LED și modele cu display QLED. Dacă ești strict în privința bugetului, află că diferențele dintre cele două tipuri de televizor pot fi destul de mari. Cere mai multe sfaturi specialistului din magazin, pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare. 

Panasonic

3. Cele mai bune televizoare 4K – Diagonala televizorului

Dacă vrei să transformi total atmosfera din propriul tău living, cumpără online un televizor 4K UHD, pentru culorile vii pe care le oferă, la o rezoluție mai mare decât a oricărui alt televizor din categoria “Smart”. În privința diagonalei, este recomandat ca dimensiunea minimă a acesteia să fie de 50” (aprox. 127 de centimetri). Dacă spațiul îți permite, află că poți găsi și televizoare 4K cu o diagonală peste acest prag. Cele din urmă te vor face să uiți complet de tot ce știai până acum, în materie de vizionare a filmelor sau a serialelor preferate.

4. Cele mai bune televizoare 4k – Brandul produsului

Pe f64.ro gasești soluții de top de la cele mai mari nume din industrie: Samsung, Sony BRAVIA, LG, Toshiba. Consultă cu atenție întreaga listă de televizoare 4K UHD pe care noi ți-o punem la dispoziție și cere-ne sfatul fără nicio ezitare, oricând ai nevoie de ajutor.

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.