Cum să alegi televizorul potrivit

Achiziționarea unui televizor nou poate fi o adevărată provocare. Majoritatea oamenilor tind să păstreze un televizor mai mult decât ar păstra un telefon mobil, astfel încât se creează mai multe presiuni pentru a face alegerea corectă. Nu există o formulă perfectă pentru a cumpăra televizorul potrivit. La fel ca în cazul telefoanelor, nu ajunge doar să te uiți la lista de specificații a unui televizor și să știi cum va funcționa. Fiecare persoană are alte așteptări atunci când vine vorba de televizorul potrivit pentru casa sa.

Poți citi recenzii online dar, deși utile, acestea nu acoperă totul. Nici atunci când verifici un televizor într-un showroom nu îți poți da seama exact cum se va încadra acesta în casă.

În cele ce urmează, îți vom prezenta caracteristicile cheie ale televizoarelor moderne. Gândește-te la acest ghid ca la un glosar: nu va deține toate răspunsurile, dar ar trebui să te ajute în alegerea televizorului potrivit.

De ce rezoluție ai nevoie?

Dacă achiziționezi un televizor în 2020, este indicat să cumperi un televizor 4k. Aceste televizoare au o rezoluție de 3280×2160 pixeli. Pe lângă numărul mai mare de pixeli, televizoarele 4k au game de culori mai variate, ceea ce asigură experiențe de vizualizare mai bune, indiferent de cât de departe stai de televizor sau de cât de mare este acesta.

Ce mărime este mai bună?

Există diferite formule care sunt recomandate pentru alegerea celui mai bun televizor pentru casa ta. Dar în realitate este mai complicat, așa cum poate atesta oricine are o sufragerie minusculă. Uneori ai nevoie de un televizor mai mic, indiferent cât de departe stai de acesta.

OLED, LCD sau QLED?

Una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie să le iei atunci când cumperi un televizor se referă la tipul de panou dorit. În prezent, alegerea constă între OLED și LCD. Aceasta din urmă este o categorie care include și QLED.

În general, OLED este considerată varianta mai bună din cele două tehnologii. În cele mai multe cazuri, este și mai scumpă. Deoarece nu are o iluminare de fundal, fiecare pixel este capabil să emită propria lumină. Acest lucru oferă afișajelor OLED niveluri de negru întunecate, ceea ce oferă o senzație de profunzime. În plus, unghiurile de vizualizare pe televizoarele OLED sunt excelente.

Dar nu sunt perfecte. OLED-urile nu pot fi la fel de strălucitoare ca LCD-urile, ceea ce înseamnă că pot reflecta mai mult în camerele luminoase.

Marea majoritate a televizoarelor de pe piață sunt astăzi LCD-uri. Când vine vorba de acestea, producătorii tind să folosească panouri IPS sau VA. Panourile IPS au unghiuri de vizualizare mai bune, iar cele VA un contrast mai bun.

În sfârșit, există televizoarele QLED, care au un preț comparabil cu televizoarele OLED. Acestea sunt în esență televizoare LCD și folosesc iluminări de fundal, dar se bazează pe puncte cuantice pentru producerea pixelilor, ceea ce înseamnă că sunt mai luminoase și prezintă culori mai vibrante.

Cum rămâne cu sistemul de operare?

În prezent, aproape fiecare televizor este un smart tv. Există însă o mulțime de diferențe între sistemele de operare ale fiecărui televizor, precum și aplicațiile disponibile pentru ele. Televizoarele Sony rulează Android, Samsung folosește Tizen, LG webOS, TCL și Hisense folosesc Roku TV și există de asemenea sistemul de operare Amazon TV Fire care este încorporat în unele televizoare Toshiba și Insignia.

Există o mulțime de opțiuni. O abordare este să descoperi pe ce servicii de streaming te bazezi cel mai mult și să te asiguri că sunt disponibile pentru sistemul de operare ales.

De ce caracteristici TV ai nevoie?

Cei patru mari factori definitori ai televizoarelor moderne sunt rezoluția, mărimea, tipurile de panou și sistemele de operare. Cu toate acestea, există numeroși alți termeni pe care îi vei întâlni atunci când navighezi prin caracteristicile televizoarelor. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

HDR

În esență, televizoarele HDR sunt capabile să afișeze o gamă mai largă de luminozități în comparație cu televizoarele SDR. Acest lucru conferă unei imagini mai multă vibrație.

HDMI

În ultimul deceniu, HDMI a fost singurul conector de care este nevoie cu adevărat. Dar, pe măsură ce rezoluțiile ecranului cresc și funcțiile se dezvoltă, numeroase versiuni noi de HDMI au fost dezvoltate.

Sunetul

Dacă dorești sunet de calitate, atunci cumpără un televizor cu un difuzor încorporat în față sau asigură-te că are un port HDMI-Arc, astfel încât să poți utiliza un difuzor extern.

Nu există o formulă magică de specificații pe care le poți căuta care să îți garanteze că vei cumpăra televizorul ideal. Documentându-te, citind recenzii și având în vedere aspectele abordate în acest articol, ar trebui să fii mai mult decât echipat să găsești televizorul potrivit. Odată ce ai trecut pe listă care dintre aspectele de mai sus sunt importante pentru tine, la F64 te așteptăm cu o gamă variată de televizoare și accesorii pentru televizoare.

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.