(c) Terry Donnelly

Terry Donnely – Spectacolul varietății

Majoritatea profesioniștilor încep ca generaliști, fotografiind tot felul de subiecte, dar cei mai mulți ajung să se specializeze. Cu toate acestea, Terry Donnelly este unul dintre acei fotografi unici, a căror pasiune pentru fotografie are la bază dorința de a fotografia o gamă largă și varietate de subiecte, fapt ce îl ajută să exceleze în fiecare domeniu. Pentru aceasta, el are nevoie de o cameră care se simte în largul ei indiferent de situație. Iar din acest motiv Terry a ales Sony α9.

Camera care le face pe toate

Sesiunile de fotografiere ale lui Terry variază extrem de mult. Munca sa a cuprins o gamă largă de subiecte, printre care arhitectura, sportul și fauna sălbatică, iar Terry și-a dat seama că unul dintre cele mai importante lucruri care contribuie la pasiunea sa pentru fotografie are la bază capacitatea de a fotografia o gamă largă de subiecte.

„Dar”, ne spune el, „acest lucru înseamnă că ai nevoie de un echipament care se poate adapta. Aparatul α9 îmi oferă tot ce am nevoie pentru a trece fără probleme de la un domeniu la altul și simt că mă pot baza în totalitate pe el. Îmi oferă imagini superbe, viteză mare și manevrare ușoară.”

(c) Terry Donnelly

A vedea înseamnă a crede

Pentru Terry, unul dintre elementele cheie ale aparatului α9 este vizorul, el afirmând că acesta făcut o mare diferență în modul în care lucrează. „A putea vedea imaginea înainte de a face fotografia este absolut incredibil”, spune el, „și mă ajută să lucrez mai rapid, mai intuitiv și cu o legătură mai bună cu subiectul meu. Pe vechiul meu aparat DSLR, primul lucru pe care l-aș face după realizarea unei fotografii este să apăs în disperare butonului de redare pentru a mă asigura că expunerea este corectă, pe când acum, pentru că văd expunerea chiar acolo în vizor, pot păstra acea legătură cu subiectul, iar acest lucru stă la temelia unei fotografii reușite.”

(c) Terry Donnelly

Viteză și precizie excepționale

Având în vedere natura variată a fotografiilor sale, este important ca Terry să aibă un echipament care să îi permită să surprindă imaginile rapid și precis. „Când fotografiez sporturi, știu că pot folosi modul de fotografiere în serie cu 20 cps al aparatului α9, așa că pot alege expresia perfectă de pe fața unui sportiv și pot să capturez tot dramatismul pe care îl dorește o agenție de știri”, spune el, „și în același timp știu că sistemul de focalizare automată al camerei va menține subiectul într-o focalizare perfectă în fiecare cadru. Nu mai este cazul să sper ca cea mai bună postură a fost și cea mai clară, pentru că toate imaginile sunt clare!”

(c) Terry Donnelly

Subiecte scoase în evidență

Apoi avem subiectele statice pe care le fotografiază. Terry spune că atunci când fotografiază portrete, îi place să aibă o separare bună, astfel încât subiectul său să se distingă într-adevăr de împrejurimile sale. Dacă face acest lucru cu o focalizare superficială, spune el, echipamentul Alpha îi vine cu adevărat în ajutor. „Desigur, vreau obiective rapide”, spune el, „iar sistemul Alpha oferă numeroase soluții, cum ar fi Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA, FE 85mm f/1.4 GM și FE 70-200mm f/2.8 GM OSS. Dar un obiectiv rapid este inutil dacă nu reușești să obții focalizarea perfectă, astfel că funcțiile avansate, cum este cea de focalizare automată a ochilor, mă asigură că pot fotografia cu diafragme mai largi, pentru a obține o mai bună separare a subiectului, știind în același timp că claritatea va fi exact cum trebuie de fiecare dată.”

(c) Terry Donnelly

În contact cu imaginea

În ciuda naturii variate a proiectelor sale, există un aspect care leagă toate imaginile lui Terry: compoziția. „Indiferent de subiect”, explică el, „caut să ofer un punct de vedere neobișnuit, ceva izbitor. Acest lucru ar putea însemna fotografierea de la înălțime sau dintr-un unghi neobișnuit și apoi asamblarea cadrului astfel încât acesta să aibă impact. „Iar ecranul aparatului α9 este cel care simplifică cu adevărat acest proces. „Nu numai că este clar precum cristalul” ,spune el, „dar se și rabatează pentru a-mi ușura munca de a fotografia din unghiuri mici sau de la înălțime. Și, desigur, capacitatea de a folosi funcția de focalizare automată tactilă în acele situații este crucială.”

Terry este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea o mai mare parte din activitatea lui la adresa www.sony.ro/alphauniverse.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.