Cum să configurezi un studio în casă pentru portrete dramatice

Pentru a realiza portrete dramatice, interesante, nu trebuie neapărat să ai un studio foto. Anumite trucuri îți permit să faci asta chiar din confortul casei tale. Acest studio în casă nu trebuie să ocupe foarte mult spațiu. 

Iată 5 trucuri care te vor ajuta să realizezi familiei portrete impresionante din confortul casei tale.

1. Asigurați-vă cu fundalul este poziționat la 90 de grade față de fereastră

Acest unghi vă oferă o iluminare mai dramatică. Dacă poziționați subiectul astfel încât partea îndepărtată a feței să fie neluminată, puteți obține o iluminare similară cu stilul Rembrandt.

2. Este ideal să aveți un colț în formă de L care să conecteze lumina cu fundalul sau ferestrele

Având acest colț întunecat între fundal și fereastră vă oferă o configurație de iluminare în unghi de 40 de grade. Colțul minimează lumina pentru ca tu să poți crea o imagine în care subiectul să aibă doar partea stângă a feței luminată, mai degrabă decât o lumină care inundă complet totul din lateral.

3. Vopsiți peretele în culori întunecate sau folosiți un fundal întunecat

Veți fi uimiți de diferența pe care o poate face un fundal întunecat. Aduce accentul pe subiect mult mai mult decât o poate face un fundal luminos. Astfel puteți realiza mai multe portrete artistice.

4. Difuzați lumina ferestrei

Lumina ferestrei, deși provine dintr-un unghi, poate fi puțin aspră. Puteți îmblânzi această lumină prin difuzarea ei cu niște perdele albe sau orice  țesătură care poate difuza lumina.

5. Folosiți un reflector în partea opusă ferestrei

La fel ca în cazul unui portret pictat, lumina reflectată este un detaliu plăcut găsit la marginea părții neluminate a feței subiectului. Un reflector poate obține acest lucru foarte bine. Reflectorul trebuie să fie poziționat aproape de subiect.

Sperăm că v-au plăcut aceste idei și suntem curioși să aflăm ce idei aveți pentru realizarea unor portrete inedite în casă.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.