Top 10 aplicatii pentru live streaming cu smartphone

Pentru mulți dintre noi este momentul ideal pentru a ne orienta către mediul online. Tocmai de aceea, este important să știm cum să ajungem la publicul nostru prin transmisiunile live. Chiar dacă suntem novici în tehnologie asta nu ar trebui să ne oprească din a încerca să creăm conținut video live. Poate tocmai de asta articolul acesta este ceea ce ai nevoie să citești chiar acum. Află ce aplicații ar trebui să ai în telefon pentru a face transmisiuni live de succes. 

Înainte de a începe e bine de știut că ordinea aplicațiilor este aleatorie. În funcție de scopul fiecăruia, unele dintre aplicații pot fi mai utile decât altele. De asemenea, unele aplicații sunt foarte ușor de folosit, dar vin cu niște dezavantaje pe care unii nu și le doresc. Tocmai de aceea, îți recomandăm să descoperi tu care aplicație răspunde cel mai bine nevoilor tale.

Această aplicație este intuitivă și poate fi utilizată cu ușurință de oricine, chiar și de cei care nu știu prea multe despre tehnologie. Faptul că aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pe dispozitivele iOS o face o aplicație extrem de populară printre cei care au nevoie de servicii de live streaming.  

Dincolo de ușurința în utilizare, aplicație vine și cu niște caracteristici interesante precum găsirea altor broadcasters, liste cu trendurile și cu creatorii de conținut ceea ce face ușoară urmărirea și catalogarea lor în funcție de caracteristicile clipurilor. 

În momentul generării fișierului video se pot alege și opțiunile de distribuire pe diverse canale, permiterea sau oprirea comentariilor și activarea locației. Aceste caracteristici te pot ajuta să îți crești canalul și să distribui același mesaj pe mai multe canale fără efort suplimentar. Prin activarea locației poți descoperi cine generează conținut în zona ta și poți genera interacțiuni sau chiar colaborări.

Aplicația aceasta este printre cele mai populare când vine vorba despre transmisiuni live. Este disponibilă pentru Android și iOS, dar trebuie menționat că cei mai mulți dintre useri o folosesc în scop profesional și au un echipament mai performant decât un telefon. 

Prin această aplicație poți fi notificat când conturile pe care le urmărești intră live sau poți găsi prietenii de pe Facebook care utilizează această platformă. 

În timpul transmisiunii poți descărca o imagine sau poți posta text oferind informații despre eveniment sau permițând comentarii. Poți opri oricând microfonul și poți alterna între camera din față și camera din spate.

Această aplicație îți permite să monetizezi prin transmisiunile în direct cu programul business. După înregistrarea pe platformă, userii plătesc un abonament lunar, anual sau pe sesiune. 

Asemănător aplicațiilor menționate anterior și această aplicație are un sistem care permite comentarii și distribuiri. Pentru a avea succes este necesar să păstrezi audiența activă și informată din timp referitor la viitoarele evenimente pe care le vei transmite live. 

Există și o altă metodă de monetizare numită pay-per-view (plata pe vizionare) prin care poți taxa creatorii de conținut de fiecare dată când un user vizionează un clip.

Platforma cunoscută de toți, Facebook, a devenit în timp ceva mai mult decât o platformă socială. Orice utilizator de Facebook poate utiliza serviciile de live streaming.

Este posibilă distribuirea live-urilor către alte conturi și grupuri, dar acest lucru este limitat, fiind disponibil doar pe platforma Facebook. 

Poți seta dacă dorești ca live-ul să fie vizionat de mai mulți oameni sau doar de către un grup restrâns. Poți adăuga filtre și poți alterna camera frontală cu cea din spate, poți genera un buton de donații și poți opri camera și alege doar microfonul. 

Instagram a lansat posibilitatea de a transmite live încă din 2016, dar abia de curând această capabilitate s-a dezvoltat spre ceea ce cunoaștem azi. Este extrem de ușor să faci live în Instagram fiind nevoie doar de un swipe spre dreapta unde apare opțiunea Live. Cu toate acestea, trebuie să știi că filmarea devine inaccesibilă după terminarea live-ului și acesta apare doar în zona de Instastory, ceea ce limitează mult vizibilitatea. 

Cu toate astea, dacă îți anunți urmăritorii din timp și generezi un interes în prealabil oamenii te pot căuta la momentul live-ului și pot vedea transmisiunea.

YouNow este o aplicație mobilă de transmisiuni în direct pentru conținut media cunoscut în rândul celor care fac broadcasting live. Dincolo de distribuirea conținutului, prin această aplicație se pot oferi cadouri și canalele se pot monetiza, dar acest lucru este posibil cu un conținut de calitate. Pe lângă caracteristicile de bază, YOUNOW oferă și posibilitatea de a crea engagement prin zona de chat a clipurilor. 

Aplicația este una extrem de complexă și vine în întâmpinarea clienților săi cu capabilități deosebite. Cu această aplicație pe un dispozitiv iOS un client poate distribui numeroase transmisiuni și poate vedea clipurile celorlalți. Ustream permite userilor săi să încarce clipuri mai vechi cu calitatea originală. Permite notificări atunci când apare un nou clip al unei persoane pe care o urmărești și beneficiază de numeroși utilizatori, astfel că vei putea să te bucuri de un public numeros dacă generezi un conținut interesant. Fiind compatibil cu iOS clipurile pot fi transmise și prin AirPlay sau alte programe și dispozitive care folosesc acest sistem operațional.

Este o aplicație pentru utilizatori exclusivi. Hang w/ atrage prin designul său și prin faptul că este utilizat de multe companii și celebrități. Adaptabilitatea acestei aplicații permite conectarea cu numeroase dispozitive precum GoPro printr-o simplă atingere. Este perfectă pentru cei care doresc să facă conținut la nivel profesional. 

Această aplicație aduce ușor aminte de Twitter datorită faptului că utilizatorii pot să își împărtășească opiniile și să genereze o interacțiune în timpul transmisiunii în direct. 

Dacă ești pasionat de domeniul jocurilor online cu siguranță ai auzit de această platformă foarte populară având în acest moment aproximativ 10 milioane de utilizatori activi pe zi. 

Este interesant de știut că aici au loc turnee de gaming, editoriale și sunt prezentate evenimente destinate jocurilor, așa că dacă afacerea ta are legătură cu gaming-ul e un must să intri pe acest canal. 

Pentru clienții premium nu există reclame, dar mai mult de atât există și acces la platforma Amazon Prime gratuit. 

Unul dintre cele mai cunoscute canale de Live Streaming este YouTube. Aceasta este accesibilă pe numeroase device-uri, generarea unui live este simplă și gratuită pentru utilizatori, fără a avea un cont premium. 

De curând aspectul platformei s-a modificat pentru a scoate în evidență live-urile celor pe care îi urmăriți așa că accesul  clienților la informație este mai ușor. De asemenea, prin simpla căutare a canalului cuiva poți vedea în afișări live-ul cu câteva ore înainte. 

Avantajul la acest tip de live stream este că în funcție de device calitatea se va ajusta și nu vei avea imagini înghețate sau clipuri fără sunet, ceea ce este un avantaj. 

Poate nu știați, dar platforma TikTok oferă și posibilitatea de a intra live. Asemănător Instalive-ului, este necesar să intri pe platformă și în loc să adaugi un story nou, dai swipe stânga și poți vedea opțiunea live. Această capabilitate este încă în dezvoltare, așa că unele conturi nu o pot vedea încă. 

Articol de Ariadna Drăgolici

Voi ce aplicații de livestreaming folosiți?  Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Un articol foarte bun. Cateva dintre aceste aplicatii le-am folosit si sunt ok.

  • Interesant

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.