Tot ce trebuie să știi despre tehnologia 4K Ultra HD

În conformitate cu standardele bine stabilite pentru rezoluția HD, piața HDTV a evoluat. Odată cu apariția tehnologiei 4K Ultra HD, la început oamenii au fost reticenți în achiziționarea acestora, prețul ridicat fiind unul dintre motivele principale.

Acum nu mai este cazul. Dacă sunteți în căutarea unui televizor nou cu un ecran de 40 de inchi sau mai mare, cu greu veți găsi unul care să nu accepte 4k. În prezent Există multe televizoare 4k ieftine de calitate disponibile pe piață. Dar ce este exact 4k? Ai nevoie de el? Ar trebui să aștepți să apară o rezoluție mai mare? Vom afla răspunsurile în cele ce urmează.

Ce este tehnologia 4k Ultra HD?

Pe scurt, 4k Ultra HD este numele atribuit unui ecran cu o rezoluție de patru ori mai mare decât a unui televizor Full HD ( 1080p). De exemplu, 8 milioane de pixeli sunt adunați acolo unde un televizor Full HD ar suporta doar 2 milioane de pixeli. Astfel, imaginea este mai clară și culorile sunt mai precise.

Am nevoie de un televizor 4k Ultra HD?

Dacă sunteți mulțumiți de televizorul pe care îl detineți în prezent, nu este neapărat nevoie să treceți la 4K, dar dacă doriți să cumpărați un televizor nou, atunci merită să faceți această alegere.

Ce mărci fac cele mai bune televizoare 4k Ultra HD?

Există o mulțime de modele de televizoare 4k, aproape toți producătorii orientându-se către această tehnologie. Dacă aveți un buget considerabil și sunteți dispuși să investiți într-un televizor 4K Ultra HD de calitate, atunci vă recomandăm să vă orientați către branduri precum LG, Samsung și Sony.

În cele din urmă, depinde de ce așteptări aveți atunci când vreți să cumpărați un televizor, de ce țineți cont cel mai mult: calitatea culorilor, a sunetului, mărimea ecranului etc.

Cu siguranță, tehnologia fabricării televizoarelor va evolua, însă în prezent 4k reprezintă alegerea de top atunci când vine vorba de achiziționarea unui televizor. 

Pe f64.ro gasești soluții de top de la cele mai mari nume din industrie: Samsung, Sony BRAVIA, LG, Toshiba. Consultă cu atenție întreaga listă de televizoare 4K UHD pe care noi ți-o punem la dispoziție și cere-ne sfatul fără nicio ezitare, oricând ai nevoie de ajutor.

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.