Participă la Photostory 2023: Ediție aniversară F64

În perioada 29-30 septembrie, F64 sărbătorește 22 de ani prin evenimentul Photostory. Participă la o serie de evenimente speciale, dedicate pasionaților foto-video ce includ sesiuni de teorie, cât și de practică alături de speakeri cu experiență.

Toate evenimentele sunt GRATUITE și vor avea loc în cadrul locației: CAPITAL PLAZA HOTEL - Bulevardul Iancu de Hunedoara 54, București

Ziua 1: 29 septembrie

10:00 – 10:30 – Welcome Coffee

10:30 – 18:30 – Testare echipamente în colțul special amenajat, printare fotografii, networking și coffee breaks

10:30 – 18:30 – AI corner – Forteaza limitele vizualului!

CORP A: Sala Ion Mincu 1, mezanin

10:30 – 13:30 Concepte creative in fotografie alaturi de Elena Corbu si obiectivele Canon RF (include practică și Q&A)

16:00 – 18:30 Fashion stories cu Ciprian Strugariu și Panasonic – sesiune touch & try cu model

CORP B, mezanin

10:30 – 12:30 Storytelling & vlogging, cu Canon Powershot V10 și Alex Grecu

14:00 – 16:00 Portretul creativ- sesiune touch & try cu model, alături de Sony și Marian Sterea

Ziua 2: 30 septembrie

10:00 – 10:30 – Welcome Coffee

10:30 – 16:30 – Testare echipamente în colțul special amenajat, printare fotografii, networking și coffee breaks

10:30 – 16:30 – AI corner – Forteaza limitele vizualului! Generează o imagine prin intermediul platformei Midjourney

CORP A: Sala Ion Mincu 1, mezanin

10:30 – 12:30 – Fotografia de culise – prezentare și studii de caz, cu Gina Buliga și NIKON

CORP B, mezanin

10:30 – 16:30 – Masterclass Fotografia de profil de la A la Z, cu Andrei Popovici și SONY (sunt incluse pauze)

BONUS! Printing & AI Corner pentru cele două zile de Photostory

Nu rata ocazia de a testa, de a crea și de a pleca cu amintiri spectaculoase. Vino acum și fă primul pas spre experiența fotografică perfectă!

În “Colțul de Printing”, ai ocazia să testezi cele mai performante imprimante Canon și să pleci acasă cu printuri uimitoare ale propriilor tale fotografii. Este momentul să dai viață imaginilor tale!

În “Colțul AI”, puneți creativitatea la încercare!Generează imagini unice și surprinzătoare și bucură-te de experiența Photo Story!

Fă cunoștință cu speakerii Photostory 2023

ELENA CORBU - Concepte creative în fotografie alături de obiectivele Canon RF (practică + Q&A)

Despre Elena Corbu

Elena Corbu este un artist vizual îndrăgostit de simplitate. Își are rădăcinile în mediul rural și și-a îmbrățișat chemarea de a fi fotograf în urmă cu 15 ani. De atunci, se lasă purtată de pasiune și caută frumosul în jurul ei. Alegerea de a fi fotograf în industria creativa i-a deschis poarta către mulți oameni și experiențe unice, interesante, pe care le povestește cu recunoștință de fiecare dată când are ocazia. Elena își alege proiectele în urma unei conexiuni autentice cu oamenii cu care lucrează. Considera că dacă nu e conexiune atunci nu e nimic.

O parte din brandurile internaționale și românești cu care a lucrat sunt: Moscot, Randolph, Canon, F64, Grapa Adina, Isabelle Viijiac, Ela Craciun, EnRose, Eva s Flower, Muna Radu, Lidl Romania, Pepco Polonia, Crockpot, Zewa, Adinish, etc… Imaginile ei au apărut în numeroase reviste de modă și produs, dar și pe afișele festivalurilor de muzică clasică, festivalurilor medievale și a multor trupe și artiști.

INSTAGRAM
FACEBOOK
WEBSITE

Conceptul fotografic nu este doar despre captarea unei imagini frumoase, ci mai degrabă despre crearea unei opere de artă care are profunzime și sens. Acest gen de fotografie necesită multă creativitate și imaginație din partea fotografului, deoarece trebuie să găsească o modalitate de a reprezenta vizual conceptele abstracte sau emoțiile profunde într-un mod tangibil. 

Fotograful poate folosi diverse tehnici de fotografie pentru a realiza o imagine care spune o poveste sau a trezi un sentiment specific.. Folosind această abordare, fotograful este capabil să creeze o portretizare mai complexă și mai nuanțată a subiectului său, una care depășește un simplu instantaneu și surprinde în schimb esența.

Vom lucra aplicat pe un singur concept fotografic construit de la zero și ne vom bucura împreună de procesul creativ și de atmosfera specifică a unui grup de artiști care creează împreună și se inspiră reciproc. Fotografia de portret conceptuală este adesea folosită în fotografia de artă plastică, deoarece permite fotografului să exploreze teme și idei mai profunde prin munca sa. 

În cadrul Workshopului cu Elena Corbu veți învăța:

  • Ce reprezintă fotografia conceptuală de portret.
  • Care sunt principalii pași în realizarea unui concept fotografic. 
  • Cum ne transofrmăm ideile profunde într-un proiect fotografic tangibil și importanța creației autentice într-o lume care încurajează reproducerea în masă

 

CIPRIAN STRUGARIU - Fashion Stories alături de Panasonic, sesiune touch and try cu model

INSTAGRAM
FACEBOOK

Despre Ciprian Strugariu

Fotografiează de la 18 ani, l-a fascinat întotdeauna lucrul cu oamenii și subiectul uman în imaginile sale, astfel că a luat-o pe drumul fotografiei de modă, unde s-a descoperit și unde a făcut și face unele dintre cele mai interesante proiecte ale sale.

Se identifică foarte mult cu viziunea lui Helmut Newton. Imaginile lui te lovesc visceral, sunt șocante vizual. De asemenea, este un mare fan al felului în care el reprezintă feminitatea și senzualitatea în imagini. Îi mai place totodată felul în care David LaChapelle construiește fiecare dintre imaginile sale, cu o poveste care se identifică din scenografia și punerea în scenă extrem de laborioasă.

Crede că atunci când ești un consumator de vizual descoperi lucruri interesante în orice, de la felul în care lumina cade pe o stradă pustie și până la detalii de natură. Ciprian găsește inspirație peste tot și identifică lucruri care rezonază cu el în situații, oameni și obiecte pe care alții le văd ca fiind banale sau poate le trec ușor cu vederea.

„Fotografia înseamnă printre altele o editare a realității. Ai un dreptunghi care e rama ta, bucățica de realitate pe care o izolezi și pe care vrei să o arăți. Eu văd des lume prin dreptunghiul ăsta și atunci găsesc detaliile și frânturile de realitate pe care lumea poate nu le vede.”

În lumea fotografiei de tip fashion, nu este vorba doar despre a prezenta haine și accesorii, ci și despre a crea imagini care spun povești, exprimă stiluri și transmit emoții. Un workshop condus de un expert în fotografie de modă poate aduce în prim-plan aspectele esențiale ale acestui gen fotografic și poate oferi participanților instrumentele și cunoștințele necesare pentru a se îndrepta spre un nivel superior de creativitate și execuție

Prin intermediul acestui workshop, participanții vor învăța:

  • Tehnici esențiale pentru fotografia de tip fashion, incluziv iluminare și compoziție prin intermediul elementelor vizuale.
  • Artă și tehnică în fotografierea portretelor, punând în valoare atât vestimentația, cât și personalitatea modelului.
  • Abordarea practică a unei sesiuni ”touch and try” cu model.

ALEX GRECU - Storytelling și vlogging alături de Canon PowerShot V10

Despre Alex Grecu – MC & Voice Over. Radio Host @Europa FM. Antreprenor.

Alex Grecu este un mare iubitor al vieții și consideră că fiecare zi este un dar prețios. Originar din București, dar cu un spirit ardelenesc autentic, el îmbrățișează trei pasiuni mari care îi conturează traseul. 

Alex adoră comunicarea, sportul și orice tip de vehicul motorizat. Aceste pasiuni îl ghidează, iar stilul de viață dinamic pe care îl are îl face să fie mai creativ, să văda oportunități în fiecare colț și să fie mult mai productiv în tot ceea ce întreprinde

INSTAGRAM
FACEBOOK

Conceptul de storytelling este autentic și nu se rezumă doar la prezentarea unui conținut vizual pe platformele de socializare. Acest workshop își propune să învețe participanții să pună în lumină arta de a transforma idei obișnuite în povești remarcabile.

De asemenea, vei afla informații foarte importante din lumea vloggingului și sfaturi despre cum îmbunătățești toate aspectele ce pot contribui la dificultăți în realizarea unui clip atunci când te așezi în fața camerei.

MARIAN STEREA - Portretul creativ alături de Sony, sesiune touch & try cu model

Despre Marian Sterea

Marian Sterea este pasionat de fotografie și înconjurat de tot ceea ce înseamnă în jurul lui fotografia. Este fotograf profesionist de nuntă de aproximativ 13 ani. Marian Sterea este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Comunity, și unul dintre inițiatorii 2CreativeWorkshop. Cum se prezintă Marian Sterea pentru cei care nu îl cunosc?

“Iubesc fotografia, iubesc să transform momentele acelea imperfecte în emoții perfecte. Și iubesc să lucrez cu lumină și oamenii din jurul meu. Pentru mine fotografia nu este despre cele mai scumpe sau noi camere. Altminteri, banii îi investesc cu drag în echipamente, mai ales dacă este vorba despre lumini. Pentru mine, chiar și astăzi rămân valabile cuvintele lui Annabel Williams: Fotografia este 90% psihologie și 10% tehnică.”

INSTAGRAM
FACEBOOK
TIKTOK
WEBSITE

În lumea fascinantă a portretului creativ, fotografia devine mult mai mult decât o simplă captură a feței unei persoane. Ea se transformă într-o formă expresivă de artă, în care se conturează nu doar trăsăturile fizice, ci și esența subiectului.

În cadrul acestui eveniment captivant, veți explora tehnici avansate de iluminare și compoziție, învățând cum să jucați cu umbrele și lumina pentru a crea atmosfera dorită. Veți descoperi cum să stabiliți o conexiune autentică cu subiectul pentru a captura momente spontane și sincere.

De la portrete în mediul urban, până la experimente în studio sau peisaje care îmbrățișează figura umană, veți învăța să abordați portretul din unghiuri neașteptate și să îl transformați într-o poveste vizuală captivantă.

Indiferent dacă sunteți fotografi începători sau doriți să vă perfecționați abilitățile, acest workshop vă va inspira să explorați dimensiunile creativității prin arta capturării portretului într-un mod cu totul nou.

GINA BULIGA - Fotografia de culise - prezentare și studii de caz, cu NIKON

Despre Gina Buliga

Gina Buliga s-a născut în București în anul 1979 și a absolvit Universitatea de Drept și Școala de Arte Dalles. Gina Buliga este o fotografă talentată, un om cu o energie debordanta şi de un optimism contagios. Povestitor talentat, reuşeste să captiveze atenţia publicului şi descrie cu umor întâmplări din călătorii sau viaţa de zi cu zi. În fotografiile ei, subiectele favorite sunt oamenii şi în special copii, cele 2 fetiţe ale ei fiindu-i adesea modele. 

Ea consideră că o fotografie bună trebuie să trezească în mintea privitorului, în prima fază, o emoție, o vibrație, o stare de bine. O fotografie bună este acel cadru pe care îți dorești să îl mai vezi și a doua oară și care îți transmite de fiecare dată parcă altceva, e acea imagine pe care îți dorești să o pui undeva unde să o vezi mereu. O fotografie bună este un cadru pe care îl descoperi de mai multe ori, care te enervează, dar care te și atrage.

INSTAGRAM
FACEBOOK
WEBSITE

Indiferent dacă ești un fotograf începător sau un amator dornic să exploreze arta fotografiei de culise, acest workshop îți va oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a crea imagini care spun povești unice și impresionante.Vino să descoperiți alături de Gina Buliga magia din spatele filmărilor, puterea noului Nikon Z8 și să învățați cum să o capturați în fotografii. Vă așteptăm cu nerăbdare să explorăm lumea captivantă a fotografiei de culise împreună! 📷🎭✨

Vei afla despre:

  • Cum te poate ajuta Nikon Z 8 in fotografia de culise?
  • Ce provocări întâmpini în acest tip de fotografie? 
  • Tips & Tricks – sfaturi practice de luat cu tine pe platou.
  • Colaborarea cu regizorul și actorii:  Vom explora cum să lucrați în armonie cu regizorii și actorii pentru a aduce la viață emoțiile și povestea din spatele fiecărui moment.
  • Pregătirea pentru Momentul Potrivit: Aflați cum să anticipați și să capturați clipele cruciale din culise, pentru a crea imagini memorabile.
  • Lumina în Film/Spectacol: Descoperiți tehnicile de iluminare și cum să le utilizați pentru a accentua dramaticitatea și exprimarea în imagini.
  • Povestea din Culise: Învățați cum să surprindeți momente autentice din culise, dezvăluind lumea din spatele scenei.Relaționarea – cum interacționezi cu nume consacrate din industrie.

ANDREI POPOVICI - Masterclass. Fotografia de profil de la A la Z, cu Sony

INSTAGRAM
WEBSITE

Despre Andrei Popovici

Andrei Popovici face poze din liceu și fotografii din facultate. După ce a studiat fotografia de artă la SUNY Plattsburgh cu Sue Lezon și fotografia comercială la Hallmark Institute of Photography cu Gregory Heisler, Andrei a lucrat la Maine Media Workshops + College și la Capture Integration în Miami, Florida.


Toate aceste experiențe i-au oferit o viziune completă asupra lumii fotografice, de la fine art la fotografie comercială, de la partea artistică la partea tehnică, de înaltă calitate. Este lector în cadrul Academiei F64, unde susține un curs de Lightroom, dar și speaker in cadrul diverselor evenimente pe care le-am organizat.

Consecvența este unul dintre secretele unei afaceri de succes. Clienții trebuie să știe exact ce vor primi în urma unei sesiuni foto, iar acel rezultat trebuie musai să fie de cea mai înaltă calitate. Fotografia de profil (pe engleză, de tip “headshot”) este un domeniu unde consecvența este recompensată, deoarece elimină orice obiecții sau rețineri ar avea un client de a apela la serviciile fotografului.

În acest masterclass practic vei învăța toți pașii unei afaceri de fotografie de profil, de la A la Z, pentru a obține rezultate similare cu imaginile alăturate. Distilat în 5 ore pline de energie, vom parcurge toți pașii tehnici necesari, vom discuta cum interacționăm cu subiectul pentru a captura cea mai bună versiune a lor, cum alegem și retușăm rapid imaginile finale, apoi cum gestionăm și creștem această afacere, de la stabilirea prețului până la promovare și marketing.

Agenda:

  • Cum să construiești o afacere din fotografia de profil?
  • Cum să interacționezi cu subiectul pentru a obține o imagine care să-i prezinte într-o lumină bună?
  • Cum să luminezi, încadrezi, editezi un portret de profil, pentru a obține rezultate.
  • Practică: Realizarea de fotografii tip headshot în locaţie, cu model şi editarea fotografiilor.

Echipamente pe care le poți testa la Photostory 2023

Sony A7 IV Camera Foto Mirrorless Full-Frame 33 MP AF in Timp Real 10cps 4K60p

Canon EOS R6 Mark II Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2MP Body Negru

Canon EOS RP Aparat Foto Mirrorless 26.2MP Full Frame 4K Body

Panasonic LUMIX S5 II Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2MP

Panasonic Lumix DC-S5 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2MP Body

Panasonic Lumix DC-GH6 Aparat Foto Mirrorless 25MP Body Negru

Panasonic Lumix DC-GH5M2E Aparat Foto Mirrorless 20.3MP Body Negru

Nikon Z8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 45,7 Mpx Body Negru

Nikon Z 7II Aparat Foto Mirrorless 45.7MP Video 4K Wi-Fi Body Negru

Nikon Z6 II Aparat Foto Mirrorless 24.5MP Video 4K Wi-Fi Body Negru

Canon Powershot V10 Camera Video Advanced Vlogging Kit Negru

Sony FE 70-200mm F2.8 OSS GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 85mm F1.4 GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 24mm F1.4 GM Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Sony FE 50mm F2.8 Macro Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony E

Canon RF 85mm F1.2 L USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 50mm F1.2 L USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 24-70mm F2.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 50mm F1.8 STM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 70-200mm F2.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorless

Panasonic Lumix S 35mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8

Panasonic Lumix S 50mm F1.8 Obiectiv Foto Mirrorless Full Frame L-mount

Panasonic Lumix S 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 Full Frame Montura L

Nikon Z 20mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 S

Nikon Z 50mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.2 Montura Z

Nikon Z 85mm F1.2 S Obiectiv Foto Mirrorless

Tamron 11-20mm Obiectiv Foto Mirrorless FF2.8 Di III-A RXD Sony E-mount

Tamron 17-28mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 RXD III Montura Sony E

Tamron 17-70mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 Di III-A VC RXD Montura Sony E

Tamron 20-40mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 Di III VXD Montura Sony E

Tamron 28-200mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8-5.6 RXD III Montura Sony

Tamron 28-75mm F2.8 Di III VXD G2 Obiectiv Foto Mirrorless Sony E

Tamron 35-150mm F2-2.8 Di III VXD Obiectiv Foto Mirrorless Montura Nikon Z

Tamron 35-150mm F2-2.8 Di III VXD Obiectiv Foto Mirrorless Sony E

BeeDrive 1 TB / 2 TB (Synology)

Synology Plus Series 3.5" SATA HDD

Godox Panou LED Flexibil FL100 45x60cm

Benq SW270C Monitor 27" 2K IPS QHD Negru

Partenerii F64 la evenimentul aniversar Photostory 2023

Despre SONY Corporation: Sony Corporation este o companie din domeniul divertismentului cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la jocuri și servicii de rețea la muzică, imagini, electronice, semiconductori și servicii financiare, scopul companiei Sony este acela de a aduce emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. 

Despre Canon: Suntem o companie de tehnologie de top, fondată în 1937, şi suntem dedicaţi misiunii de a ajuta oamenii să îşi reimagineze şi să depăşească limitele a ceea ce este posibil prin imagistică. Inovaţia noastră continuă ne-a menţinut în fruntea excelenţei în domeniul imagisticii de-a lungul istoriei noastre de 80 de ani.

Despre Panasonic: Noi, cei de la Panasonic, depunem eforturi în fiecare zi pentru a îmbogăți viețile oamenilor și a contribui la progresul societății.
Și suntem dedicați ca întotdeauna descoperirii de noi modalități pentru a ne îndeplini misiunea.

Despre Nikon: Brandul ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z.

Despre BenQ: Întemeiată pe viziunea corporativă „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, BenQ Corporation este lider mondial în furnizarea de soluții și tehnologie umană, având ca scop îmbunătățirea fiecărui aspect al vieții consumatorilor. Compania se concentrează pe aspectele care contează cel mai mult pentru oamenii de astăzi – stilul de viață, afaceri, asistență medicală și educație

Despre Tamron: Compania creează emoție și încredere în rândul utilizatorilor, urmărind cele mai nou tehnologii optice. Scopul companiei Tamron este de a extinde posibilitățile utilizatorilor de a utiliza cele mai calitative obiective foto, abordând probleme pe care aceștia le întâmpină.

Despre Synology: Synology transformă modul în care afacerile își gestionează datele într-un mod elegant, simplu și fiabil. Compania se mândrește cu o gamă variată de soluții susținute de inovații de ultimă generație și de o fiabilitate dovedită pe teren, având un istoric solid în satisfacerea așteptărilor și cerințelor tot mai mari.

Tu vei participa la ediția aniversară F64: Photostory 2023? Scrie-ne în comentarii 👇🏼

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.